maritbet girişmaritbet
Indesit Company Türkiye’deki 20. yılında ikinci dev yatırımı yaptı

Indesit Company Türkiye’deki 20. yılında ikinci dev yatırımı yaptı

Indesit Company, Türkiye’deki 20. yılında, ikinci fabrikasının yatırım törenini gerçekleştirdi

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan ve toplam yatırım maliyeti 35 milyon Avro olan Çamaşır Makinesi Fabrikası, yaklaşık 750 kişiye istihdam sağlayacak. 32 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek tesisin, yılda 1 milyon 400 bin adet üretim kapasitesi bulunacak, üretimin yüzde 75'i başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yurt dışına ihraç edilecek. Avrupa'nın lider beyaz eşya ve küçük ev aletleri üreticilerinden Indesit Company, Türkiye'deki 20. yılında ikinci fabrikasının yatırım törenini, 26 Şubat 2014 Çarşamba günü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Indesit Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Marco Milani'nin katılımıyla gerçekleştirdi. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Indesit Company Çamaşır Makinesi Fabrikası'nın toplam yatırım maliyeti 35 milyon Avro olacak. Indesit Company, bin kişinin çalıştığı Soğutucu Fabrikası'ndan sonra Manisa'daki ikinci fabrikasında yaklaşık 750 kişiye daha istihdam sağlayacak. Türkiye'de Hotpoint ve Indesit markalarıyla beyaz eşya ve küçük ev aletleri sektöründe faaliyet gösteren Indesit Grubu, ülkemizdeki faaliyetlerine 1994 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 100 bin adet üretim kapasiteli soğutucu fabrikasını satın alarak başladı. 

20 yılda yapılan yatırımlarla üretim kapasitesini 1 milyon 500 bin adede ulaştıran Indesit Company Manisa Soğutucu Fabrikası, üretiminin yüzde 80'ini yani yılda 1 milyon adetten fazla buzdolabını, Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya'ya ihraç ederek her yıl ihracat rekorlarına imza atıyor. Fabrika bünyesinde 2011 yılında faaliyete başlayan ve 57 mühendisin görev yaptığı Ar-Ge Merkezi'nde yeni teknolojiler de geliştiriliyor. Indesit Company'nin Türkiye'deki 20. yılında ikinci yatırımı olan Manisa Çamaşır Makinesi Fabrikası, Soğutucu Fabrikası'nın yanındaki 32 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek. Indesit Company, Soğutucu Fabrikası, deposu ve Yeni Çamaşır Makinesi Fabrikasıyla Manisa OSB'de toplam 124 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteriyor olacak. Indesit Company Çamaşır Makinesi Fabrikası'nın deneme üretimine 1 Temmuz 2014'te, üretime ise 1 Ekim 2014 tarihinde başlaması planlanıyor. Manisa Çamaşır Makinesi Fabrikası'nın, yılda 1 milyon 400 bin adet üretim kapasitesi bulunacak. Fabrika, ürettiği çamaşır makinelerinin yüzde 75'inin ihraç edecek. 

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanı sıra Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa milletvekilleri, Ege Bölgesi iş dünyasının önde gelen isimleri ve Indesit Company'nin üst düzey yöneticileri de katıldı.

Ekonomi Bakanı Zeybekci: Yabancı sermaye demeye dilim varmıyor
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Türk sanayi ve ihracatını ileri taşıyacak Indesit Company Çamaşır Makinesi Fabrikası'nın açılış töreninden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Türkiye'de Indesit'in tarihine baktığımızda Türkiye'nin de gelişimini görüyoruz” dedi. Zeybekci sözlerini şöyle sürdürdü: “Indesit Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Marco Milani'ye teşekkür ederek söylüyorum; her kim ki, Türkiye'ye yatırım yapıyor, onların başımızın üstünde yeri var. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Sayın Başbakanımızın da aynı dileklerini burada paylaşıyorum. Her nerede sorun yaşarsanız yanınızdayız. Yabancı sermaye demeye dilim varmıyor. Onlar artık yerli sermaye. Onlarla birlikte 2023 hedeflerine yürüyoruz. Türkiye artık daha fazla ihracat yapmak istiyor, daha çok üretmek ve istihdam sağlamak istiyor. Türkiye önümüzdeki yıl ihracatını 152 milyar dolardan 170 milyar dolara taşımayı planlıyor. Indesit Ailesi'ne yatırımlarından dolayı teşekkür ederim. Buzdolabı ve çamaşır makinesinden sonra, başka ürünlerde de yatırımlara devam etmelerini istiyoruz. Biz size destek olmaya devam edeceğiz.”

