maritbet girişmaritbet
Karadağ, Türkler için kaçırılmaması gereken fırsatlar sunuyor

Karadağ, Türkler için kaçırılmaması gereken fırsatlar sunuyor

MGT Consulting Montenegro, girişimcileri 7 bin 900 Euro’dan başlayan oldukça ekonomik paketlerle uluslararası bir şirket sahibi yapıyor.

Türkiye'de 32 yıldır ulusal ve uluslararası pek çok markanın pazarlama iletişiminde ve marka yönetiminde çözüm ortaklığı sunan Mod Ajans'ın sahibi Mehmet Tügelay'ın yaptığı MGT Consulting Montenegro, İstanbul'a sadece 1 saat 20 dakika mesafedeki genç Avrupa ülkesindeki fırsatları anlatmak üzere İstanbul'da bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuyla ilgili bilgi veren MGT Consulting Montenegro CEO'su Murat Türsan, 620 bin nüfuslu Montenegro'nun Türklere vize uygulamadığına dikkat çekti.  Ülkenin büyümeye devam etmek için ilgilenen yabancılara her fırsatı tanıdığını anlatan Murat Türsan, son 5 yılda 48 binin üzerinde şirketin bu ülkede kurulduğunu açıkladı. Avrupa'nın en kolay ve en uygun oturma ve çalışma müsaadesinin Montenegro'da verildiğini ifade eden Murat Türsan, bu kadar avantajlı bir durumun başka hiçbir Avrupa ülkesinde bulunmadığına dikkat çekti. Murat Türsan, bu avantajların Montenegro AB üyesi olduğu zaman kalmayacağını, bu nedenle girişimcilerin zaman kaybetmemesi gerektiğini ifade etti. Murat Türsan sözlerini şöyle sürdürdü:

Montenegro Kapılarını Kapatmadan Fırsatlar Ülkesine Erişin

 “Avrupa Birliği'ne girmeden önce bugün vize almadan gittiğimiz ve bütün kapıları bize açık olan Montenegro, kanunlarını hızla yeniden düzenlemektedir. Kısa bir süre sonra değişecek olan bu kanunlar bizlere bütün kapıları kapatacaktır.  Bu nedenle biz Türklere Montenegro'da kapılar kapanmadan fırsatlar ülkesine erişmesi çağrısında bulunuyoruz. Montenegro bürokrasinin en az olduğu ülkelerden biri. Şirket olarak bu ülkedeki başvuru ve oturma-çalışma müsaadesi sürecini 10 gün gibi kısa bir sürede tamamlıyoruz. Türkler izinlerini aldıktan sonra gayrimenkul alım ve satımında bile Montenegro vatandaşları ile eşit haklara sahip oluyor.”

AB İle Serbest Ticaret Hakkına da Sahip Olacaklar

Bugün şirket kuranların, ülke AB üyesi olduğunda yeni avantajlara sahip olacağını da anlatan MGT Consulting Montenegro CEO'su Murat Türsan bu avantajları şu sözlerle özetledi:
“Geleceğin Avrupa Birliği ülkesi Montenegro'dan Avrupa'nın merkezlerine  ulaşım sadece birkaç saat. Ülkenin para birimi şimdiden Euro olarak belirlenmiş. Akdeniz ve Balkan kültürlerinin buluştuğu Montenegro'da 60 civarı farklı sektörde şirket kurup iş yapmanız mümkün. Son dönemde dünya şirketlerinin tercih ettiği bir yer haline gelen Montenegro'da halen büyük Türk şirketlerinin yatırımlarını da görebilirsiniz. Türkler Montenegro'dan oturma ve çalışma müsaadelerini aldıkları takdirde, ülke AB üyesi olduğunda, tüm AB ülkelerine, Montenegro üzerinden yapılacak girişlerde vizesiz seyahat ve serbest giriş hakkına, AB ülkeleriyle serbest ticaret ve istedikleri AB ülkesinde oturma ve çalışma haklarına sahip olacaklar. Çalışırken, seyahat ederken, ticaret yaparken, ikamet ederken Şengen vizesi endişesi yaşamayacaklar…

Emeklilik İçin de B Planı Sunuyor

Ülkenin yaşamak için de, tatil yapmak için de oldukça ucuz olduğunu anlatan Murat Türsan, özellikle de 45 yaş üstü kitlenin, çalışma müsaadesi alması halinde ödediği sigorta primleriyle 15 yıl sonra bir Avrupa ülkesinde emeklilik hakkına kavuşacağını belirtti. Murat Türsan “Montenegro her türlü gelecek için B planı sunuyor. Hatta emeklilik planı yapanların da bu seçeneği kullanabileceğini kesinlikle söyleyebiliriz” diye konuştu.

Süreç Nasıl İşliyor?

MGT Consulting Montenegro, Montenegro'da sizin için bir şirket kuruyor ve buna bağlı olarak oturma ve çalışma müsaadelerini alıyor. Evraklarınızı Türkiye ofisine teslim ettikten 10 gün sonra bütün işlemleriniz bitmiş oluyor. Şirket, oturma ve çalışma müsaadelerinin verilmesi için sizi bu 10 gün içinde 1 kez Montenegro'ya davet ediyor. Havalimanı transferlerinizin bile dahil olduğu bu paketi MGT Consulting Montenegro 7.900 Euro'ya sunuyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak
  • 17.01.2024 11:25

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak

2024 Yılı Yatırım Programı'na göre, söz konusu ulaştırma ve haberleşme sektörü y ...

Ulaştırma ve haberleşmede yeni yatırımlar yolda
  • 08.06.2023 10:40

Ulaştırma ve haberleşmede yeni yatırımlar yolda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca kara yollarında, demir yollarında, hava yollar ...

İngiltere'de, konutların enerji verimliliğine 1,8 milyar sterlin yatırım
  • 22.03.2023 11:05

İngiltere'de, konutların enerji verimliliğine 1,8 milyar sterlin yatırım

İngiltere, konutlar ve kamu binalarında enerji verimliliğini artırmak amacıyla 1 ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Halkımıza verdiğimiz sözü tutmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz"
  • 29.01.2022 17:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Halkımıza verdiğimiz sözü tutmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da Dereli-Doğankent Afet Konutları, ...

Bakan Soylu: "Dereli'de hepimizin göğsünü kabartacak bir tablo ortaya çıktı"
  • 29.01.2022 17:18

Bakan Soylu: "Dereli'de hepimizin göğsünü kabartacak bir tablo ortaya çıktı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun’da Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşye ...

Giresun’da afet yatırımları için hazırlanan tanıtım filminden kesitler
  • 29.01.2022 16:49

Giresun’da afet yatırımları için hazırlanan tanıtım filminden kesitler

Giresun’da Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açı ...