maritbet girişmaritbet
Keten İnşaat 4 yılda 2 bin 500 yeni konut inşa edecek!

Keten İnşaat 4 yılda 2 bin 500 yeni konut inşa edecek!

Keten İnşaat AŞ, Nişantaşı’ndan sonra Beşiktaş, Bomonti, Beyoğlu gibi İstanbul’un merkezi bölgelerinde yeni konut projeleri yapacak

Keten İnşaat AŞ, Nişantaşı'ndan sonra Beşiktaş, Bomonti, Beyoğlu gibi İstanbul'un merkezi bölgelerinde yeni konut projeleri yapacak. 3 yeni projeyi faaliyete geçiren ve biri için hazırlıklarını devam ettiren Keten İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten 4 yılda 2 bin 500 yeni konut yapacaklarını açıkladı.

Ferhat Keten şuan faaliyette olan projelerin 2014 yılı sonunda tamamlanacağını ve 2 bin 500 konut için farklı finansal sistem üzerinde çalıştıklarını açıkladı. 2 bin 500 daireyi toplu konut şeklinde yapmayacaklarını açıklayan Ferhat Keten bu proje şehir içinde farklı noktalarda benzer konseptte olacak dedi.

Ferhat Keten” Şehre özgün kişiye özel mottosuyla çalışmalarımız sürüyor. Biz şehrin karakterini gösteren projeler yapacağız. Ciddi biz proje elemesi yapıyoruz. Bize getirisi iyi olan teklifleri dahi aklımıza yatmadığı takdirde geri çeviriyoruz” dedi.

İngiltere'de ulusal alanda şampiyon olduklarını belirten Ferhat Keten yılbaşına kadar hazırlıkları tamamlayıp birincilerin yarışacağı yeni bir platformda boy göstereceklerini söyledi.

Enerji üretimi konusunda çok dikkatli olduklarını ve yeşil bina konusunda hassas olduklarını söyleyen Ferhat Keten “İnşaat sürecinde de her tasarrufu düşünüyoruz. Yeşil bina konusunda ok hassasız. Üniversiteler arası kent içi yeşil bina yarışması hazırlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Kur ve faizler sektörü olumsuz etkileyebilir

Kurların ve faiz oranlarının inşaat sektörünü olumsuz etkileyeceğini belirten Ferhat Keten FED'in açıklamalarıyla oluşan olumsuzlukların kentsel dönüşüm yasasıyla ortadan kalktığını belirtti. Keten, arz ve talebin dengede olmadığı bölgelerde problem çıkabileceğinin de altını çizdi.

2 bin 500 konutluk proje için arsa alıyor

Ferhat Keten 4 yıl içinde inşa edecekleri 2 bin 500 konut için arsa yatırımlarına devam ettiklerini belirtti. Ferhat Keten bu projede için” Farklı bir model olacak. 2 bin 500 konut kent içinde parça parça inşa edilecek. Her bina maksimum 100-150 birimden oluşacak. Her dönüştürdüğümüz birim yüzde 75 değer kazanıyor. Bina bazında bu rakam yüzde 125'e kadar çıkabiliyor” açıklamalarında bulundu.

Kağıthane'de ofis projesi üzerinde çalıştıklarını ancak bu projede yatırımcı değil sadece mimari alanda görev aldıklarını belirten Ferhat Keten Kanlıca'da restorasyonunu gerçekleştirecekleri yalının tamamlandıktan sonra değerinin 25 milyon dolar olacağını açıkladı.

Bağdat Caddesi'nde arz fazlası var

Bağdat Caddesi'nde de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğine dikkat çeken Ferhat Keten bu bölgede arz fazlası olduğunu söyledi. Keten “Bağdat Caddesi'nin hemen yanında 20 milyar dolarlık bir piyasa, Fikirtepe var. Biz bu yüzden Kadıköy bölgesinde olmayacağız” dedi.

Kentsel dönüşüm stokuyla 2014 yılının ikinci yarısında gevşeme olacağını belirten Ferhat Keten konut fiyatlarının düşeceğini söyledi. Konut alımlarında artık birçok seçeneğin bulunduğunu açıklayan Ferhat Keten “Kartal, Beylikdüzü, Tuzla, Bahçeşehir gibi bölgelerde gevşeme olabilir. Konut kredisi faizleri yükselirse fiyatlarda indirim oranı artar” açıklamalarında bulundu.

İnşa ettiklerini projelerin tamamında özkaynak kullandıklarını belirten Ferhat Keten gayrimenkulde değerin yüzde 90'ını lokasyonun belirldiğini söyledi.

Bomonti'ye 80-90 konutluk yeni proje geliyor!

Ferhat Keten Bomonti'de eski bira fabrikasının karşısında yer alan Organik Kimya'nın fabrikasını satın aldıklarını ve bu alan üzerinde 80-90 konutluk yeni bir proje inşa edeceklerini söyledi. Keten İnşaat'ın Bomonti projesinde inşaat 6 ay içerisinde başlayacak. Projede 20 milyon liralık yatırımla inşa edilecek.

Uğurcan TOKAY/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Keten İnşaat yeni projelerini görücüye çıkardı!
  • 18.09.2013 17:18

Keten İnşaat yeni projelerini görücüye çıkardı!

Keten İnşaat basın toplantısında Ferhat Keten şirketin yeni projelerini tanıttı. ...

Keten Nişantaşı projesinin örnek daire görüntüleri!
  • 15.05.2013 10:41

Keten Nişantaşı projesinin örnek daire görüntüleri!

Keten İnşaat'ın Nişantaşı'ndaki apart projesini ziyaret ettik. emlaktasondakika. ...

Keten İnşaat Haliç projesini tanıttı!
  • 07.01.2013 13:48

Keten İnşaat Haliç projesini tanıttı!

Keten İnşaat, Haliç'teki yeni projesini ve 2013 yılında yapacaklarını özel bir t ...

Selahattin Keten, butik projelerinden bahsediyor
  • 27.04.2012 11:49

Selahattin Keten, butik projelerinden bahsediyor

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, Nişantaşı’na yaptıkları bu ...

Keten Haliç Konutları örnek daire görselleri
  • 01.02.2014 14:34

Keten Haliç Konutları örnek daire görselleri

Keten İnşaat tarafından Eyüp'de inşa edilen Keten Haliç Konutları'ndan örnek dai ...