maritbet girişmaritbet
Kayserili işadamları, Kuzey Irak Erbil’de ticaret ofisi açıyor

Kayserili işadamları, Kuzey Irak Erbil’de ticaret ofisi açıyor

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Erbil'de kurmayı planladığımız ticaret ofisi çalışmalarımızı hızlandırdık. Ofisimizi inşallah kısa sürede hizmete açacağız" dedi

Hiçyılmaz ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Kuzey Irak'ın Erbil kentine yaptıkları çalışma ziyaretinden döndü. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Celal Hasnalçacı ve Ferhat Akmermer ile üyeler Ersan Özbek ve Nedim Olgunharputlu'nun da yer aldığı heyet, Erbil başta olmak üzere Duhok'ta da temaslarda bulundu.

Çalışma ziyaretine ilişkin açıklama yapan Hiçyılmaz, Erbil Ticaret Odası yetkilileri başta olmak üzere Erbil'de yatırım yapan Türk firmaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile görüştüklerini söyledi.

Yaptıkları temaslarda, Erbil'e ticaret ofisi açılması yönünde doğru karar aldıklarını gördüklerini ifade eden Hiçyılmaz, "Türkiye'nin Erbil Ticaret Ataşesi Sayer Erbil, Erbil Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Soran Aziz ve ticaret ataşesi, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Erbil Temsilciliğini ziyaret ettik. Erbil başta olmak üzere Kuzey Irak'taki tüm kentlerin ticarete ve yatırıma uygun olduğunu gözlemledik. Gelişmekte olan bir merkez olarak Erbil ve çevre illerde sağlanacak ticari ilişkiler, bizim için önem arz ediyor. Ticaret ofisimizin kurulması konusunda yaptığımız görüşmelerde bunu daha iyi tespit ettik" dedi.

Hiçyılmaz, ziyaretleri kapsamında, Erbil ve Musul'daki TÜrk iş adamlarıyla da bir araya geldiklerini, yatırım ve ticaretin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Dış ticaretin ve özellikle ihracatın Türkiye için büyük önem taşıdığını bildiklerini vurgulayan Hiçyılmaz, Kayseri'nin ihracatının artırılabilmesi için bu görüşmeleri gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Hiçyılmaz, "Kayseri Ticaret Odası olarak şehrimiz için koyduğumuz 2023 yılı ihracat hedefi, 7 milyar dolar. İhracat potansiyeli gördüğümüz ülkelerde ticaret ofisleri açarak, şehrimizin ve ülkemizin ihracatını artırmaya çalışıyoruz. Kuzey Irak'ta, Erbil kentinde yaptığımız görüşmelerle ticaret ofisi açma hedefimizi bir aşama daha ileri taşımış olduk. Bundan sonraki süreç hızlı işleyecek. Erbil'de kurmayı planladığımız ticaret ofisi çalışmalarımızı hızlandırdık. Ofisimizi inşallah kısa sürede hizmete açacağız. Erbil ticaret ofisimiz, ülkemiz için hizmet vermeye başlayacak" diye konuştu.

Hiçyılmaz, Erbil'de ticaret ofisi kurulması çalışmalarının ticaretin yanında kültürel ilişkilerin gelişmesine de katkı sağlayacağını belirterek, "Zaten yurt içi ticaret hacminin daraltılmasına yönelik alınan kararlar bundan sonraki dönemde ihracat ve yurt dışı ile ticari ilişkilerin önemi daha da artmıştır. Bundan dolayı Erbil'de açacağımız ticaret ofisimiz, artık zaruret haline gelmiştir" dedi.

Başkan Hiçyılmaz, Erbil'in Kayseri için önemli bir pazar olduğunu gözlemlediklerini ve diğer ülkelerin yaptıkları yatırımlar ve ticaretin varlığını azımsamadan Erbil kentinde açacakları ticaret ofisi ile daha sıkı ilişkiler kurulacağını belirtti. Hiçyılmaz, bu girişimlerle hem Kayseri'nin hem de Türkiye'nin ihracatının ve ticari ilişkilerinin artmasına katkı sağlayacaklarını vurguladı.
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kayseri'nin 2023 hedefi 7 milyar dolar!
  • 21.11.2014 14:38

Kayseri'nin 2023 hedefi 7 milyar dolar!

Anadolu'nun parlayan yıldızı Kayseri ekonominin lokomotifi olma yolunda ...

Kayserili işadamları, Kuzey Irak Erbil’de ticaret ofisi açıyor
  • 18.03.2014 10:11

Kayserili işadamları, Kuzey Irak Erbil’de ticaret ofisi açıyor

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Erbil'de kurmayı ...