maritbet girişmaritbet
Kardemir'de hedef 3 milyon ton

Kardemir'de hedef 3 milyon ton

Karabük Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (KARDEMİR) tarafından gazetecilere iftar yemeği verildi

Karabük Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (KARDEMİR) tarafından gazetecilere iftar yemeği verildi.

KARDEMİR tarafından Çevrik Çağlar Tesisleri'nde gazetecilere iftar verilirken, KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel de çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı. Fadıl Demirel, 1995 yılında gerçekleşen özelleştirme sonrası üretimlerini son 16 yılda ikiye katladıklarını söyledi. Şu an 2 milyon tona yaklaşan üretimlerini 3 milyon tona çıkarmak için başlatılan yatırımların ise tamamlanmak üzere olduğunu belirten Demirel, şöyle konuştu: "1937'den 1995'e kadar 550-600 bin ton üretim yapan fabrika 1995'ten 2010 yılına kadar 15 senede üretimini ikiye katlıyor. Şu an fiili tempomuz 1 milyon 600 bin ton ama kapasitemiz 1 .8 ila 2 milyon ton arası gerçekleşmiş durumda. Biz bu yolculuğu birinci kademe olarak 3 milyon ton olarak tarifledik 3 milyon ton için şu an önümüzde teorik kapasite olarak 1 milyon 200 bin ton gibi açık var. Bununla ilgili 5. yüksek fırınımızın kararını aldık ve yerinin hazırlanması ile projelerin çizilmesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Ona uygun 3 milyon ton dengesinde çelikhaneye üçüncü konvantör kararını da aldık. Yapacağımız konvantör ise 120 ton kapasiteli olacak. Şu an kok fabrikası da 3 milyon ton dengesi için yeri hazırlandı çalışmaları sürüyor."

Daha önce Sinter fabrikası yapıldığını anlatan Demirel, şunları söyledi: "Çelikhanede 1 milyon 200 bin ton kapasiteli Kütük Blum makinesi için bütün yerleri ayarlandı ve yakın zamanda montajına başlanacak. 50 megawattlık elektrik santralinin ise temelleri ve çelik konsorsiyumu bitmek üzere. Biz 3 milyon ton dengesinin bütün unsurlarının yüzde 60 ila 70 oranında tamamlamış durumdayız."

Su ve oksijen tesisleriyle diğer altyapı çalışmalarının bitirildiğini anlatan Demirel, sözlerine şöyle devam etti: "Baş döndürücü şekilde yatırımlar sürüyor. 5. yüksek fırını diğer yaptığımız iki yüksek fırınlardan daha büyük olacak. İki tanesi 500 bin ton, yapacağımız yeni yüksek fırının ise 1 milyon 200 bin ton kapasitesi olacak. Bizim üretimimiz yüzde 40-45 arasında, ciromuz yüzde 50'den fazla arttı. Tempomuz çok güzel. Böyle gidersek memnunluk verecek düzeye gelecek."

14 MİLYON TL'LİK ÇEVRE DÜZENLEMESİ

KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, KARDEMİR fabrikaları içinde 14 milyon TL'lik çevre düzenlemesi yaptıklarını kaydederek şunları söyledi: "Çevre düzenlemesi halen devam ediyor. Bizim bunlar saymadığımız ufaklıklar arasına girdi. Esas düzenleme idari yönde olanlar. Fabrikanın işleyişi anlayışında kalite, haberleşme ve eğitim anlamında geçmişe göre çok daha farklı. İşleyişi konusunda çok köklü değişiklikler var."

Su atıkları ile yatırımı başlattıklarını anlatan Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kısa süre de tamamlayarak devreye girdi. Suya giden atıklar ciddi bir arıtmadan geçiyor. Bu tür yatırımlar fırsat ve imkan buldukça devam edecek. 1.5 ay sonra toz toplama kısmı da devreye giriyor. Her noktada atık ve toz üreten bölümlerde yatırımlar sürecek. Bizi şu an en fazla yoran ve moralmen çökerten iş kazaları. Bunların hiçbir mazereti yok. Bizim birinci derecede değerlerimizin arasında ne yatırım ne de para tek

insan var. İnsanımızın kanı pahasına hiçbir şey kazanmanın yolunda değiliz. Öyle kazalar oluyor ki, ummadığın yerlerde bazı arkadaşlarımız oluyor. Bize düşen bunları önlemektir. Bütün arkadaşlarımız bunların üzerinde duruyor. Yeni işe aldığımız arkadaşları Karabük Üniversitesi ile ortaklaşa eğitimden geçirdik. Kazaları çalışan insanlar yönetiyor. Teknik emniyet konusunda hiçbir şeyi esirgemiyoruz."

