maritbet girişmaritbet
Hattat Holding, Amasra’daki yer altı tünellerinde çalışan işçilere prim verdi!

Hattat Holding, Amasra’daki yer altı tünellerinde çalışan işçilere prim verdi!

Havza da aylık yaklaşık ortalama 60 metre olan tünel kazma uzunluğu Hema Enerji Amasra Taşkömürü Ocakları’nda 100 metreye ulaştı

 

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, taşkömürü ocağında çalışan işçilerin bu başarısını primle kutladı. Ücretleri dışında “teşvik ödemesi” kavramını ilk kez duyan ocaklarda çalışan Çinli işçiler hayatlarında da ilk kez “ödül” almanın sevincini yaşadı.
 
Hattat Holding Enerji Grubu - Hema Enerji'nin 300 milyon Euro yatırımla ilk aşamasını tamamladığı Amasra Taşkömürü Madeni'nde işçilerin yoğun ve sistemli çalışmasıyla tünellerde rekor hızla ilerleniyor.
 
Hattat Holding Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü Projesi'nin ana arteri olan, Hattat Holding ile Çinli Datong firması tarafından açılan ilk maden Amasra Taşkömürü Üretim Kuyusu'nda tünellerdeki hızlı ilerleme ve taşkömürü çıkarma faaliyetlerinin başlaması nedeniyle işçiler için özel bir kutlama gerçekleştirildi.
 
Bartın ve Zonguldak milletvekillerinin katıldıkları kutlama ve ödül töreninde konuşan Hattat Holding Yönetim Kurulu üyesi İpek Hattat, Hattat Holding Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü Projesi'nde, galeri çalışmalarının hızla devam ettiğini, şu ana kadar toplam 300 milyon Euro yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti. Hattat “Amasra Taşkömürü Ocakları'nda Tarlaağzı'ndan başlanan galeriler 1000 m' ye yaklaşan uzunlukta tünel kazıldı. Amasra HEMA 3 Tüneli'nde ise aylık 100 metreyi aşan ilerleme sağlanıyor” dedi.
 
Maden'de çalışan işçilerin yoğun çabaları Havza da  aylık ortama 60 metre olan tünel kazma uzunluğunun Hattat Enerji Amasra Taşkömürü Ocakları'nda 100 metreye ulaştığını ve bir Türkiye rekoruna imza atıldığını belirten İpek Hattat, “Bu çaba ve çalışmayı elbette ödüllendireceğiz. Yeraltında yoğun çalışan işçi kardeşlerimize bugün dağıtacağımız teşekkür primi onlara olan minnetimizin göstergesidir” dedi.
 
Dünya'nın taşkömürü madeni konusundaki en ileri teknolojisine sahip Çinli Datong Firması ile en çevreci, güvenli ve son teknolojide açılan maden ocaklarının ardından, planlanan termik santral projesi ile de bölgeye 11 bin yeni istihdam yaratılacağını 3,5 milyar Euro yatırım yapılacağının altını çizdi.
 
Yıllık 5 milyon ton taşkömürü üretimi sağlayacak olan bu kuyular, proje tamamlandığında ilerleyen yıllarda 10 milyon ton taşkömürü kapasitesine sahip olacak.
 
Hattat, şu aşamada Dünya'da uzmanlıklarından dolayı kuyuda çalışan Çinli işcilerimizle birlikte Türk işcilerimizin de olduğunu, bu çalışmalardan elde edilen bilgilerin Türk mühendis ve işçilere aktarılarak Türk işçi istihdamının artırılacağını belirterek, “Hedef tüm çalışanların Türk işçi ve mühendislerden oluşması” dedi.
 
Törende konuşan Hattat Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Hattat ayrıca emeği geçen herkese teşekkür etti ve şunları kaydetti : “Hattat Holding olarak bugün çok gururluyuz. Biz büyük bir hayal ile yola çıktık. Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü Projemiz ile yalnızca Karadeniz'e değil, Türkiye'ye çok büyük bir enerji üssü kurmaya hazırlanıyoruz.
 
Bu hayalimizi gerçekleştirmek için Yönetim Kurulu Başkanımızdan, burada ödül almaya hak kazanan çalışanlarımıza kadar hepimiz büyük özveri ile çalışıyor, emek harcıyoruz. Biz bu projeye inandık… İşte bu inanç ile çok önemli bir başarıya imza attık. Bu başarı işçilerin, mühendislerin, Amasra'da çalışan bütün ekibin büyük özverisi ve inancıyla gerçekleşti.
 
9 Şubat Cumartesi Günü düzenlenen kutlamalarda işçilere teşekkür edilirken teşvik ödülü hediyesi de sunuldu. Hattat Enerji'nin taşkömürü ocaklarında çalışan Çinli işçiler ise hem prim kavramını ilk kez duydular, hem de hayatlarında ilk kez prim almanın büyük şaşkınlığını yaşadılar.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg aracını test etti
  • 31.10.2022 10:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg aracını test etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin vizyon projeleri arasında yer al ...

TOGG'dan dünyanın güneyine yolculuk
  • 14.09.2022 17:26

TOGG'dan dünyanın güneyine yolculuk

TOGG, kış testlerinin devamı için Arjantin'in Güney Kutbu’na en yakın noktası Us ...

Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk uçuş gerçekleşti!
  • 14.04.2022 18:07

Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk uçuş gerçekleşti!

Türkiye ve Avrupa'nın, Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından ikinci deniz üzerine ...

Bakanlar Varank, Nebati ve milletvekilleri, Togg'un direksiyonuna geçti
  • 06.04.2022 13:30

Bakanlar Varank, Nebati ve milletvekilleri, Togg'un direksiyonuna geçti

Togg'un testlere giren en üst versiyonu, bu kez iki bakanı ağırladı. Sanayi ve T ...

Karakaş: "Planlar dahilinde hedeflere adım adım yaklaşıyoruz"
  • 28.12.2021 14:04

Karakaş: "Planlar dahilinde hedeflere adım adım yaklaşıyoruz"

Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, planlar dahilinde hedeflere adım adım ...

TOGG, İstanbul Park’ta piste çıktı
  • 02.11.2021 10:54

TOGG, İstanbul Park’ta piste çıktı

TOGG’un sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda, Türkiye'nin Otomobili'nin ...