maritbet girişmaritbet
Kastamonu Entegre Romanya’da üretime başladı!

Kastamonu Entegre Romanya’da üretime başladı!

Orman ve ağaç ürünlerinde Türkiye’nin en büyük üreticisi Kastamonu Entegre, yurtdışındaki 4., Romanya’daki ikinci fabrikası, Romanya Yonga Levha Fabrikası’nda ilk levha üretimi Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kiğılı ve Kastamonu Entegre Genel Müdürü Haluk Yıldız’ın da katıldığı törenle 8 Haziran’da başladı

Orman ve ağaç ürünlerinde Türkiye'nin en büyük üreticisi Kastamonu Entegre, yurtdışındaki 4., Romanya'daki ikinci fabrikası, Romanya Yonga Levha Fabrikası'nda ilk levha üretimi Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kiğılı ve Kastamonu Entegre Genel Müdürü Haluk Yıldız'ın da katıldığı törenle 8 Haziran'da başladı. Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kiğılı, üretilen ilk levhaya imza atarak fabrikada düğmeye bastı.

Kastamonu Entegre'nin 80 milyon Euro'luk yeni yatırımıyla Romanya'nın Reghin Bölgesi'nde kurduğu yonga levha tesisi, ilk levha üretimine başladı. Romanya'daki yatırımla Kastamonu Entegre'nin Romanya'da istihdam ettiği çalışan sayısı yüzde 25 artarak 778 kişiye ulaştı.

Romanya'nın Reghin Bölgesi'nde faaliyete geçen, günlük 1.800, yıllık 540 bin metreküp üretim kapasitesine sahip dev yongalevha tesisi, Romanya iç pazarı, Balkan ve Kuzey Afrika ülkeleri, Türki Cumhuriyetleri'nin ihtiyacını karşılayacak.

Yeni tesis ayrıca, Kayseri ve Adana bölgesindeki müşterilerin yüksek ve özel kaliteli yonga levha taleplerini de karşılayabilecek.

Hayat Holding'in bünyesinde yer alan ve 1969 yılından beri ağaç sektöründe faaliyet gösteren Kastamonu Entegre bugün, altısı Türkiye'de (Kastamonu, Kastamonu Organize Sanayi, Gebze, Balıkesir, Samsun, Adana) dördü yurt dışında (Bulgaristan, Romanya ve Bosna-Hersek) olmak üzere on tesisinde üretim gerçekleştiriyor.

Sektöründe  Türkiye'de lider konumunda bulunan Kastamonu Entegre aynı zamanda bölgesel bir güç olma yolunda hızla ilerliyor.

3.5 milyon metreküp toplam panel üretim kapasitesi (MDF + Yonga levha) ile, Avrupa'nın 6. büyük ağaç bazlı panel üreticisi olan Kastamonu Entegre sektöründe Dünyada 11. sırada yer alıyor. Kastamonu Entegre 2011 yılında 95 milyon USD ihracat gerçekleştirerek Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri sektör birincisi oldu. 

2012 yılında 1.1 milyar dolar konsolide ciro hedefleyen Kastamonu Entegre'nin yurt içinde ve yurt dışında planladığı yeni yatırımlar şöyle:

Rusya'da MDF, Yonga levha  ve OSB tesisi yatırımı,

Romanya'da MDF tesisi yatırımı,

Türkiye'de Antalya-Denizli bölgesinde MDF tesisi yatırımı,

Bulgaristan'da OSB tesisi yatırımı.

Yukarıda belirtilen yatırımlar tamamlandığında, Kastamonu Entegre 1.8 milyar USD cirosu ve 5.5 milyon m3/yıl kapasitesi ile Avrupa'da sektöründe ilk dört şirketten biri; Romanya'dan Hindistan'a kadar olan geniş bir bölgede ise sektöründe üç büyük şirketten biri olacaktır. Böylece 2011 yılında konsolide cirosu % 25 yurtdışında oluşurken, yatırımlar tamamlandığında, cironun % 50'den fazlası Türkiye dışında oluşacaktır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kastamonu Entegre, 125 milyon avroluk yatırımla OSB'ye taşınacak
  • 18.10.2022 15:30

Kastamonu Entegre, 125 milyon avroluk yatırımla OSB'ye taşınacak

Ağaç bazlı panel sektöründe dünyanın en büyük üreticilerinden Kastamonu Entegre, ...

Vision panel koleksiyonu ile mekânlara yenilikçi dokunuş
  • 10.07.2022 09:18

Vision panel koleksiyonu ile mekânlara yenilikçi dokunuş

Ürün yelpazesini sürekli güncelleyen Kastamonu Entegre, melamin kaplı panel seri ...

Kastamonu Entegre İSO 500 Listesi'nde yine ilk 50’ye girdi!
  • 02.06.2022 15:54

Kastamonu Entegre İSO 500 Listesi'nde yine ilk 50’ye girdi!

Ağaç bazlı panel sektöründe yarım asrı geride bırakan Kastamonu Entegre, İSO 500 ...

Kastamonu Entegre’den zeminlere modern yorum: Palace Chevron
  • 22.04.2022 17:17

Kastamonu Entegre’den zeminlere modern yorum: Palace Chevron

Kastamonu Entegre, Floorpan laminat parke koleksiyonuna Palace Chevron serisini ...

Floorpan Prime ile mekânlara derinlik ve ferahlık geliyor
  • 04.04.2022 17:13

Floorpan Prime ile mekânlara derinlik ve ferahlık geliyor

Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, yeni laminat parke ...

Kastamonu Entegre’den bakterilere karşı etkili panel yüzeyi: Safe Surface
  • 26.02.2022 13:57

Kastamonu Entegre’den bakterilere karşı etkili panel yüzeyi: Safe Surface

Sektöründe birçok yeniliğe öncülük eden Kastamonu Entegre, yaşam alanlarını daha ...