maritbet girişmaritbet
İnşaatın devinden TOKİ ihalesine rekor teklif

İnşaatın devinden TOKİ ihalesine rekor teklif

YDA Group, TOKİ'nin BDDK ihalesine 291 milyon 840 bin lira teklif verdi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilecek  BankacılıkDüzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), İstanbul Ataşehir Finans Merkezi'ndeki hizmet binasının arsa satış karşılığı gelir paylaşım işinin ihalesinde; idare payı gelirine en yüksek teklifi 291 Milyon 840 Bin TL. nakdi ödeme ve 159 Milyon TL maliyetindeki 93.400m2'lik BDDK hizmet binasının anahtar teslimi yapılarak bilabedel teslim edilmesini içeren teklifiyle YDA Group verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun hizmet binası, TOKİ ile BBDK arasında imzalanan protokol kapsamında, İstanbul Finans Merkezi Yerleşkesinde, 3328 ada 2 nolu parsele yapılacak. BDDK hizmet binası ihalesi; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirildi. İdare tarafından ilerleyen günlerde gerekli prosedürler tamamlanarak ihale  kesinleştirilecek. 

Hem finans sektörünün kalbi olacak bir merkez, hem de günün 24 saati yaşayan bir kampüs olma özelliği taşıyacak olan ve 30 bin kişiye istihdam kaynağı olacak yaklaşık 2 milyon 500 bin metrekare inşaat alanının içerisinde, 319.000 m2 toplam inşaat alanı ile yer alan BDDK parseli; 7 katlık bir baza üzerine oturan kulelerden oluşacak. 

8 Farklı Sektörde 8000'den Fazla istihdam 

Yurt içi ve yurt dışı iştirakleri bulunan, uluslararası düzeyde iş hacmi yaratan, 5,6 milyar USD'yi bulan tamamlanmış projeleri ve hâlihazırda 8 bin kişilik istihdam gücü ile YDA Group, inşaat sektörünün yanı sıra havalimanı işletmeciliği, madencilik, enerji, tarım, sağlık ve sigortacılık sektörlerinde de faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketin projeleri arasında Diyarbakır Havaalanı Terminal Binası, Ordu Çevre Yolu ile Tokat Niksar Yolu, Ümraniye, Sarıyer, Muş Devlet Hastaneleri ve Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi Polatlı-Afyon Kesimi altyapı yapım işi gibi altyapı ve üstyapıya yönelik taahhüt projelerinin yanı sıra; YDA Park Avenue, SöğütözüResidences, The İstanbul Residence Veliefendi, The Kayseri Forum Residences ve Ankara Business Centre gibi markalı gayrimenkul projeler de yer alıyor. DHMİ'nin 7 Mart 2014 tarihinde yenilediği ihalede en yüksek teklifi (705 milyon Avro + KDV) vererek hali hazırda 2006 yılından bu yana dış hatlar terminalini işletmekte olduğu Dalaman Uluslararası Havalimanı'nın iç ve dış hatlarını 26 yıllığına işletme hakkını kazanan Şirket; Kamu-Özel Ortaklığı (PPP) modeliyle hayata geçirilecek olan Kayseri, Konya ve Manisa Şehir Hastanelerinin proje geliştirme, finansman ve hukuki altyapı çalışmalarına da devam ediyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

YDA Group, Dalaman Havalimanı için Ferrovial ile ortaklık anlaşması imzaladı
  • 17.02.2022 15:59

YDA Group, Dalaman Havalimanı için Ferrovial ile ortaklık anlaşması imzaladı

YDA Group, Dalaman Uluslararası Havalimanı'nın 2042 yılı sonuna kadar olan imtiy ...

Hüseyin Aslan, Park Avenue projesini anlattı
  • 11.04.2014 12:03

Hüseyin Aslan, Park Avenue projesini anlattı

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, YDA Park Avenue projesini anlat ...

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi açıldı!
  • 24.04.2021 14:18

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi açıldı!

YDA Group tarafından yapımı gerçekleştirilen Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Has ...

Arnavutluk'ta yapılacak hastanenin hazırlıkları sürüyor
  • 13.01.2021 12:02

Arnavutluk'ta yapılacak hastanenin hazırlıkları sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk'a sözünü verdiği hastanenin inş ...

5 yıldızlı otel konforundaki Konya Şehir Hastanesi açılışa hazır!
  • 18.07.2020 10:26

5 yıldızlı otel konforundaki Konya Şehir Hastanesi açılışa hazır!

Konya'da yapılan 5 yıldızlı otel konforundaki 1250 yatak kapasiteli Şehir Hastan ...

YDA Center görücüye çıkıyor
  • 10.11.2017 15:09

YDA Center görücüye çıkıyor

YDA Group, beklenen projesi YDA Center'ı görücüye çıkarıyor. ...