maritbet girişmaritbet
Global Otis, Türkiye’de üretiyor!

Global Otis, Türkiye’de üretiyor!

Global asansör markası Otis, İstanbul’da bulunan fabrikasında her türlü talebe yönelik ileri teknoloji ile üretim yapıyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin Yap İşlet Devret Modeline göre 2003 yılında yaptığı Dalaman Havalimanı İşletmesi Dış Hatlar Terminali'nin yapım ve işletim ihalesini, YDA Group kazandı. YDA Group, Yeni Dış Hatlar Terminal Binası için 125 bin metre kare kapalı alan ve 210 bin metre kare alt yapı inşası gerçekleştirdi.

Dünya'da 200'den fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteren dünyanın en büyük asansör firması Otis'in Avrupa'daki en önemli 3 üretim üssünden biri haline gelen Otis Türkiye, geliştirdiği ürün ve teknoloji ile hızlı büyümesini sürdürüyor. Türkiye'de üretim yapan tek uluslararası asansör taahhüt firması olan Otis Türkiye, bulunduğu bölge ile birlikte, dünyanın dört bir yanındaki prestijli projelere özel asansörler üretiyor. Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin asansör üretimini de üstlenen Otis Türkiye, havalimanının dikey ve yatay ulaşım trafiğini projeye özel geliştirdiği çözümler ile yönetiyor.

Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde kullanılan toplam 45 ünite asansör, Otis'in İstanbul/Beylikdüzü'nde bulunan fabrikasında inşa edildi. Otis'in ileri teknoloji ürünü; çift girişli ve panoramik görünüm özelliğine sahip olan 26 adet Gen2 teknolojili makine dairesiz kayış sistemli asansör, alan içerisindeki dikey ulaşım sirkülasyonunu hızlı hale getirdi. Projede 1 adet monşarj yemek taşıma asansörüne yer veridi. Güvenliğin en üst seviyede tutulduğu projede; Otis'in web tabanlı EMS Panorama Sistemi, bina yönetimine gerçek zamanlı veri sunmak üzere tasarlandı. Bu sistem üzerinden ünitelerin çalışma durumu, bulunduğu katı, içindeki yolcu sayısı, trafik akışı ve performansı anlık olarak tüm güvenlik birimleri tarafından izlenebiliyor.

Bina yönetimine online ve mobil olarak asansör ve yürüyen merdivenleri izleme ve yönetme imkanı veren sistem, özellikle havalimanı gibi üst düzey güvenlik gerektiren kamu alanlarında tercih ediliyor. Havalimanının iç ve dış mekanlarında kullanılan 18 adet yürüyen merdiven ile terminalin yatay ulaşım sirkülasyonu konforlu hale getirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Global Otis, Türkiye’de üretiyor!
  • 14.12.2017 17:18

Global Otis, Türkiye’de üretiyor!

Global asansör markası Otis, İstanbul’da bulunan fabrikasında her türlü talebe y ...