maritbet girişmaritbet
Lazzoni turizme Sütlüce'den giriyor

Lazzoni turizme Sütlüce'den giriyor

Lazzoni'nin sahibi Yaşar Kababulut, Sütlüce'de aldığı arazide yapacağı butik otelle turizme giriyor. 10 milyon TL'ye mal olacak otel, Onni markasıyla işletilecek

 

Kaynak: Dilek TAŞ EKONOMİ / Sabah
Son dönemde emlak sektöründe gelişen bölgelerden biri olan Sütlüce'de turizm yatırımlarının sayısı artıyor. Hilton'un ardından yeni bir otel yatırımı daha start verdi. Rizeli olması nedeniyle içinde hem Laz adı geçen hem de İtalyanca kelimeyi çağrıştıran Lazzoni markasıyla mobilya sektöründe lüks bir marka yaratan işadamı Yaşar Kababulut, Sütlüce'de inşaatı devam eden Hilton Oteli'nin önündeki araziyi aldı. Karabulut araziyi turizm yatırımda değerlendireceğini açıkladı. Butik ve özel bir konseptte bir otel projesi hazırladıklarını söyleyen Kababulut, işletmeyi de kendilerinin yapacaklarını belirtti. Lazzoni markasının son harflerinden oluşan Onni markasıyla otel işletmeciliği yapacaklarını söyleyen Kababulut, otelin en az 150 odadan oluşacağını ve Haliç manzarasına sahip olacağını bildirdi. 10 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek ilk turizm yatırımının konseptini bölgenin tarihi yapısına uygun bir mimari ile yapacaklarını vurgulayan Kababulut, Türkiye'de hiç olmayan bir otel konseptini uygulayacaklarını söyledi. Ancak Kababulut projenin henüz taslak aşamasında olduğunu belirterek detay vermekten kaçındı. Kababulut inşaat çalışmalarına 2011 Mart ayında başlamayı planladıklarını, otelin ise 2013 yılında açılacağını sözlerine ekledi.
 
GÖZÜMÜZ HALİÇ'TE
İstanbul'da butik otel yatırımlarının devam edeceğini vurgulayan Kababulut, Sultanahmet, Haliç gibi tarihi dokunun olduğu bölgelerde yer aradıklarını özel konseptlerle bu bölgelerde de yatırımlar geliştireceklerini kaydetti. Kababulut, uzun zamandan bu yana otelciliğe girmek için fırsat kolladıklarını ilk yatırımın Haliç'te olmasının ise kendileri için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. İstanbul'un dünya turizm pastasındaki payının artacağına inandıklarını kaydeden Kababulut, bu nedenle de tüm yatırımlarını İstanbul'da planladıklarını Antalya gibi resort turizminin olduğu bölgelerde otelcilik yapmayı düşünmediklerini söyledi.
  • Etiketler:

Yorum Yaz