Marco Milani: Yeni yatırımımız, Türkiye'ye olan güvenimizi perçinlendi
Manisa Çamaşır Makinesi Fabrikası Yatırım Töreni'nde konuşan Indesit Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Marco Milani, Türkiye'nin son 10 yılda ekonomik açıdan yakaladığı başarıları dikkatle izlediklerini ifade ederek “Türkiye'deki yatırımlarımız nedeniyle başarılı ve kararlı ekonomi politikaların olumlu sonuçlarından yararlanıyoruz. Türkiye, stratejik konumu, istikrarlı ekonomisi, genç nüfusu ve dinamik iş gücü gibi avantajlarının yanı sıra son dönem imza attığı ekonomik başarılarla da Indesit Company için faaliyet gösterdiği coğrafyada en önemli ülkelerden biri haline geldi. Indesit Company, İtalya, Portekiz, Rusya, İngiltere ve Ukrayna'da lider konumda olan Avrupa'nın en büyük beyaz eşya üreticilerinden birisi ve Türkiye, bir çok global marka için olduğu gibi bizim için de önemli bir başarı hikayesinin adresi oldu. Bugün Türkiye'deki başarı hikâyemizi yeni bir boyuta taşıyacak yeni bir fabrika yatırımımızı hayata geçiriyor; Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde Indesit Company Çamaşır Makinesi Fabrikamızı kuruyoruz. Türkiye'deki 20. yılımızı 2. fabrika yatırımımızla kutluyoruz. Bu yeni yatırımımızla birlikte Türkiye'de bugüne kadar yaptığımız yatırımların toplamı 150 milyon Avro'yu aştı. Yeni yatırımımız Türkiye'ye olan güvenimizi perçinlendi ve inanıyoruz ki büyüme hızımızı daha da arttıracak. Toplam yatırım maliyeti 35 milyon Avro olacak çamaşır makinesi fabrikamız, daha önce soğutucu fabrikamızla kırdığımız ihracat rekorlarını yenilememizi, Indesit Company Türkiye olarak çıtayı daha da yukarı taşımamızı sağlayacak.” dedi.

Neriman Ülsever: 20. yılımızda 2. fabrikamızla yeni ihracat rekorları kırmaya devam edeceğiz
Indesit Company olarak Türkiye'deki 20. yıllarında Çamaşır Makinesi Fabrikası yatırımıyla bir hayali gerçekleştirdiklerini belirten Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Neriman Ülsever “2023'e hazırlanan Türkiye'de, yeni bir üretim tesisi kuruyor, yeni istihdam imkanları sunuyor, yeni teknolojiler getiriyoruz. Ege İhracatçı Birlikleri tarafından verilen Elektrik–Elektronik kategorisinde birincilik ödülünü 4 yıldır üst üste alıyoruz, yeni fabrikamızla yeni ihracat rekorları kırmaya devam edeceğiz” dedi. Bu yeni yatırımla sadece istihdam sağlanmadığının altını çizen Ülsever, sözlerini “ Biz, etrafımızdaki yan sanayilerimizle, sürdürülebilir kalkınmayı sağlayan bayilerimizle birlikte büyüyoruz. Bizi gururlandıran buzdolaplarımızdan sonra, “Made in Türkiye” diyeceğimiz yeni bir ürün gamını sunuyoruz” şeklinde sürdürdü.

