maritbet girişmaritbet
 Eczacıbaşı, VitrA ve Artema ile Rusya'da üretime 'devam' diyor

Eczacıbaşı, VitrA ve Artema ile Rusya'da üretime 'devam' diyor

Mayısta Rusya'da VitrA fabrikasını açan Eczacıbaşı, Artema için de kolları sıvadı. Atalay Gümrah, "Rusya'da montaj tesisi kurmak istiyoruz" dedi

Ukrayna'da yaşanan siyasi kriz nedeniyle Batı'nın ekonomik ambargoyla tehdit ettiği Rusya, Türk yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Bu yıl mayıs ayında Rusya'daki ikinci fabrikasını açan Eczacıbaşı Holding, zincire bir halka daha eklemek istiyor. Ülkede 21 milyon euroluk yatırımla VitrA fabrikasını kuran Eczacıbaşı'nın şimdiki planı ise Artema ile yola devam etmek. Eczacıbaşı Holding Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah, "Rusya pazarında VitrA'nın satış hacmi 3 yıl içinde hedeflediğimiz düzeye gelecektir. Amacımız her sattığımız lavaboya Artema armatürünü takmak. Hedeflere ulaşıldığında ülkede bir montaj tesisi kurmak isteriz" dedi. Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) sanayide kaliteyi artırmak için başlattığı "Çift Yıldız" belgesinin takdimi öncesinde konuşan Gümrah, "Bu belgeyi Türkiye'de alan ilk, sektörümüzdeki tek üretici firmasıyız. Artema'nın standartları zorlayan özelliklerinin, böylesi önemli bir belgeyle onaylanmasından büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. 

TESTLER AVRUPA'NIN 10 KATI 

Artema'nın standartları zorlayan bir marka olduğuna dikkat çeken Gümrah, "Avrupa'da armatürler için standart dayanıklılık testleri, 210 bin kez yapılıyor. Artema'da biz yıllardır 1.5 milyon kez açma kapama testi yapıyorduk. TSE Çift Yıldız çalışmaları kapsamında bu rakamı 2.1 milyona çıkardık. Sızdırma testlerinde, küresel anlamda ise 25 bar basınç uygulanıyor. Biz bu testi 50 barda yapıyoruz" diye konuştu. 

5 KITADA 50 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

Yılda 3 milyon armatür ve 2.5 milyon banyo aksesuvarı üreten Artema, 5 kıtada 50 ülkeye ihracat yapıyor. Avrupa'nın ana pazar olduğuna dikkat çeken Gümrah, "Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde inşaat yapan müteahhitlerimizin projelerinde yer alıyoruz. Türkiye'de ise nitelikli konut projelerinin yüzde 40'ında Artema kullanılıyor" dedi. Dünya genelinde 16 fabrikası bulunan Eczacıbaşı Holding, Rusya'daki ilk tesisini 2011'de Serpukhov kentinde kurmuştu.

ÇALIŞANLARIN FİKRİ ÜRETİME GEÇİYOR

Artema'nın inovatif ürünlere yönelik çalışmalara ağırlık verdiğini dile getiren Atalay Gümrah, "Çalışanlarımız bu konuda ciddi fikirler sunuyor. Su tasarrufuna yönelik ürünlerimizin yanı sıra enerji tasarrufu yapan fikirler ortaya çıktı" dedi. Gümrah, şöyle devam etti: "Mesela, armatürlerde su orta kısımdan açıldığında otomatik olarak ısıtıcıyı devreye alıyor. Soğuk suya ihtiyaç duyulsa dahi kombi harekete geçiyor. Bunu açmak için bir çalışanımız yeni bir ürün geliştirdi ve şu anda Q-Line adını verdiğimiz tasarruf sağlayan ürünü vitrine sunduk."

'AVRUPA'YA MODEL OLDUK'

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, TSE Çift Yıldız belgesinin dünyaya örnek olduğunu dile getirdi. Şentürk, "Bu belge Avrupa'ya model oldu. Hollanda da benzer projeyi kullanmak için düğmeye bastı" diye konuştu.

Kerim Ülker/Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artema'dan yeni paslanmaz çelik eviye bataryası: Inox Pull-Down
  • 10.12.2022 13:43

Artema'dan yeni paslanmaz çelik eviye bataryası: Inox Pull-Down

Mutfakta hem yemek yaparken, hem de temizlik sırasında en çok kullanılan ürünler ...

Artema’dan zahmetsiz ve konforlu duş keyfi!
  • 03.10.2022 17:19

Artema’dan zahmetsiz ve konforlu duş keyfi!

Hayatı kolaylaştıran çözümler geliştiren Artema, sıva altı çözümü V-Box’ın AquaC ...

Artema’dan konforlu ve tasarruflu eviye bataryaları!
  • 10.08.2022 09:22

Artema’dan konforlu ve tasarruflu eviye bataryaları!

Artema’nın el duşlu eviye bataryalarından V3 Pull-Out, bulaşık yıkarken hayatı k ...

Artema AquaHeat Bliss ile güvenli duş keyfi!
  • 05.07.2022 17:14

Artema AquaHeat Bliss ile güvenli duş keyfi!

Artema’nın AquaHeat Bliss ve Bliss S duş kolonları, kare ve yuvarlak hatlı iki t ...

Artema ile %70 su ve %60 enerji tasarrufu!
  • 12.03.2022 14:11

Artema ile %70 su ve %60 enerji tasarrufu!

Artema armatürler ile kombiyi gereksiz yere çalışmayıp sıcak su tüketilmediğinde ...

Artema duş bataryaları banyo keyfini teknolojiyle buluşturdu!
  • 07.02.2022 11:51

Artema duş bataryaları banyo keyfini teknolojiyle buluşturdu!

Günlük hayatın koşturmasına ara vermek isteyenlerin, yenilenmek için ihtiyaç du ...