maritbet girişmaritbet
İGA Genel Müdürü perakende şirketlerini uyardı

İGA Genel Müdürü perakende şirketlerini uyardı

İstanbul Havalimanı’ndaki perakendecileri uyaran İGA CEO’su Samsunlu, “Pahalı satanı uyarırım. Buranın itibarı zedelenmemeli” dedi.

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA'nın İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Kadri Samsunlu, perakende şirketlerini uyardı. "Burası global bir havalimanıdır" diyen Samsunlu, "Uluslararası rekabeti kollamak zorundayım. Fakat bir ürün başka yerde 10 liraya satılırken burada 12 liraya satılıyorsa, sattırmam ve uyarırım. Pahalı satanı uyarırım. Havalimanının itibarını zedeleyecek bir uygulama oluşmaması için her zaman bu konunun takipçisi olacağım" mesajı verdi.

MİLLİ FORMAYI GİYDİK

Samsunlu ve şirketin üst düzey kadrosu 15 günlük süreci değerlendirmek üzere basın mensupları ile bir araya geldi. İlk 15 günde havalimanı operasyonları açısından önemli bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Samsunlu, "Çok büyük özveriyle çalışıyoruz. Bu bir özgüven projesidir. 4 Nisan'dan itibaren bu ekip ailelerini görmüyor. Buraya 'yeni yürümeye başlayan çocuk' gibi bakıyoruz, her dakika yakın durmaya çalışıyoruz. Bizler kendimizi, 'milli formayı giyip sahaya çıkan sporcu' olarak hissediyoruz" dedi.

6-14 Nisan tarihleri arasında 1.5 milyon yolcunun seyahat ettiğini ifade eden Samsunlu, "Bu günlük 150-200 bin rakama tekabül ediyor. Yaz aylarında bu sayı 200-250 bine ulaşacak" mesajı verdi.

Şu anda havalimanına toplam 63 şirketin uçuş gerçekleştirdiğini anlatan Samsunlu, amaçlarının bunu 5 yılda 100'e çıkarmak olduğunu söyledi. Samsunlu, 3. pistin mayıs-haziran ayında bitmesiyle birlikte uçakların taksilenme süresinin de kısalacağını söyledi. Samsunlu ayrıca havalimanının girişinde yer alan camiyi yıl sonuna doğru bitireceklerini açıkladı.

HEDEF 100'LER KULÜBÜ

Yolcu sayısının 2023'te 100 milyonu geçeceğini belirten Samsunlu, "100'ler kulübüne gireceğiz. Dünyada yıllık bazda 100 milyon yolcu trafiğine ulaşan 2 havalimanı bulunuyor. Atlanta ve Pekin" dedi. Havalimanı tamamlandığında yılda 200 milyon yolcuya hizmet vereceğini belirten Samsunlu, şöyle konuştu: "250'si dış hat olmak üzere 300'den fazla destinasyonla en büyük 'hub'lardan biri olacak."

  • Etiketler:

Yorum Yaz