maritbet girişmaritbet
Gürbağ İnşaat, Irak'ta 6 bin konutluk projeye başladı

Gürbağ İnşaat, Irak'ta 6 bin konutluk projeye başladı

Gürbağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bağıban, "Duhok'ta 'Avrosity' adı verilen 6 bin konutluk projelerinin devam ettiğini söyledi

Yurtiçi ve yurtdışında birçok proje gerçekleştiren Gürbağ İnşaat, Irak'ın Duhok kentinde, 'Avrosity' adlı 6 bin konuduk yeni bir bir projeye imza atıyor. Hazır beton ve prefabrik sanayi yapılan kuran, müteahhitlik ve taahhüt işleri de yapan Gürbağ İnşaat, son 10 yıldır Irak'ta çeşitli projeler gerçekleştiriyor. Baraj, tünel ve arıtma tesisleri gibi altyapı inşaatlarına ağırlık veren firma, toplu konut, prefabrik yapılar, çelik konstrüksiyon ve hazır beton alanlarında da faaliyet gösteriyor. Faaliyetlerine 1992 yılında Şanlıurfa Tünelleri ile başlayan ve 1995 yılında kentte hazır beton ve prefabrik sanayi yapılarını kuran Gürbağ İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bağıban, firmanın 1996 yılında merkezini Ankara'ya taşıyarak, yurtiçi ve yurtdışı müteahhitlik taahhüt işlerini hızlandırdığını anlattı. Bağıban, 2002'de de Irak'taki çalışmalarına başlayan şirketin, halen burada 6 bin konut, içme suyu arıtma, kültür merkezi gibi müteahhitlik işlerine devam ettiğini kaydetti. Firmalarının kalitesini, ISO 9001-2000 kalite yönetim sistemi ile perçinlediğine dikkat çeken İsmail Bağıban, "Firmamız, belirlenen stratejileri ve alınan kararlan hayata geçirecek olanların her zaman çalışanları olduğu bilinciyle, insan gücünü etkin kılacak sistemleri geliştirmeyi ve kapasiteyi artırmayı öncelikli hedefleri arasında belirlemiştir. 

Gürbağ İnşaat, her türlü inşaat faaliyetlerinde küresel kaynakların korunmasına, enerji tasarrufuna ve korunmasına, iş görenlerin sağlığına büyük önem vermekte ve bu konuda da uluslararası norm ve standartları bünyesinde uygulamaktadır" şeklinde konuştu. Projeleri yüksek kalite ve ekonomik şekilde inşa etmeyi hedef alan profesyonel yaklaşımlarıyla bu günlere geldiklerini kaydeden Bağıban, "Gürbağ, arıtma tesisleri, entegre et tesisleri, spor kompleksi, sanayi tesisleri, beton prefabrik yapılan, büyük ölçekli konut işleriyle uluslararası bir firma özelliğini taşıyor" ifadesini kullandı. 
"Tat Salça fabrikasını kurduk" 
Öncelikle sulama tünelleri, baraj, arıtma tesisleri, entegre tesisler, spor kompleksleri, okullar, sanayi tesisleri, betonarme prefabrik yapılan ve büyük ölçekli konut işleri ile uzmanlaştıklarına işaret eden İsmail Bağıban, Kuzey Irak Zaho'da arıtma tesisi, Erbil'de entegre tesis, Duhok'ta ise kapalı spor salonu ve su temini için geliştirilen projenin birinci etabını inşa ettiklerini bildirdi. Bölgedeki çalışmalarının giderek arttığım, Duhok'ta 'Avrosity' adım verdikleri 6 bin konutluk projelerinin sürdüğünü anlatan Bağıban, ayrıca Duhok Üniversitesi Kongre Merkezi'nin de firmaları tarafından yapıldığını ifade etti. 

Firma merkezi Ankara'da olmasına rağmen hizmetlerinin çoğunu Şanlıurfa'da yürüttüklerini dile getiren İsmail Bağıban, şöyle devam etti: "Başta Şanlıurfa sulama tünelleri olmak üzere çok sayıda projeye hayat verdik. Tat Salça, diğer adıyla Harranova fabrikası önemli çalışmalarımız arasında. Koç Holding'in 23 bin metrekarelik açık alan, 15 bin metrekarelik kapalı tesis olarak projelendirdiği bu yatırımını, yedi ay gibi kısa bir süre içinde tamamladık. Bunlar dışında Şanlıurfa'nın trafik sorununun büyük oranda çözüm getiren Şehitlik, Uçaksavar ve SSK köprülü kavşaklarında proje kapsamı içinde bulunan Öngerili köprü kır işleri de yine bizim tarafımızdan üretilerek monte edildi. Diyarbakır'da Karavil gurubunun 39 bin metrekarelik alçı plaka ve profil fabrikasını ve Hakan Plastik'in Şanlıurfa'daki 20 bin metrekarelik montajını biz yaptık." Bağıban, firma olarak yeni yatırımlarla işsizliği önlemeye çalışacaklarını belirterek, sözlerini tamamladı. 
Dünya Bölge Şanlıurfa

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şanlıurfaspor, GAP Arena Stadı'nı devretti
  • 23.12.2016 13:51

Şanlıurfaspor, GAP Arena Stadı'nı devretti

Şanlıurfaspor Başkanı İsmail Bağıban, GAP Arena Stadı'nın Gençlik Hizmetleri ve ...

Irak'ta 49 milyar dolarlık projeler durduruldu!
  • 25.08.2015 13:19

Irak'ta 49 milyar dolarlık projeler durduruldu!

Irak Planlama Bakanı Selman Cumeyli, ekonomik kriz nedeniyle maliyeti 49 milyar ...

Gürbağ İnşaat’tan Emlak Konut Ankara arsasına 100 milyon!
  • 03.06.2014 17:00

Gürbağ İnşaat’tan Emlak Konut Ankara arsasına 100 milyon!

18 bin 228 metrekarelik arsanın ihalesinde ilk oturum yapıldı, en yüksek teklif ...

Gürbağ İnşaat, Irak'ta 6 bin konutluk projeye başladı
  • 31.12.2013 10:24

Gürbağ İnşaat, Irak'ta 6 bin konutluk projeye başladı

Gürbağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bağıban, "Duhok'ta 'Avrosi ...

1 milyon yeni konut inşa edilece Irak’tan Türk müteahhitlere çağrı: Acele edin!
  • 19.04.2013 14:44

1 milyon yeni konut inşa edilece Irak’tan Türk müteahhitlere çağrı: Acele edin!

Savaşın yaralarını sarmaya çalışan Irak'ta 1 milyon adet konut inşa edilecek. De ...

Şanlıurfa Gürbağ İnşaat, Irak’taki projeleriyle dikkat çekiyor!
  • 22.01.2013 14:03

Şanlıurfa Gürbağ İnşaat, Irak’taki projeleriyle dikkat çekiyor!

Şanlıurfa Gürbağ İnşaat Irak’taki yatırımlarına hız verdi. Hazır beton ve prefab ...