maritbet girişmaritbet
KalDer'in yeni başkanı Yılmaz Bayraktar oldu!

KalDer'in yeni başkanı Yılmaz Bayraktar oldu!

Türkiye Kalite Derneği'nin (KalDer) genel kurul toplantısında, Yılmaz Bayraktar KalDer'in yeni yönetim kurulu başkanı seçildi

Türkiye Kalite Derneği'nin (KalDer) genel kurul toplantısında, Yılmaz Bayraktar KalDer'in yeni yönetim kurulu başkanı seçilirken, Dr. Erhan Baş ve Filiz Öztürk başkan yardımcısı, Fatma Aydoğdu ise sayman olarak belirlendi.

KalDer'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar, KalDer ile tanışmasının 2009 yılında olduğunu belirterek, "O dönemden bugüne bir kalite gönüllüsü olarak ülkem adına fayda üreten KalDer'de pek çok farklı alanda gönüllü olarak çalıştım. KalDer'in bundan önceki tüm yönetimlerine değerli katkıları için bir kez daha teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Göreve gelen yönetim, denetim ve etik kurullarımız; ülkemiz iş dünyasına yön veren başarılı kuruluşlarımızın temsilcilerinden oluşuyor. KalDer çalışma hayatında eşitlik ve etik ilkelerinin yayılımına önem veren örnek bir STK olarak; yeni yönetimin oluşumunda da toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ilkesiyle hareket etti." değerlendirmesinde bulunan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Yönetim listemizde bu hassasiyetimizi görebilirsiniz. Bu durumun olumlu etkileri çalışmalarımıza da yansıyacak. Üye profili ile özel sektöre, kamuya, sivil toplum kuruluşlarına, gençliğe KalDer gibi dokunabilen kuruluşların sayısı çok değil. Bunun bilincinde olarak iş birlikleriyle işte ve yaşamın her alanında kalite kültürünü yaymak için güçlü bir yönetim kurulu ile görevimize başladık.

Kovid-19 salgını ile teknolojik alt yapısını daha önce güçlendiren ve çalışma şeklini yenileyen KalDer, online dünyaya kendini hızlıca uyumlandırdı. KalDer gelecek çalışmalarında da dönüşüm ve dijital gelişmeleri yakından takip ederek, yaratıcı ve yenilikçi fikirlerin destekçisi, uygulayıcısı olacak. Bugün geldiğimiz noktada dönüşümün kaçınılmaz olduğunu, dijitalleşme ve teknolojik yatırımların önemini daha etkili bir biçimde hissediyoruz."

- "Sürdürülebilir değer yaratmayı amaçlıyoruz"

Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın EFQM Modeli'nin, bir yönetim aracı olarak 1992 yılından bugüne KalDer üyeleri tarafından benimsendiğini aktaran Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

"Modelin; yaşadığımız salgın günlerinde stratejik planlama, kriz yönetimi, kurumsallaşma, dijitalleşme ve performans ve dönüşümün yönetilmesi gibi konularda kurumlar için önemli bir rehber olacağına inandığımızdan dolayı daha fazla kurumun EFQM Modeli'ni benimsemesi ve uygulaması için çalışacağız. Tüm sektörlerde, bölgelerde, ülkemizde ve küreselde; değişimi yaymayı, bilgiyi paylaşmayı, yaşam kalitesi yüksek sürdürülebilir bir gelecek sağlamayı ve sürdürülebilir değer yaratmayı amaçlıyoruz. KalDer olarak Türkiye'deki şube ve temsilciliklerimizle ülkemize hizmet sunmaya devam edeceğiz."

1954 yılında Ardahan'da doğan Yılmaz Bayraktar, evli ve bir çocuk babası. "Devlet Parasız Yatılı" sınavını kazanarak başladığı Diyarbakır Maarif Koleji eğitiminin ardından Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Bayraktar,1976-1978 yılları arasında İngiltere'de University of Wales Makine Mühendisliği Bölümü'nde "Endüstri İçin Dizayn ve İş İdaresi" başlıklı yüksek lisans programını tamamladı. İş yaşamına 1979 yılında Tüpraş İzmit Rafineri Müdürlüğü'nde başladı ve 1999 yılında Rafineri Müdür Yardımcılığı görevinden ayrıldı.

Bayraktar, 1999-2006 yıllarında merkezi Orlando'da bulunan Siemens Power Generation şirketinin "İşletme ve Bakım Anlaşması" altındaki Bosen Enerji Elektrik Üretim Birleşik Çevrim Santrali'nde Tesis Müdürü olarak çalıştı. 2006 yılında Tüpraş'ın özelleştirilmesi ile Genel Müdür Yardımcısı olarak yeniden görev alan Bayraktar, bu görevi yürütürken Toplu İş Sözleşmeleri ve Değişim Yönetimini de yönetti. Bayraktar, bir dönem KSO Yönetim Kurulu, Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı Yönetim Kurulu ve Tüpraş Etik Kurul Üyelikleri görevlerinde bulundu. Önceki dönemlerde Türkiye Kalite Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Başkanlık görevlerinde bulundu. Yılmaz Bayraktar halen Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi olarak "Proses Emniyeti Yönetimi" dersini veriyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aydın-Denizli Otoyolu'nda 80 kilometrelik Kuyucak-Denizli etabı trafiğe açıldı
  • 06.11.2023 15:49

Aydın-Denizli Otoyolu'nda 80 kilometrelik Kuyucak-Denizli etabı trafiğe açıldı

Aydın Çevre Yolu Otoyol Ayrım Kavşağı'ndan başlayarak Dalama üzerinden Yenipazar ...

Türkiye'de şubatta 80 bin 31 konut satıldı
  • 15.03.2023 12:05

Türkiye'de şubatta 80 bin 31 konut satıldı

Türkiye genelinde konut satışları şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18 d ...

Türkiye nüfusunun yüzde 49,9'unu kadınlar oluşturuyor
  • 06.03.2023 16:36

Türkiye nüfusunun yüzde 49,9'unu kadınlar oluşturuyor

Türkiye İstatistik Kurumu, "İstatistiklerle Kadın, 2022" çalışmasının sonuçların ...

İnşaatta güven endeksi şubat ayında yüzde 3,6 düştü!
  • 27.02.2023 10:17

İnşaatta güven endeksi şubat ayında yüzde 3,6 düştü!

Ekonomik güven endeksi, şubatta aylık bazda yüzde 0,3 azalarak 99,1 değerini ald ...

İnşaatta güven endeksi şubat ayında yüzde 3,6 geriledi!
  • 22.02.2023 10:33

İnşaatta güven endeksi şubat ayında yüzde 3,6 geriledi!

Güven endeksi, şubatta geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 2,2, perakende t ...

Ocak ayında ipotekli konut satışları yüzde 10,9 azaldı!
  • 17.02.2023 10:39

Ocak ayında ipotekli konut satışları yüzde 10,9 azaldı!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışı sayısı, ocakta geçen yılın aynı ayın ...