maritbet girişmaritbet
MNG Holding, Afrika'da altın madeni işletecek

MNG Holding, Afrika'da altın madeni işletecek

Afrika'da son dönemlerde Türk şirketlerinin ağırlığı artıyor

Perakende, tekstil, enerji, tarım gibi yatırımlara odaklanan Türk şirketleri şimdi de madenciliğe odaklanmış durumda. Türkiye'nin önde gelen gruplarından MNG Holding, Afrika'da maden arayan ilk büyük Türk şirketi oldu. İnşaat, turizm, hava taşımacılığı, finans, enerji alanlarında yatırımı bulunan MNG Holding, madencilikteki ilk yatırımını Afrika'ya yapmaya karar verdi. 

Arkadaşımız Mehtap Halıcı'nın duyumlarına göre, MNG Holding Afrika'nın en fakir ülkelerinden Liberya'da maden satın aldı. Yönetim kurulu başkanlığını Mehmet Nazif Günal'ın yaptığı MNG Holding, Liberya'da altın üretecek. Nisan ayında görüşmeleri tamamlayan grup, geçtiğimiz hafta altın madenini devraldı.

MNG Holding, geçen yıl Temmuz ayında altın işine girmiş ve bunun için MNG Gold adlı maden şirketi kurmuştu. Liberya'daki madeni devralmasıyla grup, altın madenciliğindeki ilk yatırımına imza atmış oldu. MNG Gold'un aldığı altın madeni ocağı Liberya'daki Kokoya Bölgesi'ndeki Boung Country yerleşkesinde. Liberya Hükümeti'ne ait Amlib United Minerals adlı firmanın sahip olduğu madenin yüzde 90 hissesi MNG'nin, geri kalanı ise Liberya Hükümeti'ne ait. Liberya Hükümeti'nin büyük önem verdiği madendeki işlenebilir altının miktarı ise 410 bin ons olarak kabul ediliyor. Bu da yaklaşık 500 milyon dolarlık bir değer anlamına geliyor. Madenin milli geliri yalnızca 1.7 milyar dolar olan Liberya'nın ekonomisini canlandıracağı konuşuluyor. 

Hatırlanacağı üzere MNG Gold, yurtdışındaki ilk ofisini Aralık 2013'te bir başka Afrika ülkesi Gana'da açmıştı. MNG Holding, geçtiğimiz yıl Türkiye'nin en büyük projesiyle gündeme gelmişti. İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesini 22.1 milyar euro ile alan Limak-KolinCengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu'ndaki Mapa inşaat, MNG Holding bünyesinde bulunuyor. 

Para

Yorum Yaz