maritbet girişmaritbet
Hotelya, yeni yatırımıyla kapasitesini artırdı

Hotelya, yeni yatırımıyla kapasitesini artırdı

Hotelya, 5 milyon TL’ye yakın bir yatırım yaparak ve KFK Metal ile ortaklık kurarak yeni bir titanyum kaplama tesisi kurdu.

Hotelya, “titanyum PVD kaplama tesisi”ne yatırım yaptı

Mobilyada farklı malzeme çeşitliliğine ait popülerliğin gitgide artması ile beraber metal kullanılan mobilyalarda titanyum kaplamaya olan talepte oldukça arttı. Mobilyada; kaplandığı metalin kullanım ömrünü uzatan dayanıklı yapısı ile titanyum kaplama, güncel projelerin sıklıkla üreticilerden beklentileri arasında yer alıyor. 5 kıtada 700'ü aşkın projenin hareketli ve sabit mobilyalarında imzası bulunan Hotelya, 5 milyon TL'ye yakın bir yatırım yaparak ve KFK Metal ile ortaklık kurarak yeni bir titanyum kaplama tesisi kurdu. Bu yeni titanyum PVD kaplama tesisi sayesinde Hotelya, sadece üretim kapasitesini ve çeşitliliğini arttırmakla kalmayıp aynı zamanda istihdam da yaratmış oldu. 

Hareketli ve sabit mobilya üretiminde 45 yılı aşkın bir tecrübeyi sermaye edinen Hotelya, beş yıldızlı oteller başta olmak üzere AVM, hastane, kafe ve restoran gibi projelerin tedarikçisi olarak 5 kıtada 150'den fazla ülkeye ihracat yapıyor. 700'ü aşkın uluslararası projenin çözüm ortağı olan Hotelya, dünyada her büyük mobilya üreticisinde olan ancak Türkiye'de sayılı firmanın sahip olduğu titanyum kaplama teknolojisine yatırım yaparak sektörel gücünü farklı bir seviyeye taşıdı. 5 milyon TL'ye yakın yatırım yapan Hotelya, bu yatırım sayesinde Türkiye haricinde özellikle Avrupa ve Amerika kıtasındaki projelerde daha rekabetçi çözümler üretmeyi hedefliyor. Bu amaç ve hedefler doğrultusunda ortaklık kurulan KFK Metal ile birlikte yılsonuna kadar yatırımın kedisini karşılaması bekleniyor. 

Neden Titanyum?

Titanyum insan vücuduna en uyumlu maddelerin başında gelmesiyle beraber mobilya sektöründe kullanılan metal ürünlere kattığı avantajlar yadsınamaz seviyede. Birçok uluslararası markanın kullanmayı tercih ettiği titanyum PVD kaplama olan mobilyalar, diğer kaplamalara göre ısınma, darbe, aşınma ve çizilme karşısında çok daha dayanıklı. Kapladığı metalin ömrünü 10 yıla kadar uzatabilmesi ise, uzun ömürlü mobilyayı tercih eden kalıcı projeler için neredeyse biçilmiş kaftan.

“Amacımız, bu teknolojiyle küçük üreticiye de destek olmak”
Yurt dışında titanyum PVD kaplamanın özellikle tercih edildiğini ancak Türkiye'de bu kaplamayı yapabilen çok az sayıda üretici olduğunu belirten Hotelya Kurucu Ortağı ve Yüksek Mimar Zümrüt Doyran, ihracat yapan üreticiler için bu teknolojinin olmazsa olmaz olduğunun altını çizdi. Pandemi döneminde mobilya sektörünün neredeyse durma noktasına geldiğini, buna rağmen yatırım yaptıklarını söyleyen Doyran, “Birçok firmanın küçüldüğüne tanıklık ettik. Ancak biz durmayı değil, üretmeyi tercih ettik. Üretimimizin %80'den fazlası ihraç ediyoruz. Dünyanın en büyük zincir otellerinin çözüm ortağı olarak, dünyada son zamanlarda titanyum kaplama ürünlere olan ilginin ve talep artışının farkında olduğumuz için yatırımımızı bu alanda yaptık. Ancak yatırım amacımız KFK Metal'in sadece Hotelya için üretmesi değil. Bu teknolojiye yatırım yapma imkanı olmayan küçük ve orta ölçekli tüm üreticilerin bu teknolojiden faydalanmasını sağlamak” dedi. 

“Üretim tesisimizi de büyüttük”

“Her üreticinin titanyum kaplama yapamamasının başlıca sebeplerinden ilki bunun için özel üretilmiş yüksek teknolojiye sahip makinelerin gerekliliği. Bu teknolojiye sahip olmak için gereken yatırımın dışında, konunun uzmanlığı ve doğru iş gücünün sağlanması da, aşılması gereken zorlukların arasında. Bu sebeple KFK Metal ile yapılan ortaklığın en değerli kısımlarından biri, 18 yıllık metal üretim deneyimini bünyemize katmamızdır. Yaptığımız maddi yatırım ile hem zamanlı olarak yurt dışında büyük bir pazarlama atağına geçtik. Dünyanın dört bir yanından, hedef kitlemizde bulunan 12 bini aşkın tekil kişi ile portföy ve çalışmalarımızı paylaştık, üretim gücümüzü, deneyimimizi ve yeni yatırımlarımızı anlatarak sektördeki varlığımızı hatırlattık. Mobilya sektöründe yaşanan daralmaya rağmen bu tanıtım süreci içinde birçok firmadan önemli geri dönüşler oldu ve normalleşmeyle birlikte devam kararı alan otel projelerinden birkaçının üretimine start verdik bile.” 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hotelya şimdi Katar, Kazakistan ve Sırbistan'da!
  • 09.01.2021 10:09

Hotelya şimdi Katar, Kazakistan ve Sırbistan'da!

700’ü aşkın projenin hareketli ve sabit mobilyalarında imzası olan Hotelya, uzma ...

Hotelya, yeni yatırımıyla kapasitesini artırdı
  • 13.10.2020 16:23

Hotelya, yeni yatırımıyla kapasitesini artırdı

Hotelya, 5 milyon TL’ye yakın bir yatırım yaparak ve KFK Metal ile ortaklık kura ...

Hotelya, 2018’in dekorasyon trendlerini açıkladı
  • 08.12.2017 15:36

Hotelya, 2018’in dekorasyon trendlerini açıkladı

Doğal ve cilasız mobilyalar, ham boyasız lakeden uzak ahşap aksesuarlar, doğal h ...