maritbet girişmaritbet
Marmaris Büfe'nin Türk Patent Enstitüsü'ne başvurmasına Marmarisliler karşı çıktı!

Marmaris Büfe'nin Türk Patent Enstitüsü'ne başvurmasına Marmarisliler karşı çıktı!

İstanbul'daki Marmaris Büfe'nin sahibi olan şirketin "Marmaris" ismini kendilerine tescil ettirmek için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurmasına Marmarisliler karşı çıktı

 

Merkezi İstanbul'da bulunan ve ünlü müşterilerinin fazlalığı nedeniyle "Sosyete büfesi" olarak adlandırılan Marmaris Büfe'nin, "Marmaris" isminin tescili için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurmasına Marmarisliler tepki gösterdi.
 
Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, Etiler İnci Büfe Gıda Sanayi ve Dış Ticaret AŞ'ye ait Marmaris Büfe'nin tüm meslek branşlarında isim tescili için 31 Ekim 2010'da Türk Patent Enstitüsü'ne başvurduğunu söyledi.   
Başvuru üzerine Marmaris Ticaret Odası'nın tescile itirazda bulunduğunu belirten Baysal, "Marmaris isminin bir şirkete tescil yapılmasının mümkün olamayacağına dair dilekçemizi Patent Enstitüsü'ne verdik. Aynı zamanda 5 üyemiz daha itirazını iletti. Enstitü tarafından itirazların ikisinin kısmen kabul gördüğü, dördünün ise reddedildiği tarafımıza bildirildi. İlerleyen günlerde ret kararının içeriği geldikten sonra daha detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaşımda bulunacağız" dedi.
 
Baysal, tescille ilgili herhangi bir hukuki sürecin başlayıp başlayamayacağı konusunda gelecek ayrıntılı cevaba göre hareket edeceklerini kaydetti. Marmaris Ticaret Odası olarak 44 meslek grubundaki üyelerinin hakkını korumak için harekete geçtiklerini anlatan Baysal, "Bugün Marmaris'te 60'a yakın üyemizin isimleri Marmaris kelimesiyle başlıyor. İsminde Marmaris olan meslek gruplarındaki üyelerimizin bu tür bir tescilden zarar göreceğine inanıyoruz" diye konuştu.
 
"Tescil olursa hiçbir şirket Marmaris ismini kullanamayacak"
 
Marmaris isminin bir şirkete tescilinin onaylanması durumunda ilçedeki hiçbir firmanın Marmaris adı altında faaliyet gösteremeyeceğine dikkati çeken Mehmet Baysal, tescilde geçmiş yıllara bakılarak bir araştırma yapılması gerektiğini dile getirdi. Baysal, ilçede Marmaris ismini taşıyan kuruluşu çok eskiye dayanan işletmeler bulunduğunu vurguladı.
 
Firmaların, "Patent Enstitüsü'ne başvurdum, isim hakkı benimdir" demesini doğru bulmadıklarını vurgulayan Baysal, enstitünün doğru kararı vereceğine inandıklarını ifade etti.
 
Bu arada, 6 ilde toplam 61 şubeyle hizmet veren Marmaris Büfe'nin, ismini kullandığı Marmaris'te şubesi bulunmuyor.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sur Yapı, 'Tanınmış Marka' statüsünde!
  • 15.03.2017 12:11

Sur Yapı, 'Tanınmış Marka' statüsünde!

Türk Patent Enstitüsü tarafından yapılan değerlendirme ve araştırmalara göre Sur ...

Marmaris Büfe'nin Türk Patent Enstitüsü'ne başvurmasına Marmarisliler karşı çıktı!
  • 12.11.2012 08:19

Marmaris Büfe'nin Türk Patent Enstitüsü'ne başvurmasına Marmarisliler karşı çıktı!

İstanbul'daki Marmaris Büfe'nin sahibi olan şirketin "Marmaris" ismini kendileri ...