maritbet girişmaritbet
Martı GYO, hisselerinin yüzde 46'sını halka arzedecek

Martı GYO, hisselerinin yüzde 46'sını halka arzedecek

Martı GYO, hisselerinin en az yüzde 46’sını halka arz etmek amacıyla Oyak Yatırım aracılığıyla SPK ve İMKB’ye başvurdu. Yapımı devam eden 285 milyon TL’lik otel ve gayrimenkul projeleri bulunan Martı GYO’nun net aktif değeri toplamı 167 milyon TL

Halka arz için gerekli hazırlıklarını tamamlayan Martı GYO, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'ya başvurdu. Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden olan turizm odaklı ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı Martı GYO, en az yüzde 46 oranında hissesini halka arz ediyor. Mevcut ortakların rüçhan haklarının kısıtlanması yoluyla sermaye artırımı olurken, halka arzdan elde edilecek fon şirkete sermaye olarak girecek.
Martı Otel İşletmeleri'nin yüzde 94 hissedarı olduğu Martı GYO'nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı EMRE NARİN, Martı GYO'nun halka arz öncesi net aktif değeri toplamının 167 milyon TL olduğunu kaydetti. 

Martı GYO hibrit bir yapıya sahip
Martı GYO'nun hibrid yapısına vurgu yapan Emre Narin, “Şirketin ana faaliyet konusu turizm ve inşaat. Şirketin hem sabit kira getirisi, hem de proje üretme kabiliyeti var. Bu da şirketimizi yatırımcı nezdinde cazip kılacak ana sebeplerden biri” dedi. Turizm ve gayrimenkul sektörü hakkında bilgi veren Narin, turizm ve gayrimenkul sektörü hakkında bilgi veren Narin, son 15 yılda yaklaşık 4 misli büyüyen turizmde, 2010 yılının Türk turizmi için çok iyi bir yıl olacağını da sözlerine ekledi. 2010 yılında turist sayısının 30 milyona; gelirin ise 25 milyar dolar seviyelerine çıkacağını tahmin ettiklerini belirtti.
Öncesinde inişli çıkışlı bir grafik çizen gayrimenkul sektörünün ise , 2003 sonrası dünyada yaşanan ekonomik bahar ve Türkiye'deki siyasi istikrar sebebiyle büyüme trendi izlediğini belirten Emre Narin, son kriz sonrası sektörde hareketlenmenin başladığını ifade etti.
 
Kaynağı yatırıma kullanacağız
Narin, halka arzdan gelecek sermayenin yönlendirileceği yatırımları şöyle sıraladı:
“Şirkete sermaye olarak girecek kaynakla Sarıgerme'de büyük bir otel, Hisarönü'nde ve Ayın koyunda birer butik otel ile Çerkezköy'deki 7 bin konutluk Narin Park konut projesinin diğer etaplarının inşaatına başlanacak. Bu yatırımların hepsi devam ediyor. Sarıgerme'deki otel ve Orhaniye Hisarönü'ndeki Martı Marina'da bulunan Hemitea butik otel 2011, Gökova Ayın Koyu'ndaki Giova butik otel 2012 de tamamlayacağız, Narin Park'ın ilk etabı 2010 yılı sonunda tamamen bitecek ve yeni etapların inşaatı hızla devam edecek.
Hemitea ve Giova Otelleri, Türkiye'nin eşsiz koylarında yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Koyu olarak da bilinen Okluk Koyu'nun yanında bulunan Ayın Koyu'nda 100 dönüm üzerine Giova'yı inşa ediyoruz. Buranın otel inşaat iznine sahip tek koy olması ve otelin butik yapısı yatırımı daha kıymetli hale getiriyor. Kara ve denizde olmak üzere toplam 500 tekne kapasitesi olan Martı Marina'nın içinde Hemitea'yı yapıyoruz. Hemitea, butik bir otel olacak ve marinaya teknesini bağlayanlarla deniz manzaralı otelleri sevenlere hizmet edecek. Otelin Marina'nın değerini de artıracağı bir gerçek.”
 
915 yatak ve 48 villalı yeni otel
Doğal ve tarihi güzellikleriyle dikkat çeken ve son yılların parlayan turizm destinasyonu olan Muğla-Sarıgerme bölgesinde yeni otel yapımının sürdüğünü söyleyen Emre Narin, “Bu arazi, Dalaman Uluslararası Havaalanı'ndan sadece 15 dakika uzaklıkta ve son yıllarda gözde turizm merkezlerinden biri haline geldi. Bölge az eğilimli olması nedeniyle golf turizmine de uygun. Hatta 18 delikli planlanan golf sahasının altyapı inşaatına başlanmış olduğu bilgisini de aldık. Termal kaynak potansiyeli mevcut ve 3,5 km kıyı uzunluğu bulunuyor” dedi.
Çerkezköy'ü değiştiren 7 bin konutluk proje
Emre Narin, Çerkezköy'de master planı içinde 7 bin konut, outlet, yapı market, özel okullar, otel ve villalar bulunan Narin Park projesinin ilk bölümünü yılsonuna kadar tamamlayacaklarını ifade etti. Narin, 551 daireden oluşan Erguvan Sitesi'nde yaşamın başladığını da sözlerine ekledi. Hızlı tren projesine dikkat çeken Emre Narin, “Proje işletmeye alındığında Çerkezköy'den Halkalı'ya 20 dakika gidilebilecek. Bu da Çerkezköy'ü İstanbul'un gerçek banliyösü yapacak” dedi.
 
Orta vadede 285 milyon lira yatırım
Projelerin tamamının hızla devam ettiğini kaydeden Emre Narin, şu anki maliyet hesapları ile toplam 285 milyon TL yatırım yapacaklarını dile getirdi. Narin, “Oteller için toplam 55 milyon TL yatırım öngörüyoruz. Yatak kapasitemiz 2 yıl içinde 2 bin 200'den 3 bine çıkacak. Narin Park projesine şu ana kadar (arazi bedeli hariç) 30 milyon TL yatırım yaptık. 7 bin konuttan oluşan proje (arazi bedeli hariç) toplam 230 milyon TL'ye mal olacak” dedi.
Narin, Martı Marina'daki Hemitea ve Sarıgerme'deki otelin işletmeye alınması sonrası projelerden gelecek gelirin katkısıyla Martı GYO'nun kira gelirinin 2011'den itibaren 17 milyon TL'ye ulaşmasını planladıklarını söyledi. Narin park projesinden bugünkü fiyatlarla Martı GYO'nun 750 milyon TL'lik satış hasılatına ulaşacağını beklediklerini belirtti.
Turizmde 40 yıllık marka: Martı
Türkiye'de tatil anlayışını değiştiren ve en köklü turizm yatırımı olan MARTI OTELLERİ'nin bünyesinde Antalya Tekirova'daki Martı MYRA, Marmaris'teki Martı LA PERLA ve Martı RESORT ile Orhaniye'deki MARTI MARİNA bulunuyor.
100 dönüm arazi üstünde, 1601 adet çam ağacı arasında bulunan Martı Myra, 285 metrelik “Mavi Bayraklı” sahil şeridi ile dikkat çekiyor. Martı Otel İşletmeleri'nin Marmaris İçmeler koyunda bulunan iki oteli Martı La Perla ve Martı Resort “Mavi Bayraklı” sahile sahipler. Martı Resort, benzersiz mimari özellikleri, denizi ve doğa harikası manzarası ile konuklarını karşılıyor. 
 

martı gyo iletişim

http://www.martigyo.com.tr
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz