maritbet girişmaritbet
Midpoint dünyaya açılıyor!

Midpoint dünyaya açılıyor!

Midpoint Başkanı Ayhan Çarıkçılar, 5 yabancı fon ortaklığın teklif ettiğini, hedeflerinin Avrupa ve Uzakdoğu'da büyümek olduğunu söyledi.

Hikâyesi 2002'de Bağdat Caddesi'nde başlayan Midpoint, bugün 25'i İstanbul, 5'i Ankara, 2'si İzmir, 2'si Antalya ve en yenisi de İzmit'te olmak üzere 35 şubesiyle Türkiye'nin en büyük zincir markalarından biri haline geldi. Bu çatı altında oluşturulan Welldone ve Poco Loco konseptlerinin de kısa sürede benzer bir hikâyeye imza atması bekleniyor. Türkiye'nin aynı zaman dilimi içerisinde sağladığı istikrar ve İstanbul'un dünya markası olmasının da zircirin büyümesine katkı sağladığı muhakkak. Ancak başta Midpoint olmak üzere Welldone ve Poco Loco'nun büyemesinin altında sağlam bir altyapı var. Midpoint Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çarıkçılar'a göre 24 saat müşteri memnuniyeti odaklı denetim başarıyı da getiriyor. 

YILDA 10 MİLYON KİŞİ 

Midpoint, mönüsünde yer alan dünya mutfağından 173 lezzet ile yılda 10 milyon kişiye hizmet veriyor. Ünlü zincire 2010'da açılan Çamlıca'daki altyapı tesislerinden sonra 2011'de 2, 2012 ve 2013'te 4'er, 2014'te ise 8 şube eklendi. Bu yıl açılan 4 şubeye sene sona kadar 4 daha katılacak. Bunların en anlamlısı ise hikâyenin başladığı yer olan Bağdat Caddesi şubesinin yeniden inşa edilerek, 13 yıl önceki açılış günü olan 31 Ekim'de yeni haliyle hizmete giriyor olması. 

5 FON ŞİRKETİ PEŞİMİZDE

MIdpoInt Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çarıkçılar, fonlardan teklif geldiğini ve yurtdışı açılımını da en doğru şekilde yapacaklarını söyledi. 13 yıllık bilgi birikiminin bulunduğu işletmelerinin çizgisini korumak ve geliştirmek için çalıştıklarını belirten işadamı, fine-dining&lounge tarzı bir konsept ile sektöre iddialı bir markayı daha kazandıracaklarının altını çizdi. Çarıkçılar ile yurtdışı hedeflerini konuştuk. 

 Türkiye'nin ve özellikle İstanbul'un dünya markası olmasının, büyümenize etkisi oldu mu? 

Olmaz mı... Türkiye'nin aynı süreç içerisinde sağlamış olduğu ekonomik istikrar çok önemli. İstanbul'un dünya markası olmasına bağlı olarak bu yönde paylaşılan heyecan ve entegrasyonun, hızlı ve doğru bir şekilde yapılması büyümeye önemli bir katkı sağladı. 

 Türkiye'nin ekonomisini ve gastronomi dünyasındaki gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Türkiye'nin son 12 yılda ekonomide sağladığı istikrar yatırımcıların iştahını kabarttı. Gerek yabancı fonların gerekse ülkemizdeki büyük işadamlarının aynı düşünce ile restoran işine yatırım yaptıklarını değerlendiriyorum. Ayrıca aynı büyük işadamlarımızın restoranın yanı sıra et, süt gibi işlere de girecekleri kanaatindeyim. Bu sektörün Turquality kapsamına alınması ile Türk markalarının hizmet ihracatı yapmasına büyük desteği olacağını düşünüyorum. 

TEKLİFLERİ TİTİZLİKLE İNCELİYORUZ 

 Fonlarla görüşmeleriniz hangi aşamada? 

5 yabancı fondan gelen teklifler var ve ciddi bir şekilde inceliyoruz. Tekliflerde partnerin çok önemli olduğunu biliyoruz ve ortaklığı evlilik gibi gördüğümüz için çok titiz davranmaya çalışıyoruz. 

 Yurtdışı hedefleriniz nedir? 

Yurtdışında olma fikri gelen ciddi teklifler ile şekillendi. Rusya, Ortadoğu ve Avrupa'da yaptığımız araştırma sonuçlarına göre yurtdışı için start veriyoruz. Yurtdışında da iddialı olacağız.

Sinan Özedincik/Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Midpoint dünyaya açılıyor!
  • 27.07.2015 09:18

Midpoint dünyaya açılıyor!

Midpoint Başkanı Ayhan Çarıkçılar, 5 yabancı fon ortaklığın teklif ettiğini, hed ...

Midpoint'in yeni markası Welldone yakında her yerde!
  • 17.01.2015 13:26

Midpoint'in yeni markası Welldone yakında her yerde!

Ünlü restoran zinciri Midpoint, kendi rakibini oluşturuyor ve yeni markası Welld ...

Keten İnşaat yeni projelerini açıkladı! Lansmanın tamamı yayında!
  • 03.01.2013 16:24

Keten İnşaat yeni projelerini açıkladı! Lansmanın tamamı yayında!

İstanbul’un gözbebeği Nişantaşı’nda geleneksel mimari anlayışıyla 30 yılı aşkın ...

Capacity’de her beş ziyaretçiden biri mutlaka Food Court’a uğruyor!
  • 02.01.2013 12:56

Capacity’de her beş ziyaretçiden biri mutlaka Food Court’a uğruyor!

Özgün mimarisi, güçlü marka karması, müşteri odaklı hizmet anlayışı ve fark yara ...