maritbet girişmaritbet
KYK Yapı Kimyasalları bina sorunlarını ortadan kaldırıyor

KYK Yapı Kimyasalları bina sorunlarını ortadan kaldırıyor

KYK Yapı Kimyasalları su yalıtım çözümleri ile bina sorunlarına çözümler sunarken tüketicinin yüzünü güldürüyor

Ev sahipleri evlerinde bir su yalıtım problemi yaşanması halinde zor bir süreçle karşılaşıyor, maddi ve manevi sıkıntılarla boğuşmak zorunda kalıyorlar. Bu sorunları önlemenin en kolay yolu, ev satın alırken su yalıtımı yapılmış binaları tercih etmekten geçiyor. KYK Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, su yalıtımının sağladığı avantajlar nedeniyle, halkın bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu belirtiyor. Daireler arasında ve bodrum katlarda meydana gelen su yalıtım problemleri nedeniyle ev sahipleri hayli zahmetli, üstelik de oldukça masraflı bir tamir ve tadilat sürecine giriyor. Su sızıntısının sebep olduğu rutubet, nem ve küf ise astım, alerjik reaksiyonlar, solunum yolu hastalıkları ve romatizma gibi rahatsızlıkları tetikleyerek insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Ev sahibi olmak isteyenlerin satın alma aşamasında binanın temelinden çatısına kadar  su yalıtımlı olup olmadığını sorgulamaları ve tercihlerini su yalıtımlı binalardan yana kullanmaları, ileride bu tür problemler yaşamalarını önlüyor. Yalıtımsız binalarda ortaya çıkacak tadilat, onarım masrafı, bina inşa edilirken yapılacak su yalıtım çözümlerine göre çok daha külfetli oluyor.

Binaların inşaatı sırasında toplam bina maliyetinin yalnızca yüzde 2'si kadar bir masrafla su yalıtımının sağlanması mümkün oluyor. Bu nedenle, ev sahibi olmak isteyenlerin bu konuda bilinçlenmesi ve su yalıtımı yapılması hakkında bir talep oluşturmaları büyük önem taşıyor. KYK Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, su yalıtımının sağladığı avantajlar nedeniyle, halkın bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu belirtiyor.

Su yalıtımı binaların depreme dayanıklılığını artırıyor
Su yalıtımının en önemli avantajlarından bir tanesi binaların depreme dayanıklılığını artırıyor olması. KYK Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, “Temel, perde beton, mahzen, bodrum, kapalı otopark gibi toprak altında kalan mekanlardaki kullanım, korozyonu engelleyerek binanın depreme karşı dayanıklılığın artırılmasında önemli rol oynuyor” şeklindeki sözleriyle su yalıtım çözümlerinin deprem konusundaki önemini vurguluyor. 

Seramiklerin kırılmasını gerektirmeyen çözümler yüz güldürüyor
Su yalıtım problemleri nedeniyle banyo, teras gibi ıslak mekanlarda seramiklerin kırılması, masraflı oluşunun yanı sıra evde gürültüye ve kirliliğe neden oluyor. Bu da hem ev sahipleri hem de komşuları açısından sıkıntı yaratıyor. O yüzden tüketiciler artık seramiklerin kırılmasını gerektirmeden uygulanabilen ürünlere yöneliyor. Yapı kimyasalları konusunda Türkiye'nin önde gelen firmalarından KYK'nın ürün gamı içerisinde bulunan, kullanım kolaylığı sağlayan bu tür ürünler, tüketicinin yüzünü güldürüyor. 

Yalıtım malzemesinin niteliği önem taşıyor
Binalarda su yalıtımı yapılırken kullanılan malzemenin niteliği, yalıtımın performansını etkiliyor. KYK Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, KYK su yalıtım ürün gamının, çimento esaslı, akrilik ve bitüm esaslı olmak üzere birçok ürün ile güçlendirildiğini ifade ediyor. Sürmeli, “Yalıtım ihtiyacı duyulan mekana uygun özellikte, doğru malzeme seçimi ve doğru bir uygulamayla su yalıtımında en yüksek performans elde edilebilir” şeklindeki sözleriyle, kullanılan malzemenin de en az su yalıtımı kadar önem taşıdığının altını çiziyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

KTÜN, depreme karşı "çelik dikiş" tekniği ile bina güçlendirmesi üzerinde çalışıyor
  • 16.01.2024 11:34

KTÜN, depreme karşı "çelik dikiş" tekniği ile bina güçlendirmesi üzerinde çalışıyor

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"
  • 07.12.2023 15:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Dönüşüm çalışmalarında, pazartesi günü 5,1 ...

Deprem bölgelerindeki inşaat çalışmalarından son görüntüler!
  • 26.10.2023 15:16

Deprem bölgelerindeki inşaat çalışmalarından son görüntüler!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinin ...

Malatya'da ağır hasarlı 15 katlı 2 bina patlayıcılarla yıkıldı
  • 17.10.2023 11:52

Malatya'da ağır hasarlı 15 katlı 2 bina patlayıcılarla yıkıldı

Malatya'da, ağır hasarlı 15 katlı 2 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı. Yeşilyu ...

Kahramanmaraş'ta bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor
  • 02.06.2023 11:43

Kahramanmaraş'ta bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ile Dulkadiroğlu ilçelerinde acil yıkım kararı olan ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...