Yatırım töreninde Indesit Company Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Neriman Ülsever'in konuşması öncesinde mevcut fabrika ve yeni fabrika yatırımını anlatan film gösterimi yapıldı.

Küçük ev aletleri pazarına da giren Indesit Company Türkiye'nin içinde olduğu Doğu ve Güneydoğu Avrupa pazarında büyümeye devam edecek
Indesit Company Avrupa'nın lider beyaz eşya ve küçük ev aletleri üreticilerinden birisi olarak, İtalya, Polonya, İngiltere, Rusya ve Türkiye'deki 8 sanayi bölgesinde 16 binin üzerinde çalışanıyla üretim gerçekleştiriyor. Indesit Company'nin global cirosu 2013 yılında 2 milyar 700 milyon Avro oldu. 

Indesit Company Türkiye'de tüketicilere sunulan Hotpoint ve Indesit markalarının yanı sıra özellikle Fransa pazarında önemli bir paya sahip olan Scholtes markasıyla da tüketiciye ulaşıyor. Bu üç markasıyla Indesit Company, Avrupa genelinde yüzde 13 pazar payına sahip bulunuyor.

Indesit Company 2013 yılında Türkiye ile birlikte faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde Hotpoint markasıyla küçük ev aletleri pazarına girdi. Küçük ev aletlerinin özellikle Türkiye pazarında Indesit Company'nin büyüme stratejisine önemli katkıları olması hedefleniyor. 

Ar-Ge çalışmalarına her yıl yatırımlarının yaklaşık yarısını ayıran Indesit Company, her yıl kayıtlı patent sayısını ortalama yüzde 20 oranında artıyor. Teknolojiye büyük önem veren Indesit Company, AR-GE'ye yaptığı yatırımlar sayesinde yalnızca 2013 yılında ürün gamının yarısından fazlasını yeniledi ve tam 372 adet yeni ürün üretti. Bunun yanında son 7 yılda yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucunda ürün kalitesi de yüzde 65 oranında yükseltildi. Artan ürün kalitesi sayesinde son 5 yılda servis maliyetlerinde yaklaşık 125 milyon Avro tasarruf edilmesi sağlandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Indesit Company Türkiye’deki 20. yılında ikinci dev yatırımı yaptı
  • 26.02.2014 16:58

Indesit Company Türkiye’deki 20. yılında ikinci dev yatırımı yaptı

Indesit Company, Türkiye’deki 20. yılında, ikinci fabrikasının yatırım törenini ...

Hotpoint küçük ev aletleri pazarına girdi
  • 14.10.2013 11:07

Hotpoint küçük ev aletleri pazarına girdi

Hotpoint’in yeni küçük ev aletleri serisi dünyaca ünlü tasarımcı Makio Hasuike i ...

Indesit kurutmalı çamaşır makinesi ile zaman ve enerjiden tasarruf edin!
  • 16.09.2013 09:45

Indesit kurutmalı çamaşır makinesi ile zaman ve enerjiden tasarruf edin!

Avrupa’nın bir numaralı beyaz eşya markası Indesit’in, fonksiyonel özellikleri v ...

İtalyan Ferrero, Manisa'ya 300 milyon lira yatırımla 19. fabrikasını yaptı!
  • 09.09.2013 09:55

İtalyan Ferrero, Manisa'ya 300 milyon lira yatırımla 19. fabrikasını yaptı!

Nutella ve Kinder markalarıyla bilinen dünyanın en büyük çikolata üreticilerinde ...

Hotpoint derin dondurucu alanların ödemesi Kurban Bayramı’ndan sonra!
  • 01.09.2013 12:34

Hotpoint derin dondurucu alanların ödemesi Kurban Bayramı’ndan sonra!

İtalyan tasarımını ileri teknolojiyle buluşturan Hotpoint, derin dondurucularda ...