maritbet girişmaritbet
’İnşaat sektörü çocukları temel alarak proje üretmeli’

’İnşaat sektörü çocukları temel alarak proje üretmeli’

Prestijli konut projeleriyle tanınan İpektaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İpek, çocuklara özel yaşam alanları üretmenin önemine dikkat çekti.

Son yıllarda birbiri ardına yükselen inşaat projelerinin çoğu ebeveynler baz alınarak geliştiriliyor. Anne ve babaya özel banyo, çalışma ve giyinme odaları ile tasarlanan yapılarda, çocuklara özel alanlar dar tutuluyor. 
Yaklaşık 25 yıldır prestijli konut projeleri hayata geçiren İpektaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İpek, çocuk gelişimini olumsuz etkileyen faktörler arasında onlara özel yaşam alanlarının bulunmamasının önemli rolü olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

''Sosyal donatı bakımından zengin projelerin genellikle ebeveynlere yönelik kurgulanması çocuklu ailelerin ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Özellikle fiziksel ve zihinsel gelişimin şekillendiği ön çocukluk döneminde çevresel etkenler büyük önem taşıyor. Bu nedenle çocukların değişen gereksinimlerini karşılayacak ve çok yönlü gelişimini destekleyecek algı gelişimine uygun mekanların tasarlanması çok önemli. Başkent'in yeni gözdesi Ovacık'ta inşa ettiğimiz Ova Kule, tam bu noktada diğer projelerden ayrılıyor. Kent yaşamının kaosundan çocuklarını korumak isteyen ebeveynler artık dışarda oyun fikrine sıcak bakmıyor. Çocuklar, Ova Kule'de, açık havada ve güvenli ortamda vakit geçirebilme imkanına sahip. Bunun yanı sıra projemizde, daire içinde de çocuklar için geniş odalar ve özel banyolar bulunuyor. Çocuklar için sağladığımız bu fizyolojik ortamların yanı sıra psikolojik gelişimleri için de çeşitli adımlar atıyoruz. Düzenlediğimiz ‘'Gökyüzünde Yaşam'' resim yarışması projesi de bunlardan biri. Geleceğin mimarı çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamaya her zaman devam edeceğiz.''

‘'GÖKYÜZÜNDE YAŞAM RESİM YARIŞMASI'NA İLGİ GELİYOR''

Ahmet İpek ‘'çocuk temelli proje'' felsefesiyle yola çıktıkları Ova Kule projesi için ‘'Gökyüzünde Yaşam'' resim yarışmasını da başlattıklarını belirtirken, ‘'7-12 yaş ilkokul çocuklarının yeteneklerini keşfetmek, gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamız 22 Ocak 2018'e kadar sürüyor. Yarışmamıza yurt genelinden gelen talepler nedeniyle mutluluk duyuyoruz'' dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!
  • 29.12.2021 09:36

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!

Döviz kurundaki artış sonrası oluşan fahiş fiyatlarla mücadele eden inşaat sektö ...