maritbet girişmaritbet
Hüseyin Arslan Londra'daki Türkiye Yatırım Paneli'nde konuştu

Hüseyin Arslan Londra'daki Türkiye Yatırım Paneli'nde konuştu

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı, sektör deneyimlerini anlattı

Türkiye'nin İngiltere Büyükelçiliği, Türkiye'de 125 yıldır Türkiye-İngiltere arasında ticari ve kültürel bir köprü görevi üstlenen İngiliz Ticaret Odası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve  Oxford Business Grup'un işbirliği  ve Uluslararası İngiliz Hukuk Firması Ashurst'un ev sahipliğinde “Türkiye'de Yatırım  Paneli”nin ikincisi Londra'da düzenlendi. 

BRIC yani Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'in  aralarında bulunduğu ülkeler yerine neden Türkiye sorusunun da tartışıldığı forumda,  Türkiye'nin; “MINT” olarak adlandırılan, Malezya, Endonezya, Nijerya'nın bulunduğu,  geleceğin ekonomik devleri olma yolunda ilerlediklerine inanılan bir grup arasında yer aldığına dikkat çekildi.

Türk Ekonomisine ve atmosferine genel bakış, diğer gelişmekte olan ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye'nin avantajları, yeni düzenlemeler ve Pazar gelişmeleri, Türkiye'nin kısa ve orta vadede büyüyeceği sektörler gibi genel konuların tartışıldığı panele, Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası Başkanı Christopher Gaunt, T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı İngiltere Başdanışmanı Ahmet İplikçi, Uluslararası İngiliz Hukuk Firması  Ashurst'un Yöneticisi Ben Tidswell gibi alanlarında uzman isimler konuşmacı olarak katıldı. Panelde en ilgi çeken konu başlıklarından biri de  hastane kamu özel sektör ortaklığı modeli oldu.  

Davetli konuşmacılardan  Türkiye'nin ilk şehir hastanesinin yatırımcısı olarak bu konuda öncü olan   Kayseri, Konya ve Manisa şehir hastanelerinin yatırımcı firması YDA Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin  Arslan; Türk pazarındaki ve uluslararası pazarda kamu özel sektör ortaklığının ana farklarına değinerek, yatırımcı gözüyle kamu özel sektör ortaklığı sürecini, ihale ve sözleşme yapılarını anlattı.  Konuşmasında modelin zorlukları ve avantajlarına değinen Arslan, mevcut hastane kamu özel sektör ortaklığının nasıl desteklenebileceği  konusunda da önerilerde bulundu. Yabancı yatırımcılara Türkiye'de yatırım yapmanın avantajlarından bahseden Arslan; panele katılan hastanelerin finansmanında uzman uluslararası İngiliz bir müşavirlik firmasının önümüzdeki günlerde ülkemize gelerek görüşmelere yapacaklarının bilgisini verdi. 

Birleşik Krallık Resmi Kredi Kuruluşu UK Export Finance'ın ülkemizdeki kamu özel sektör projelerinin finansmanına nasıl katkı sağlayacağının da görüşüldüğü panelde yabancı yatırımcıların gözüyle Türkiye'de yatırım yapmanın ,  para biriminin istikrarı , borçlanma maliyeti, kaynağın pazarda bulunabilirliği, sermaye piyasaları yoluyla yatırım, devlet kamu kredilibitesi, derecelendirmenin ana faktörleri konuları masaya yatırıldı.  

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

YDA Group, Dalaman Havalimanı için Ferrovial ile ortaklık anlaşması imzaladı
  • 17.02.2022 15:59

YDA Group, Dalaman Havalimanı için Ferrovial ile ortaklık anlaşması imzaladı

YDA Group, Dalaman Uluslararası Havalimanı'nın 2042 yılı sonuna kadar olan imtiy ...

YDA'nın inşa ettiği ve işlettiği Türkistan Uluslararası Havalimanı
  • 02.12.2020 10:15

YDA'nın inşa ettiği ve işlettiği Türkistan Uluslararası Havalimanı

Kazakistan'da yeni hizmete açılan Türkistan Uluslararası Havalimanı'ndan İstanbu ...

Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu
  • 07.05.2018 11:48

Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yı ...

Hüseyin Arslan, YDA Group'u anlattı!
  • 22.01.2016 20:50

Hüseyin Arslan, YDA Group'u anlattı!

YDA Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, emlaktasondakika.com'a özel ...

Hüseyin Aslan, Park Avenue projesini anlattı
  • 11.04.2014 12:03

Hüseyin Aslan, Park Avenue projesini anlattı

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, YDA Park Avenue projesini anlat ...

Hüseyin Arslan inşaat sektörünü değerlendirdi!
  • 08.06.2012 19:00

Hüseyin Arslan inşaat sektörünü değerlendirdi!

YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, kentsel dönüşüm, mütekabiliyet v ...