maritbet girişmaritbet
Esenyurt Nida Life’ta daireler icradan satışa çıkarıldı

Esenyurt Nida Life’ta daireler icradan satışa çıkarıldı

İstanbul Esenyurt’ta hayata geçirilen Özmilenyum İnşaat’ın Nida Life projesindeki 204 daire için icradan satış kararı alındı.

Esenyurt Piri Resi Mahallesindeki Nida Life Beylik Evler Sitesi, önemli bir kısmı daire olmak üzere toplam 783 bağımsız bölümden oluşuyor. 9 blok halindekiDev projenin üçte biri icradan satılıyor
proje uzun bir süreden beri tamamlanmayı bekliyor. Projede inşaatın gerçekleşme oranı yüzde 90 seviyesinde. Anılan proje Özmilenyum İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'ne ait görünüyor. Anılan projede yer alan 204 için icradan satış kararı alındı.

En pahalısı 180 bin TL

Tuzla İcra Müdürlüğünün verdiği icradan satış kararını, Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü işleme koyacak. 204 daire için farklı fiyatlar belirlenmiş durumda. Fiyat aralıkları 90 bin TL ile 180 bin TL arasında değişiyor. Her bir daire ayrı ayrı ihale edilecek.

Yarı fiyatına ihaleye çıkarılıyor 

İcra ihalesinde, belirlenen bedelin yüzde 50'si üzerinden satış işlemi başlıyor. Örneğin, 180 bin TL tahmini bedel belirlenen daire, başka bir alıcı çıkmazsa 90 bin TL'ye satılabilir. Söz konusu dairelerin satışında yüzde 1 de KDV ödemesi yapılması gerekiyor.

İlk ihale 9 Ağustos

Daire sayısının çokluğu nedeni ile 4 ayrı icra ihale günü belirlendi. 8 Ağustos'ta başlayacak süreç 12 Ekim'deki icra ihalesi ile son bulacak.

Alacaklı sucuk firması

Söz konusu dairelerin icradan satışını ise, üretim tesisi Tuzla'da bulunan yarım asırlık bir sucuk firmasının istediği öğrenildi. Anılan firmanın, söz konusu projeden toplu alım yaptığı, ancak daireler teslim edilmeyince icra yoluna gittiği öğrenildi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenyurt Nida Life’ta daireler icradan satışa çıkarıldı
  • 06.07.2017 10:11

Esenyurt Nida Life’ta daireler icradan satışa çıkarıldı

İstanbul Esenyurt’ta hayata geçirilen Özmilenyum İnşaat’ın Nida Life projesindek ...