maritbet girişmaritbet
KUYAŞ-Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş, İMKB’de gong çaldı!

KUYAŞ-Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş, İMKB’de gong çaldı!

1836 ortaklı Kuyumcukent’in gayrimenkul yatırım şirketi olarak 2005 yılında kurulan KUYAŞ- Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş, İMKB’de işlem görmeye başladı

 

KUYAŞ- Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş, İMKB Serbest İşlemler Platformu'na giriyor. 1836 ortaklı KUYAŞ'ın hisseleri 18 Eylül 2012 tarihinden itibaren İMKB'de işlem görmeye başladı.
 
1988 yılında bir kooperatif olarak kurulan Kuyumcukent, 1996 yılında Yenibosna'daki arsalarını aldı ve 2004 yılında inşaatlarını bitirdi. Ardından vizyoner bir bakış açısıyla, 2005 yılında gayrimenkul yatırım şirketi olarak KUYAŞ'ı kurdu. 
 
Gayrimenkul projelerini hayata geçirebilmek için kurulmuş bir yatırım şirketi olan KUYAŞ, elinde bulunan gayrimenkul varlıklarını geliştirerek, var olan arsalar üzerinde projeler oluşturuyor. KUYAŞ, elinde bulunan rezerv araziyi otel, ilave atölye birimleri, çok amaçlı ofisler,TCMB gibi banka grup merkezleri, sergi ve konferans alanları, altın borsası binası gibi yüksek rant sağlayacak projeler ve eğitim alanları gibi kuyum sektörüne insan kaynağı desteği verecek inşaat projeleri gerçekleştirerek, amacına en uygun ve kârlı biçimde değerlendirmeyi planlıyor.  
 
KUYAŞ, Ocak 2005 tarihinde, kuruluşunda ortak sayısının çokluğu sebebiyle halka açık bir şirket konumunda olduğu için, Sermaye Piyasası Kurulu - SPK'ya tabi olmuştur. SPK mevzuatı gereği bağımsız denetim geçiren kurumsal bir yapıya kavuşmuş, ana sözleşmesini bu doğrultuda geliştirmiştir. KUYAŞ hisselerinin, SPK'nın Haziran 2011 tarihinde almış olduğu kararla İMKB'nin Serbest İşlemler Platformu'nda işlem görmesi uygun görülmüş, KUYAŞ bu platforma katılan ilk şirketlerden biri olmuştur.   
 
Müşterilerinin gücüne güç katan KUYAŞ, ortaklarına da değer kazandırıyor
 
KUYAŞ Başkanı Sait Erdal Metiner, hedeflerinin ortaklarına değer kazandırmak olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı;
 
“Örnek bir kooperatif olan Kuyumcukent, bugüne kadar görülmemiş bir atılım yaptı ve vizyoner bakış açısıyla hem mülk sahibi üretici ve kiracılarına, hem de KUYAŞ ortaklarına değer kazandırdı. Biz kuyumcular kooperatifi olarak yola çıktık ama Türkiye'de gayrimenkul sektörünün gelişimini öngörerek şirketleştik. İstanbul gibi bir metropolde, İstanbul'un ticaret, finans ve turizm merkezi olarak seçilen bir bölgesinde, havaalanına yakın bir lokasyonda yeni projeler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Price Waterhouse Coopers araştırma şirketi, 2011 yılında bütün dünyada yaptığı araştırmada İstanbul'un lokasyon olarak öne çıkacağını ve gayrimenkul sektörünün büyük bir gelişme yaşayacağını söylemişti. Biz bunu daha önceden gördük, 2005 yılında gayrimenkul yatırım şirketi olan KUYAŞ'ı kurduk. Bugüne kadar 550 bin metrekarenin üzerinde alanımız, yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırımımız, 150 milyon TL'ye ulaşan özvarlığımızla Kuyumcukent imalat bölümü, Wedding World Alışveriş Merkezi, İstanbul Vizyon Park Ofis Blokları, İstanbul Vizyon Park Merkez Plaza gibi projelerimizle geleceği önceden görerek yatırımlar yaptık.
 
Tamamlanan projelerimiz de, T.C Merkez Bankası Avrupa yakası merkez veznesi. bir çok bankanın grup merkezi, özel taşıma firmaları ve altın antreposu, İ.KO temsilciliği, darphane saymanlığı, İTO Üniversitesi mücevher tasarım mühendisliği faaliyet göstermektedir. 
 
Kuyaş olarak, önümüzdeki dönemde İstanbul'un en iddialı, en nadide projelerinden birinin daha temelini atıp, geri kalan alanımızda gelecek vizyonumuza uygun ticari alan ve otel binasından oluşan karma bir projeyi daha hayata geçireceğiz”. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rant vergisinin korkulacak bir yanı yok!
  • 22.01.2015 13:15

Rant vergisinin korkulacak bir yanı yok!

Kuyaş Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, rant vergisinin korkulacak bir ...

Kuyaş'ın tanıtım filmi yayında!
  • 17.06.2014 16:54

Kuyaş'ın tanıtım filmi yayında!

Gayrimenkul sektörünün çok ortaklı firmaları arasında yer alan Kuyaş'ın tanıtım ...

Kuyaş, en yenileriyle gayrimenkulde güçleniyor
  • 17.06.2014 14:04

Kuyaş, en yenileriyle gayrimenkulde güçleniyor

Gayrimenkul projeleri geliştirmek için hayata geçirilen Kuyumcukent Gayrimenkul ...

Kuyaş Gayrimenkul İMKB’de işlem görmeye başladı!
  • 19.09.2012 15:35

Kuyaş Gayrimenkul İMKB’de işlem görmeye başladı!

Kuyaş Kuyumcukent Gayrimenkul, İMKB’de işlem görmeye başladı. Şirket için yapıla ...

Sait Erdal Metiner, Hüseyin Belibağlı’nın sorularını yanıtladı!
  • 18.09.2012 16:15

Sait Erdal Metiner, Hüseyin Belibağlı’nın sorularını yanıtladı!

Kuyaş Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, emlaktasondakika.com Haber Koor ...

Çevreyi kirletenlere verilecek cezalar arttırıldı
  • 24.12.2020 16:26

Çevreyi kirletenlere verilecek cezalar arttırıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2021'de umuma açık yerlerde çevreyi kirletenle ...