maritbet girişmaritbet
Koza-İpek Holding'in gayrimenkulleri kiralandı mı?

Koza-İpek Holding'in gayrimenkulleri kiralandı mı?

Kayyum atanan Koza-İpek Holding'e ait gayrimenkullerin, İpek ailesine kiralandığı iddia edildi.

Mahkeme kararıyla geçen yıl yönetimine kayyum atanan Koza-İpek Holding'in bazı gayrimenkullerinin İpek ailesine kiraya verildiği öğrenildi.

Koza-İpek Holding'e ait Bebek'teki İstanbul Boğazı'na nazır İpek Köşkü ile Ankara İncek'teki İpek Çiftliği ve müştemilatı, ailenin ısrarlı talepleri üzerine, kayyumlardan oluşan yeni yönetim kurulu tarafından söz konusu aileye kiralandı.

"Gayrimenkullerin kiraya verilmesi" gündemiyle 29 Şubat'ta toplanan yönetim kurulu, bazı binaların aileye kiraya verilip verilmemesini tartıştı. Başkan Hasan Ölçer, Hayrullah Dağıstan, Ali Yazıcı, Arif Yalçın, Çetin Altay, Hamza Yanık, Mehmet Hikmet Keleş, Mustafa Akçıl ve Ümit Önal'dan oluşan 9 yönetim kurulu üyesinin hazır bulunduğu toplantıda, gayrimenkullerin kiraya verilmesi karara bağlandı.

Söz konusu kararda, "29.02.2016 tarihinde yönetim kurulumuzca yapılan yeni değerlendirmeler sonucunda holdinge ait İncek'te bulunan İpek Çiftliği ve müştemilatı ile İstanbul ili Bebek Mahallesi'nde bulunan İpek Köşkü dahil gayrimenkullerin belirlenen rayiç bedeli üzerinden aylık peşin ödenmek suretiyle, yıllık olarak kiralanmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir" denildi.

Toplantıda yönetim kurulu başkanı sıfatıyla yer alan avukat Hasan Ölçer, "Koza-İpek Holding'e ait gayrimenkullerin İpek ailesine kiraya verilmesine muhalif kaldığını" belirterek, belgeyi imzaladı.

Bu kararın ardından, kamuoyunda tartışmalara yol açan İstanbul Bebek'teki İpek Köşkü ile Ankara İncek'teki İpek Çiftliği, ay başından itibaren İpek ailesine her biri aylık ortalama 150 bin liraya kiraya verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 25 Ekim 2015'te Koza-İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atamıştı. Daha sonra İpek Medya grubundaki basın-yayın kuruluşları kapanırken, holdinge bağlı diğer şirketler faaliyetlerini sürdürüyor. 

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çetin Altay, Cihangir'den Bahçeşehir'e taşındı!
  • 03.07.2021 16:43

Çetin Altay, Cihangir'den Bahçeşehir'e taşındı!

Ünlü oyuncu Çetin Altay, uzun yıllar yaşadığı Cihangir bölgesinden Bahçeşehir'e ...

Koza-İpek Holding'in gayrimenkulleri kiralandı mı?
  • 08.03.2016 16:11

Koza-İpek Holding'in gayrimenkulleri kiralandı mı?

Kayyum atanan Koza-İpek Holding'e ait gayrimenkullerin, İpek ailesine kiralandığ ...