maritbet girişmaritbet
Erden Group yenilenebilir enerjiye destek olacak!

Erden Group yenilenebilir enerjiye destek olacak!

Erden Group'un Pazarlama Müdürü Arzu Güvenel, çalışmalarını ve gelecek hedeflerini KOBİDEN ile paylaştı

 

Erden Group'un Pazarlama Müdürü Arzu Güvenel, çalışmalarını ve gelecek hedeflerini KOBİDEN ile paylaştı.

Faaliyete 2000 yılında başlayan Erden Group, aradan geçen 12 yılda müşterilerine sunduğu hizmetlerle sektördeki diğer şirketlerden farklılaştı.

Gümrük müşavirliği hizmetleri yanında müşterilerine dış ticaret danışmanlık, uluslararası taşımacılık organizasyonu, eğitim gibi hizmetler sunan Erden Group, yeni hedeflerini hayata geçirmek için "MAS" (Mükemmelliği Arayış Sistemi) projesi oluşturdu.

AB uyum sürecinde gümrükteki işlemlerin kolaylaştırılması kapsamında çalışmalar sürerken, Erden Group da müşterilerine, bu uygulamalardan ilk yararlanacak olan güvenilirliği onaylanmış firmalar arasında yer alabilmeleri için destek veriyor.

Erden Group'un önümüzdeki dönem hedeflerinden biri de ithalatı, taşıması, gümrüklemesi farklı proses ve düzenlemelere dayalı yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili yatırımlara ilişkin çalışmalara yoğunlaşmak. Erden Group'un Pazarlama Müdürü Arzu Güvenel, çalışmalarını ve gelecek hedeflerini KOBİDEN ile paylaştı...

Erden Group'un kuruluş öyküsünü anlatır mısınız?

Erden Group, 2000 yılında İzmir'de kuruldu. Halen İzmir merkezli olarak Ege Serbest Bölgesi, İstanbul, Gemlik, Mersin ve Antalya bölgelerinde müşterilerimize hizmet veriyoruz. Ana faaliyet konumuz Gümrük Müşavirliği; fakat grup içinde yer alan Erden Uluslararası Taşımacılık, Erden Dış Ticaret, Online Eğitim ve Danışmanlık şirketleri aracılığıyla verdiğimiz hizmetlerle sektörde öne çıkıyoruz.

Müşteri portföyünüz hakkında bilgi verir misiniz?

Müşteri konusunda seçiciyiz. Bizimle aynı değer ve bakış açısına sahip, sürekli gelişmeyi hedefleyen firmalara hizmet veriyoruz. 300'e yakın şirkete gümrükleme, dış ticaret ve uluslararası taşımacılık hizmeti sunuyoruz. Hizmet verdiğimiz sektörler genel olarak otomotiv ve otomotiv yan sanayi, ambalaj sanayi, kimya sanayi, maden ve doğaltaş, medikal ve tıbbi malzemeler, gıda, geri dönüşüm sanayi, iklimlendirme, mobilya, kişisel koruyucu ve donanım, tekstil, elektrikli taşıtlar, deri ve yan sanayi, makine sanayi, demir-çelik sektörlerinden oluşuyor. Ayrıca, gümrüklemesi farklı proses ve düzenlemelere dayalı yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili çalışmalarımız da var.

Yenilenebilir enerji alanına yönelik çalışmaları detaylandırır mısınız?

Önümüzdeki dönemde özellikle rüzgar, güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik hizmetlerimizde artış olacak. Enerji maliyetleri arttıkça alternatif enerji kaynakları daha da önemli hale geliyor. Türkiye'de başta rüzgar santralleri olmak üzere bu konuya ilgi her geçen gün artıyor. Bu tür yatırımlarda kullanılan malzemelerin önemli bölümü yurtdışından getiriliyor. Fakat bunların taşınması, gümrük mevzuatı, vergilendirilmesi, depolanması farklı prosesler gerektiriyor. Biz, son dönemde bu yatırımların artacak olması ve özel proje çalışması gerektirmesi nedeniyle yenilenebilir enerji sistemleri konusuna ayrı bir önem veriyoruz. Yatırım teşviklerinden başlayarak, taşıma ve gümrükleme maliyetleri oluşturulmasından uygulama sahasına teslimine kadar olan tüm aşamaları uzman personellerimizle takip edecek uzmanlığa sahibiz.

