maritbet girişmaritbet
Kutman Karaköy’deki binasını 23 milyon dolara Alkoçlar’a sattı

Kutman Karaköy’deki binasını 23 milyon dolara Alkoçlar’a sattı

Global Holding’in patronu Mehmet Kutman, Karaköy’deki tarihi Veli Alemdar Han’ı turizm ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Alkoçlar Ailesi’ne 23 milyon dolara sattı

Kaynak: Kezban GEBETAŞ / Hürriyet Emlak

Karaköy'deki holding binası ve Veli Alemdar Han'ı satışa çıkartan Global Holding'in patronu Mehmet Kutman, bu gayrimenkullerden tarihi hanı sattı. Kutman'ın satışa çıkarttığı tarihi hanı, geçtiğimiz günlerde ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'in kızı Gülşah Alkoçlar ve damadı Ender Alkoçlar'ın sahibi olduğu Alkoçlar Oteller Grubu, 23 milyon dolara satın aldı. Tarihi hanla birlikte hemen yanında bulunan holding binasını da daha önce satışa çıkartan Kutman'ın bundan vazgeçerek binayı değerlendirmeye karar verdiği ve Alkoçlar'la birlikte ortak bir proje geliştireceği öğrenildi.
 
Kutman Alkoçlar'la otel yapacak
Kutman'la Alkoçlar'ın holding binası ve tarihi hanın bulunduğu yaklaşık 20 bin metrekarelik alana büyük bir otel yapacakları belirtiliyor. Kutman'ın Karaköy Rıhtım Caddesi üzerinde yer alan holding binası 5 bin 450 metrekare alana sahip. Yine aynı cadde üzerinde bulunan tarihi Veli Alemdar Han ise 13 bin 900 metrekare büyüklüğünde. 1900'lü yılların başında inşa edilen han, 9 katlı. Kutman, tarihi hanı yaklaşık dört yıl önce o zamanki ortağı İsrailli işadamı Sami Ofer'le birlikte 20 milyon dolara otel yapmak üzere satın almıştı. Kutman'ın uzun süredir satışta olan gayrimenkullerine daha önce Ofton İnşaat talip olmuş fakat vazgeçmişti.
 
,Alkoçlar yeni şirket kurdu
Turizm sektöründeki yatırımlarıyla bilinen Alkoçlar ise, Uludağ ve Bodrum'daki otellerinden sonra geçtiğimiz aylarda Kuşadası Adakule ve Taksim Keban Oteli'ni bünyesine katmıştı. Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'ın kızı Gülşah Alkoçlar ve damadı Ender Alkoçlar, yine geçtiğimiz aylarda Engin ve Nedim Keçeli kardeşlerin sahibi olduğu Seba İnşaat'la birlikte bir şirket kurmuştu. Alkoçlar ile Seba İnşaat Turizm Otelcilik Sanayi Ticaret AŞ ismiyle kurulan şirketin ticari faaliyet alanı; her türlü turistik tesis, otel, motel, pansiyon, tatil köyü, kamping, dinlenme evleri ve ören yerleri gibi turistik tesis olarak açıklanmıştı.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz