maritbet girişmaritbet
İzocam 11. Yalıtım Yarışması başvuruları başladı

İzocam 11. Yalıtım Yarışması başvuruları başladı

İzocam’ın bu sene onbirincisini düzenleyeceği Üniversite Öğrencileri Yalıtım Yarışması’nın ilk üç finalisti, Prag’da Isover, Saint-Gobain Insulation tarafından gerçekleştirilecek Multi Konfor Binalar Yarışması’nda ülkemizi temsil edecek


 


İzocam'ın bu sene onbirincisini düzenleyeceği Üniversite Öğrencileri Yalıtım Yarışması'nın ilk üç finalisti, Prag'da Isover, Saint-Gobain Insulation tarafından gerçekleştirilecek Multi Konfor Binalar Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek. Geçen senelerde yapılan yarışmalardan farklı olarak bu yıl yarışmaya yüksek lisans öğrencileri de katılabilecek.
 
İzocam tarafından onbirincisi düzenlenen Yalıtım Yarışması'nda proje konusu, yüksek binalarda enerji etkin yapı kavramına yaratıcı yaklaşımlar getirilmesi olacak.  Yarışmada Multi Konfor Bina tanımına göre ve pasif ev bileşenleri ile çok amaçlı bir kule tasarlanması amaçlanacak.
 
Öğrenciler, Yalıtım Yarışması'nda Aşağı Manhattan bölgesinin Güney Kensington olarak adlandırılan kısmında, sürdürülebilir bir gökdelen tasarımı ortaya koyacaklar. Yeni yapılacak kulede; geleceği önceden görmek açısından, Greenwich'te ve Aşağı Manhattan'ın İş Merkezi  Bölgesi'nde farklı seviyelerdeki sürdürülebilirliklere ulaşmak için başta gelen projelerden biri olması kriteri aranacak.
 
Türkiye ve KKTC Üniversitelerinin Mimarlık, Tasarım, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği öğrencilerinin katılabileceği “İzocam 11. Yalıtım Yarışması'nda”, ulusal jüri, ses yalıtımı, yangın güvenliği, ekolojik binalar ve yapı fiziği konusunda yetkin öğretim görevlileri ile uzman mimarlardan oluşacak.
 
Öğrenciler projelerini en geç 1 Nisan 2011'e kadar teslim edecek ve dereceye giren projelerin duyurumu ise 15 Nisan 2011 tarihinde yapılacak. Ulusal etapta ilk üç dereceyi paylaşan proje sahipleri, 18-21 Mayıs 2011 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenecek uluslararası etapta ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak. Ulusal yarışmanın birincisi 6.000 TL, ikincisi 4.000 TL ve üçüncüsü 3.000 TL ile ödüllendirilecek.
 
Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye ve başvuru formuna  www.yalitimyarismasi.com adresinden ulaşılabilir.
 
Ayrıca tüm sorular ve iletişim için Yapı Endüstri Merkezi (0212 266–70–70 / [email protected]) ile irtibat kurulabilir.
  • Etiketler:

Yorum Yaz