Rakiplerinizden farklı olarak sunduğunuz hizmetler neler?

Gümrük Müşavirliği'nin Türkiye'de çok önemli bir boyutu var. Güncel mevzuatı takip etmek ve doğru yorumlamak, doğru aktarmak ve en önemlisi şirket maliyetleri ve işletme uygulamalarına nasıl etki edeceğini saptayarak sektör ve firma bazında yönlendirmek gibi unsurlar hayati önem taşıyor. Biz müşterilerimize periyodik raporlar çıkarıyoruz. Konumuzla ilgili gelişmeler hakkında onları bilgilendiriyoruz. Maliyetlerini düşürmek için yapabileceklerini anlatıyoruz. Gümrük ve Dış Ticaret mevzuatlarındaki değişiklikler ciddi sıkıntılar ya da avantajlar doğurabiliyor. Bunları değerlendirip müşterileriniz için riskleri ve fırsatları ortaya koymamız, bizi farklılaştırıyor.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz neler?

Erden Group, kurulduğu günden bu yana sürekli büyümeyi ve gelişmeyi başardı. Bundan sonra da bu yöndeki adımlarımızı sürdüreceğiz. Bu yıl bu adımları sistematik hale getirmek için Mükemmelliği Arayış Sistemi olarak tanımladığımız bir yol haritası oluşturduk. Yaptığımız her işin her aşamasında, her unsuru kusursuz hale getirmek için izleyeceğimiz bir yol çizdik. Mükemmelliği arayışı bir hedef olarak önümüze koyduk.

AB'ye uyum sürecinde müşterilerini bilgilendiriyor

AB'ye uyum çalışmalarının gümrüklerde de uzun süredir devam ettiğine dikkat çeken Erden Group Pazarlama Müdürü Arzu Güvenel, "Bunların arasında çok önemli projeler var. Başta Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı olmak üzere devlet yetkililerinin sık sık dile getirdiği 'gümrüklerde kağıtsız beyanname', 'gümrüklerden VİP geçiş', 'gümrüklerde tek pencere sistemi' gibi önemli projelerin hayata geçirilmesi ile Türkiye'nin dünyanın en kolay ticaret yapılan ülkelerinden biri haline getirilmesi hedefleniyor.

Bu projelerin hayata geçirilmesi ile yasa dışı ticaretin en modern yöntemlerle engellenmesi, iç ve dış ticarette sektörel büyüme, basitleştirilmiş uygulamalarla dış ticaretin ve işlemlerinin kolaylaştırılması sağlanacak. Tüm bu uygulamalardan öncelikli olarak güvenilirliği onaylanmış firmalar fayda görecek" dedi.

Kendilerinin de firma olarak bu gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Güvenel, "Bu uygulamalara ilişkin çalışmalarımızı yapıyoruz. Müşterilerimizi bilgilendiriyoruz, gerekli şartlar ve yeterliliklere sahip firmaların OKSB (Onaylanmış Kişi Statü Belgesi) almalarını sağlıyoruz ve böylelikle müşterilerimizi bu sürece hazırlıyoruz.

Örneğin, bütün bu uygulamalar ve mevzuatlarla ilgili olarak, bu ay içinde Aydın Sanayi Odası'nda AB Uyum sürecinde değişen gümrük mevzuatı, dış ticaret ve teknik düzenlemeler ve uygulamaları, OKSB sistemi ve bunların gümrük sistemlerine entegrasyonu konulu bir seminer vereceğiz" şeklinde konuştu.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erden Group yenilenebilir enerjiye destek olacak!
  • 12.11.2012 08:54

Erden Group yenilenebilir enerjiye destek olacak!

Erden Group'un Pazarlama Müdürü Arzu Güvenel, çalışmalarını ve gelecek hedefleri ...