maritbet girişmaritbet
Feyzullah Yetgin, Halk GYO’dan istifa etti! İşte yeni görevi!

Feyzullah Yetgin, Halk GYO’dan istifa etti! İşte yeni görevi!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görev yapan Feyzullah Yetgin istifa etti.

Halk Gayrimenkul Yatırım ortaklığı (GYO) Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yönetim kurulu üyesi ayrılma ve atama hakkında yaptığı açıklamada; Prof. Dr. Feyzullah Yetgin, Halk GYO'nun Yönetim Kurulu üyeliğinden 11 Şubat 2020 tarihi itibarıyla istifa ettiğini duyurdu.

Boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine 11 Şubat 2020 tarihinden geçerli olmak üzere Erdal Bekin'in atanmasına karar verildi.

Halk GYO'nun KAP açıklaması:

Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür'ü Sayın Dr. Feyzullah YETGİN, 11.02.2020 tarihli dilekçe ile görevlerinden istifa ettiğini Şirketimiz Yönetim Kurulu'na bildirmiştir.

Yönetim Kurulumuzca; Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür'ü Sayın Dr. Feyzullah YETGİN'in sunduğu istifasının, 11.02.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kabulüne ve Şirketimiz Genel Müdür Yardımcısı Sayın Erdal BEKİN'in boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine, TTK. 363. maddesi gereğince, yapılacak ilk Genel Kurul'un onayına sunulmak üzere atanmasına ve Şirketin Yönetim İç Yönergesi'nde tanımlanan Genel Müdür Yetki ve Görevlerini yerine getirmek üzere Genel Müdürlük görevini vekaleten yürütmesine, karar verilmiştir.

Yetgin, JCR Avrasya'nın genel müdürü oldu!

Kredi derecelendirme kuruluşu JCR Avrasya'nın yerli ortaklara ait payının Borsa İstanbul, finansal birlikler ve bazı bankaların ortaklığıyla devralınmasının ardından şirkete genel müdür ataması da yapıldı. 

JCR Avrasya'nın yeni genel müdürü son olarak Halk GYO Genel Müdürlük görevini yapan Feyzullah Yetgin oldu. 28 Kasım 2019'da imzalanan devir sözleşmesinin ardından yeni ortaklar 17 Ocak 2020'de yaptıkları genel kurul ile yönetim kurulu üyelerini belirlemişlerdi. Hisse devri yapan Türk ortaklarının hala danışman olarak görev yaptığı şirkette bugün itibarıyla atanan Feyzullah Yetgin görevine başladı.

Feyzullah Yetgin Kimdir?

Feyzullah Yetgin, 1970 İstanbul doğumlu. Dr. Feyzullah Yetgin, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu. 

Aynı Üniversite'de Çalışma Ekonomisi Bölümünde “Türkiye'de Leasing ve İstihdam” konulu tezi ile yüksek Lisans çalışmasını tamamladı. 

Feyzullah Yetgin; 'Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarının Performans Değerlemesi ve Türkiye Uygulaması' konusunda Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü, Bankacılık Anabilim dalı'nda doktorasını 2002 yılında tamamladı. 

Pennsylvania Üniversitesi'nde akademik çalışmalarda bulunan Yetgin çalışma hayatına 1989 yılında Kale Kimya'da başladı. Daha sonra sırasıyla; Halk Finansal Kiralama A.Ş. Bütçe ve Planlama Yetkilisi, Demir Finansal Kiralama A.Ş. Mali İşler Yönetmeni, Kent Finansal Kiralama A.Ş. Mali Kontrol Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 

Feyzullah Yetgin, 18 Kasım 2009'da Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Genel Müdürlüğü görevinden ayrıldı.

2010 yılından itibaren Çalık Gayrimenkul Ticaret A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapan Yetgin, misafir öğretim görevlisi olarak 2004- 2010 yılları arasında, Kadir Has Üniversitesinde Finans ve Bankacılık Yüksek Lisans programında Mortgage ve Seküritizasyon dersi vermiştir. Akademik Dergilerde yayınlanmış makaleleri ile Mortgage Sistemi: Türkiye (Teori – Uygulama) adlı kendisinin ve Gayrimenkul Değerlemesi konulu ortak yazılmış kitapları bulunmaktadır. Ayrıca GYODER (Gayrimenkul Yatırım ortaklığı Derneği) Yönetim Kurulu üyesidir.

18 Temmuz 2016'da Halk GYO'ya  Genel Müdür olarak atanan Feyzullah Yetgin bugün itibariyle görevinden ayrıldı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz