maritbet girişmaritbet
Kale Endüstri Holding 2011’de % 20 büyüyecek

Kale Endüstri Holding 2011’de % 20 büyüyecek

Kale Endüstri Holding, başta kilit sektörünün lider şirketi Kale Kilit olmak üzere toplam 7 şirketi ile birlikte 2010 yılını yatırımlara hazırlık yılı olarak geçirdi

Kale Endüstri Holding CEO'su Hakan Önce, 2010 yılı değerlendirmesi yaparak, 2011 hedeflerini paylaştı. Kale Endüstri Holding, belirlediği kurumsal vizyonu çerçevesinde, geleceğin güvenlik ihtiyaçlarına uygun “bütünsel güvenlik sistemleri sunucusu” şirketler topluluğu olmak için yapılanıyor.

Kale Endüstri Holding CEO'su Hakan Önce, 2010 yılının Kale Endüstri Holding için rekabetçiliği artırmaya yönelik çalışmaların planlandığı ve uygulandığı bir yıl olduğuna değindi. Önce, “2010 yılında üretimimizde, iç ve dış satışlarımızda sıçramalar yaşadık. Geçtiğimiz yılı 250 milyon dolar ciro ile kapattık. Üretim grubumuzda adetsel büyüme yaşandı. Grup şirketlerimizden Kale Kilit'in de içinde bulunduğu üretim grubunun bu cirodaki payı yüzde70 civarındadır. Adetsel üretimde günlük 100 bin kilit üretimi rakamlarını geride bırakabildiğimizi gördük”dedi. 2011 yılı hedeflerini de açıklayan Hakan Önce, 2011 yılında asgari %20 büyümeyi hedeflediklerini, ihracat hacmini genişleteceklerini ve Türkiye'de güvenlik kategorisini sahiplenmiş bir kurum olarak 2011 yılında değişime hız vereceklerini belirtti.

2011 hedefi: “bütünsel güvenlik sistemleri sunucusu” şirketler topluluğu

Son yıllarda değişen tüketici profilinin geleneksel yaklaşımdan yenilikçi yaklaşıma doğru hızla yöneldiğini, özellikle güvenlik alanında tüketici ihtiyaçlarının da çeşitlenmekte olduğunu söyleyen Önce“Kale Endüstri Holding olarak tüm ürünlerimizle komple güvenlik çözümleri sunan bir yapılanmaya doğru geçmek en büyük hedefimizdir. 2011 yılındaki asıl hedefimiz geleceğin bütünsel güvenlik ihtiyaçlarına uygun “bütünsel güvenlik sistemleri sunucusu” şirketler topluluğu haline gelme yolunda yapılanmaları oluşturmaktır. Bireyler ve kurumların kendilerini güvence altına almak istediklerinde başvurdukları, tüm güvenlik sistemlerini tek bir merkezden sağlayan bütünsel bir sunucu olma hedefindeyiz” dedi.

 Ortadoğu'dan Uzakdoğu'ya Yatırım

Kale Endüstri Holding'in 2010 yılında öncelik verdiği alanlardan biri de yeni pazarlar oldu. Kale Endüstri Holding global markalaşma yolunda stratejik satış ve dağıtım üsleri kurmak için büyük yatırımlar yaptı. Güney ve Güneydoğu Asya ile Körfez bölgesine ve Doğu Afrika'daki müşterilere lojistik destek sağlamak ve yeni pazarlar bulmak amacıyla Dubai'de bir şirket kurduklarını belirten Hakan Önce“2010 yılında bölgesel güç olma yolunda önemli adımlar attık. Ortave Güney Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu'daki pazarların talebini zamanında karşılamak için Dubai'deki şirketi kurduk. Dubai'de yıl sonu itibariyle, 5 aylık performans olarak hedeflenen performansın üzerine çıktık. 2011 yılında Çin ve BDT ülkelerinde, 2012 yılında Hindistan'da stratejik satış ve dağıtım üsleri planlarımız doğrultusunda çalışmalarımız ve yatırımlarımız devam ediyor. Hedefimiz bu ülkelerdeki konumumuzu pekiştirmektir” dedi.

2010 yılında dünyanın 4 kıtasında 72 ülkeye ihracat

Bugüne kadar ihracat yaptığı ülke sayısı 100'ü geçen Kale Endüstri Holding, 2010 yılında 62 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi ve adetsel bazda bir önceki yıla göre yüzde 12 oranında artış kaydedildi. Kale Endüstri Holding2010 yılında dünyanın 4 kıtasında 72 ülkeye ihracat yaptı. İhracat yaptıkları ülkelere özgün ürün strateji ile ülkelerin kullanım alışkanlıklarına hitap eden özel çözümler ürettiklerini belirtenHakan ÖnceKale Endüstri Holding'i uluslararası alanda başarılı kılan unsurlar arasında ülkelerin farklı kullanma alışkanlıklarına hitap eden çözümlerin yer aldığını söyledi. Ar-ge yatırımlarına verdikleri öneme dikkat çeken Önce“2010'da yeni ürünler ve Ar-ge alanında önemli çalışmalara imza attık. 2010 yılında ciromuzun yüzde 1,5 – 2'sini Ar-ge'ye yatırmayı hedeflemiş idik ve bunu gerçekleştirdik. Yenilikçilik Kale grubunun vazgeçilmez bir vizyonu olarak her yıl cirosundan bu kadar bir payı ayırmaya devam edecektir” dedi.

Yapı Marketlerle Tüketiciye Daha Yakın Olacağız

Pazarlama yatırımlarıyla da müşteri memnuniyetini odak noktası haline getiren Kale Endüstri Holding müşterilerine yıl içerisinde avantajlar sunmaya devam edecek. Dağıtım kanallarına önemli yatırım yapan Grup, yapı marketlerdeki gücünü arttırıyor. Yapı marketlerdeki konumlarını değerlendiren Hakan Önce“Gururla söyleyebilirim ki Türkiye genelinde yapı marketlerdeki en güçlü markayız. Bu alandaki gücümüzü müşteriyle sıcak ilişkiler kuran bir marka hedefiyle daha da sağlamlaştırmayı hedefliyoruz. 60 yıla yakın bize inanan, güvenen müşterilerimize daha yakın olacağız. Satış kanallarımızdan, marka çalışmalarımıza kadar müşterilerimizin hayatına değer katacağız” dedi.

Rakamlarla Kale Endüstri Holding:

2010

Ciro                                                     :           250 milyon dolar

Günlük kilit üretimi                             :           100 bin adet +

İhracat cirosu                                     :           62 milyon dolar

İhracat yapılan ülke sayısı                 :           72

Toplam ihracat yapılan ülke sayısı    :           100 +

Ar-ge yatırımı                                     :           Cironun % 1,5 -2'si

2011

Büyüme hedefi                                  :           %20 

  • Etiketler:

Yorum Yaz