LİMAN SORUNU

Fadıl Demirel, liman konusunda da açıklamalarda bulunurken, acilen limana ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Karabük'ün kurtuluşunun bu limana bağlı olduğunu belirten Demirel, şöyle konuştu: "Liman yapılması ile alt yapımız, yolumuz ve arazimiz var. Projelerimiz hazır. ÇED raporu alındı ve halk bilgilendirildi. Biz şimdi 'buyurun yapın' diyecek kararı bekliyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız taşımacılık. Stoklarımız zayıflamaya başladı. Bizim dünyaya açılmamız lazım ve bunun yolu da limandan geçiyor. Bunun alt yapısını hazırladık. Milletvekillerimiz de heyecanlı ve bu işi takip ediyor. Kısa zamanda bizim yolumuzu açacaklarına eminim."

KARDEMİR'i kapasite olarak belli bir noktaya çektiklerini anlatan Demirel, şunları söyledi: "KARDEMİR'in bu bölge için önemi büyük. Artık tabiri caizse limana sıkıştık kaldık. Bu liman yıllardır çok konuşuluyor ama inşallah hep birlikte bir neticeye ulaştıracağız. Dünya ölçeğinde 120 kilometre uzak değil. Karabük'ün kurtuluşu da bu limandan geçiyor. Denize ulaşmayan demir yoluyla maliyeti 3.5 dolar, süresi de uzun değil yeter ki böyle bir liman olsun. Burada ne tür imalat yaparsanız yapın 3.5 dolar ilave maliyetle denizin kenarına götürüyorsunuz. Biz üretimi ikiye ayırdık yüzde 40'lık kısmını elinde en az üç ay KARDEMİR hissesi olan Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan bize tasdik eden kişilere satacağız. Liste üzerinden vereceğiz, yüzde 60'lık kısmını da talip olan kimse ona satacağız. Aynı fiyattan ve listeden satacağız. Üç aylık periyotlarla web sitemizde kamu aydınlatma platformunda satacağız. Kimlerin aldığını faaliyet raporunda açıklayacağız. Hem senetlerimizi destekleyeceğiz hem de pazarlama olarak malımızı sahiplendirerek satacağız. Bunlar çok önemli hadiseler. Herkese şans tanıyacak şekilde satış yapacağız."

Mühendisler kulübü, havuzlu bahçe ve birkaç sosyal alan ile ilgili çalışmalar da başlatacaklarını belirten Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen yönetim kurulu toplantısında yönetim kurulumuz genel müdürlüğümüze yetki verdi. Mühendisler kulübü, havuzlu bahçeyi ve birkaç tane sosyal alanı düzenleyeceğiz. Daha sonra daha düzgün ve güzel bir şekilde yaşaması için gerekli tedbirleri alacağız. İçerideki yaptığımız düzenlemelerin ardından sıranın da oraya geldiğini düşünüyoruz. Oralar eskiden birinci sınıf yerlerdi. Orası sit alanı istediğiniz gibi düzenleme yapamıyorsunuz. Gerekli izinleri almayı düşünüyoruz."

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan da, üç önemli konuda basından destek isteyerek şöyle konuştu: "Sinemanın olduğu ön bölüm şimdiki halini muhafaza etsin ancak arka kısmı imara açalım. Sizinde buna destek vermenizi istiyorum. Biz gerekli mücadeleyi yapacağız. Limanda çok büyük desteğe ihtiyacımız var ve Aktaş barajında da desteğe ihtiyacımız var. Orada bir HES projemiz var, oradan elektrik üreteceğiz. Barajı tek başımıza yapamayız ama bir ortaklık şeklinde yaparız. Oradaki büyük bir yükü alırız. Bu üç konu bizim için çok önemli"

Mutullah Yolbulan, gazetecilerin yapılan genel kurulda tartışmaların çıkması yönündeki sorusuna ise şöyle cevap verdi: "O kavga bitmez. Ama bu sefer ki adildi herkese açıktı. Ekonominin kendi kuralı. Parası olan parası kadar konuşacak. Hodri meydan."

  • Etiketler:

Yorum Yaz