maritbet girişmaritbet
İşbir Yatak 'uykuya' 5 milyon dolar yatıracak

İşbir Yatak 'uykuya' 5 milyon dolar yatıracak

2014 yılında 100 milyon lira ciro hedeflediklerini söyleyen Metin Gültepe, her yıl cirolarının yüzde 3'ünü Ar-Ge faaliyetlerine ayırdıklarını aktardı

İşbir Yatak, kuruluşunun 17'nci yılında 100 milyon lira ciro hedefliyor. Genel Müdür Metin Gültepe vizyonlarının 10 yılda dünyada 10 Türk markasından birisi olmak olduğunu söylerken 2014 yılında artan talebi karşılamak ve tüketiciye daha yakın olabilmek için uyku merkezleri ve tesislerine tüketici bilinçlendirme, yayılma ve tanıtımına 5 milyon dolar yatırım yapacaklarını kaydetti. İşbir Yatak, kuruluşunun 17'nci yılında 100 milyon lira ciro yakalamayı hedefliyor. İşbir Yatak Genel Müdürü Metin Gültepe temel ihracat vizyonlarının 10 yılda dünyada 10 Türk markasından birisi olmak olduğunu söyledi. Gültepe, İşbir Yatak olarak 2014 yılında artan talebi karşılamak ve tüketiciye daha yakın olabilmek için uyku merkezleri ve tesislerine tüketici bilinçlendirme, yayılma ve tanıtımına 5 milyon dolar yatırım yapacaklarını kaydetti. 2014 yılında 100 milyon lira ciro hedeflediklerini söyleyen Metin Gültepe, her yıl cirolarının yüzde 3'ünü Ar-Ge faaliyetlerine ayırdıklarını aktardı.

İşbir Yatak'ın Türkiye genelinde yaklaşık 40 şehirde münhasır mağazaları bulunduğunu dile getiren Gültepe, yılsonuna kadar bu sayıları artıracaklarını, artan talebi karşılayabilmek için 15 bin metrekare ek kapalı üretim tesisi ve 20 bin metrekare bölge depolarını hayata geçireceklerini ifade etti. Metin Gültepe; yenileme, tanıtım, büyüme ve yayılma amaçları için 2014 yılında yaklaşık 5 milyon dolar harcama yapacaklarını anlattı.

İşbir'in Turquality programının ön hazırlığı olan; marka destek programına dahil olduğunu kaydeden Metin Gültepe, "Satış yapılanmamızı yurtdışında da sürdüreceğiz. Bunun yanı sıra yurt içinde tüketicimizi uyku sağlığı konusunda bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Böylece yatağı mobilyanın yanında promosyon olarak alınıp verilen bir ürün olmaktan çıkarıp, yaşamımızın üçte birini paylaştığımız ciddi bir sağlık ürünü olduğu bilincini pekiştireceğiz" dedi.
İşbir Holding 'in tüm şirketlerinde olduğu gibi, İşbir Yatak'ın da gücünü AR-GE yatırımlarından aldığını söyleyen Gültepe, sağlık için çok önemli bir eşya olan yatağa, nano teknoloji, lavanta kokusu ve A,C ve E vitaminleri yerleştirdiklerini dile getirdi.

Avrupa'daki muadillerinin üçte bir fiyatına ve çok daha üstün kalitede üretim yaptıkları için Avrupa'da iyi bir pazar hacmi yakaladıklarını belirten Metin Gültepe, Norveç, Belçika, İsveç, İsviçre, Yunanistan, Almanya, İran, Irak, BAE, Suudi Arabistan, Sudan, KKTC gibi ülkelere ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Derya Şengül/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşbir Yatak, inovatif ürünlerini İstanbul Mobilya Fuarı’nda sergiledi
  • 31.01.2023 14:25

İşbir Yatak, inovatif ürünlerini İstanbul Mobilya Fuarı’nda sergiledi

Yatak ve uyku sağlığı alanında geliştirdiği yüksek teknolojili ürünleriyle sektö ...

İşbir Yatak, pandemi döneminde teslimlerini öne çekiyor!
  • 24.04.2021 16:40

İşbir Yatak, pandemi döneminde teslimlerini öne çekiyor!

Sünger pazarındaki hammadde sıkıntısı, mobilya sektörünü olumsuz etkilemesine ra ...

İşbir Holding, Ergo Yatak’ı satın aldı
  • 21.04.2021 10:05

İşbir Holding, Ergo Yatak’ı satın aldı

İşbir Holding, Ergo Yatak’ın sahip olduğu tesis ve markaların tamamını satın ald ...

İşbir Yatak, ürün gruplarında değişikliğe gidiyor
  • 04.04.2021 08:30

İşbir Yatak, ürün gruplarında değişikliğe gidiyor

İşbir Yatak Müşteri Deneyimi Takımı’nın yaptığı çalışmalar doğrultusunda ürün gr ...

İşbir Yatak'tan deniz yosunu özlü yataklar!
  • 26.01.2021 07:30

İşbir Yatak'tan deniz yosunu özlü yataklar!

İşbir Yatak, vücudu ve zihni gün boyu stresten arındıracak SeaCell & Wellness An ...

İşbir'den ODTÜ sertifikasına sahip yatak teknolojisi!
  • 19.01.2021 11:03

İşbir'den ODTÜ sertifikasına sahip yatak teknolojisi!

İşbir Yatak, bu kapsamda viskoelastik malzeme yoğunluğu bakımından Türkiye’de bi ...