maritbet girişmaritbet
Gültekinler Yapı Malzemeleri şube sayısını 15’e çıkaracak!

Gültekinler Yapı Malzemeleri şube sayısını 15’e çıkaracak!

Mersin’de yapı malzemeleri üzerine faaliyet gösteren Gültekinler, bayileşme çalışmalarına ağırlık verdi

Mersin'de yapı malzemeleri üzerine faaliyet gösteren Gültekinler, bayileşme çalışmalarına ağırlık verdi. Geçen yıl dünya markası Cermix Yapı Kimyasalları'nın Akdeniz Bölge Bayiliğini alan firma hızla bölgedeki alt bayilerini oluşturuyor.

Firmanın hedeflerine değinen Gültekinler Yapı Malzemeleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gültekin, bu yılın ilk yarısında Mersin merkez, Erdemli, Tarsus ve Adana'da toplam 9 bayiye ulaştıklarını anımsattı. Firma olarak Mersin ve İstanbul'da çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Gültekin, kaba inşaat malzemelerinin tümünün satışını gerçekleştirdiklerini açıkladı. Geniş ürün gamına sahip olduklarını belirten Gültekin, Oyak Beton, Adana Çimento, Yutong, AKG Gaz Beton, Alçıbay bayiliğini yaparken geçen yıl Cermix bayiliğini de alarak güçlerini artırdıklarını söyledi. Çalışmalarını 20'ye yakın personel ile sürdürdüklerine değinen Ali Gültekin, Türkiye genelinde hizmet verdiklerini dile getirdi.

“İş hacmimiz yüzde 15 arttı”

Sektörde yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Gültekin, inşaat sektöründeki durgunluğun devam ettiğini açıkladı. Gültekin, bu durgunluğun sebebi olarak konut kredi faizlerindeki artışa rağmen gelirin aynı ölçüde artmamasını gösterdi. Gültekin, “İlimizdeki tedarikçilerden alımlar daha çok yapılsa sektör daha da hareketlenebilirdi. Beklediğimiz ölçüde alım olmadı” dedi.

Firma olarak yılın ilk yarısında sektörde yaşanan bazı gelişmelerden etkilendiklerine de değinen Gültekin, “Oyak Beton'un Mersin'deki tesislerini Adana Çimento'ya devri ile birlikte bölgedeki işhacmimiz bu yıl yüzde 25-30 arttı. Adana Çimento ile birlikte piyasa koşullarında oluşan rekabet ortamı bize fiyat avantajı sağladı ve bölgedeki beton satışlarımız arttı” diye konuştu.

İstanbul'da ise yılın ilk yarısında Oyak Beton satışlarında yüzde 10'a yakın düşüş yaşadıklarına işaret eden Ali Gültekin, “Yine bu bölgede de fiyat rekabetinde zorlanmamız nedeniyle satışlarımız düştü. Toplamda ortalamaya baktığımızda ise yılın ilk yarısının iyi geçtiğini, toplamda iş hacmimizin yüzde 15 arttığını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gültekinler Yapı Malzemeleri şube sayısını 15’e çıkaracak!
  • 03.09.2013 13:26

Gültekinler Yapı Malzemeleri şube sayısını 15’e çıkaracak!

Mersin’de yapı malzemeleri üzerine faaliyet gösteren Gültekinler, bayileşme çalı ...