maritbet girişmaritbet
Meram Elektrik, Konya’ya güneş enerjisi santrali kurdu!

Meram Elektrik, Konya’ya güneş enerjisi santrali kurdu!

EPDK'nın güneş enerjisi yatırımlarının 92 MW'Lik kısmını Konya'ya tahsis edilmesinin ardından Meram Elektrik Dağıtım AŞ (MEDAŞ) 350 bin euroya mal olan bir güneş enerjisi santrali kurdu

 

EPDK'nın güneş enerjisi yatırımlarının 92 MW'Lik kısmını Konya'ya tahsis edilmesinin ardından Meram Elektrik Dağıtım AŞ (MEDAŞ) 350 bin euroya mal olan bir güneş enerjisi santrali kurdu. 12 adet invertör ve 864 panel ile kurulu gücü 203,04 KWh olan tesis aynı zamanda uzaktan izleme ve müdahale sistemiyle takip ediliyor. Lisanssız elektrik üretimi çerçevesinde kurulan santral, Medas yerleşkesinin elektrik ihtiyacının tamamını karşılıyor.

Medaş Enerji Grup Müdürü Muammer Öztürk, yenilenebilir enerji anlamında Türkiye'de ilk güneş enerjisi santralini kurduklarını belirterek, "Konya güneş enerjisi yatırımlarında ilk sırada ve en yüksek kapasiteye sahip il. Ayrıca Karapınar ilçemizin de kısa bir süre önce 'Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi' olarak ilan edilmesiyle enerji konusu ilimizin artık değişmez gündemi olmuştur. Medas, ilimiz ve bölgemizdeki bu potansiyelin değerlendirilmesine yönelik projeler için teknik destek verecek tek dağıtım şirket. Kurumumuz, sosyal sorumluluk bilinci gereği ve bölgesindeki tüm enerji kullanıcılarına örnek olmak üzere Medaş Genel Müdürlük yerleşkesine güneş enerjisi santrali kur- muş ve birkaç aydan bu yana da kendi elektriğini kendisi üretmeye başlamıştır" diye konuştu.

Santral hakkında bilgi veren Öztürtk, "3 bin 500 metrekare açık alan üzerine kurulan, 12 adet invertör ve 864 panel ile kurulu gücü 203,04 KWh olan tesisimiz aynı zamanda Türkiye'de ilk kez uygulanan uzaktan izleme ve müdahale sistemiyle takip edilmektedir. 350 bin euroya mal olan bu projemiz ile sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmanın yanında kurulacak üretim tesislerine örnek olmak, MEDAŞ'ın dağıtım sistemine enerji girişini kontrol etmek ve çeşitli araştırmalara olanak sağlamak istedik" şeklinde konuştu. Güneş enerjisi bakımından çok avantajlı olan Konya'nın enerji sektörünün gelişmesine de önemli katkı sağladığını kaydeden Öztürk, "Büyük tesisler, işletmeler, ticaret haneler, fabrikalar ve turizm tesisleri için güneş enerjisi santralleri her geçen gün çok daha rantabl hale geliyor" dedi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Meram Elektrik, Konya’ya güneş enerjisi santrali kurdu!
  • 18.10.2012 12:48

Meram Elektrik, Konya’ya güneş enerjisi santrali kurdu!

EPDK'nın güneş enerjisi yatırımlarının 92 MW'Lik kısmını Konya'ya tahsis edilmes ...