maritbet girişmaritbet
Işıklar Yapı, Işıklar Enerji ve yapı ile birleşiyor

Işıklar Yapı, Işıklar Enerji ve yapı ile birleşiyor

Işıklar Enerji ve Yapı Holding, Işıklar Yatırım Holding ile birleşerek sermayelerini 286 milyon 726 bin 456 liraya çıkarıyor

Işıklar Enerji ve Yapı'dan yapılan açıklama şöyle;

Birleşme işlemine ve buna ilişkin hazırlanan duyuru metnine SPK'dan gerekli onay alınmıştır.
Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. ile Işıklar Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulları 14/02/2014 tarihli ayrı ayrı kararları ile, Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. ile Işıklar Yatırım Holding A.Ş.'nin, Türk Ticaret Kanunu'nun, Kurumlar Vergisi Kanunu'nun ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun ilgili hükümleri çerçevesinde 31.12.2013 tarihli finansal raporlar esas alınarak bütün aktif ve pasifi ile kül halinde devralma yolu ile Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. bünyesinde birleşilmesi ve bu kapsamda hazırlanan duyuru metnine onay verilmesi talebi; Sermaye Piyasası Kurulu'nca, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 24/1 maddesi hükmü çerçevesinde, Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. ortaklarına 0,37 TL? Işıklar Yatırım Holding A.Ş ortaklarına ise 0,47 TL fiyat üzerinden ayrılma hakkı tanınması suretiyle olumlu karşılanmış olup sözkonusu karar SPK'nın 17/07/2014 tarih ve 2014/21 Sayılı Bülteninde yer almaktadır.

Bundan sonraki süreçte, birleşmeye taraf her iki Şirket de, birleşme işlemini pay sahiplerinin onayına sunmak üzere, gerekli ilan ve duyuru yükümlülüklerini de yerine getirmek suretiyle, genel kurul hazırlıklarını en kısa sürede tamamlayacaktır. Konuya ilişkin yeni bir gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Pay sahiplerimizin, birleşme işlemi ile ilgili olarak herhangi bir hak kaybına uğramamalarını teminen, Şirketimiz tarafından KAP (www.kap.gov.tr) vasıtasıyla yapılacak ve eş zamanlı olarak da Kurumsal İnternet Sitemize (www.isiklarenerjiyapiholding.com.tr) konulacak açıklamaları ve/veya duyuruları güncel olarak takip etmeleri gerekmektedir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Işıklar Yapı, Ekoklinker ile 50 bin ton satış hedefi koydu
  • 06.05.2016 10:39

Işıklar Yapı, Ekoklinker ile 50 bin ton satış hedefi koydu

Isı ve ses yalıtımına sahip Ekoklinker ürününü tanıtan Işıklar Yapı ürünleri, in ...

Işıklar Yapı, Işıklar Enerji ve yapı ile birleşiyor
  • 18.07.2014 15:40

Işıklar Yapı, Işıklar Enerji ve yapı ile birleşiyor

Işıklar Enerji ve Yapı Holding, Işıklar Yatırım Holding ile birleşerek sermayele ...