maritbet girişmaritbet
Limak'tan kadın mühendislere burs desteği!

Limak'tan kadın mühendislere burs desteği!

3. Havalimanı'nın ortaklarından olan Limak, kadın mühendislere özel burs desteği sağlayacak.

Limak Türkiye'deki kadın mühendis sayısını artırmak için kuruluşlarının 40'ıncı yılına özel bir sosyal sorumluluk projesi başlatıyor. "Türkiye'nin mühendis kızları" isimli projenin amacı mühendis kadınların sayısını her yıl kademeli olarak artırarak bilim üreten, Ar-Ge yapan kadınlara destek olmak. Türkiye'de kadın katılımının en düşük olduğu profesyonel alanlardan birisinin mühendislik olduğunu dikkate alan Limak, ilk etapta 40 kız öğrenciye aylık 500 TL burs verecek. Türkiye'nin 30 üniversitesinden seçilecek kız öğrencilere eğitimlerinin her aşamasında destek olunacak. Burs desteğinin yanı sıra, mentörlük, staj imkânı, Boğaziçi Üniversitesi ile beraber geliştirilen sosyal mühendislik sertifika programına ücretsiz katılım hakkı ve mezun olduktan sonra da Limak ve sektördeki diğer kuruluşlarda istihdam edilebilmeleri için destek verilecek. 

SADECE ERKEK MESLEĞİ DEĞİL

Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir "Mühendislik mesleği halen 'erkek işi' olarak biliniyor. Oysa, mesleğinde başarısını kanıtlamış çok değerli kadın mühendislerimiz var" dedi. Kızlarına yatırım yapan, kadınları işgücüne daha fazla entegre eden ülkelerin daha rekabetçi bir ekonomik yapıya kavuştuklarını hatırlatan Özdemir "İçimizdeki mühendisleri ortaya çıkarmak, kadınların bu alanda daha fazla yer almasını sağlamak için bu projeyle yola çıkıyoruz" diye konuştu. 

LİSELERDE FARKINDALIK

Projeyle üniversitelilere tam destek verirken, lisede okuyanlara da farkındalık faaliyetleriyle ulaşılması amaçlanıyor. Liselere yönelik yürütülecek programlarla, daha az gelişmiş bölgelerden kız öğrencilerin mühendislik eğitimine özendirilmesi hedefleniyor. Bu faaliyetlerin en önemli amacı ise kız çocuklarının kendilerini mühendislik alanına yakın hissetmeleri. Özdemir, "Bu konuda hepimize görev düştüğüne inanıyorum. Henüz bu yolun başındayız ve hedefimiz çok büyük" dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Limak'tan kadın mühendislere burs desteği!
  • 29.10.2015 09:45

Limak'tan kadın mühendislere burs desteği!

3. Havalimanı'nın ortaklarından olan Limak, kadın mühendislere özel burs desteği ...