maritbet girişmaritbet
E.C.A. ve SEREL, Benim Güvenli Banyom projesinin okul ziyaretlerini gerçekleştiriyor!

E.C.A. ve SEREL, Benim Güvenli Banyom projesinin okul ziyaretlerini gerçekleştiriyor!

Elginkan Topluluğu bünyesindeki Elmor A.Ş. E.C.A. ve SEREL markaları için başlattığı yeni sosyal sorumluluk projesi ile 5 yılda 5 milyon çocuğa ulaşarak kalplerde büyümeyi sürdürecek

60 yılı geride bırakan Elginkan Topluluğu bünyesinde E.C.A. - SEREL markaları ile faaliyet gösteren Elmor A.Ş., armatür ve seramik sağlık gereçleri sektöründeki liderliği ile faaliyetlerine devam ediyor. “Yıllarca Beraber” ilkesi ile yola çıkan ve bugün çevre dostu, su tasarruflu ve yenilikçi ürünleri ile pazarı yönlendiren Elmor A.Ş. E.C.A. ve SEREL markaları için başlattığı yeni sosyal sorumluluk projesi “Benim Güvenli Banyom” ile  5 yılda 5 milyon çocuğa ulaşıp kalplerde de büyümeyi hedefliyor.

Proje, 5-7 yaş grubundaki çocukları ve ebeveynlerini dikkatsizlik veya ihmaller sonucu banyolarda yaşanan kazalar ve yaralanmalara karşı uyarıp, bir farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Erdil Yaşaroğlu'nun çizgileri ile hayat bulan proje, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da destekleniyor.

Proje kapsamında ilk adım olarak İstanbul'da birçok AVM'de gerçekleştirilen etkinliklerle binlerce çocuğa ulaşan E.C.A. SEREL okul ziyaretleri gerçekleştiriyor. İstanbul'da toplam 15 okulu ziyaret etmeyi hedefleyen E.C.A. SEREL'in, Beşiktaş Şair Nedim İlköğretim Okulu'na gerçekleştirdiği ziyarete İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da katılım gösterdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Özçolak,  Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Dr. Recep Eryılmaz, ünlü çizer Erdil Yaşaroğlu ve Elmor A.Ş. Şirket Müdürü Hakan Günderen'in katılımıyla gerçekleşen okul ziyaretinde öğrenciler banyo kazaları konusunda bilgilendirildi. Öykü kitabının dağıtımının yanı sıra öğrenciler çizer Erdil Yaşaroğlu ve kahramanlar “Mert ve Maceracı Ayı” ile keyifli dakikalar geçirdi.

Bay Elmor'dan sonra, E.C.A. - SEREL'in yeni kahramanları Mert ve Maceracı Ayı

Yıllar önce Bay Elmor tiplemesi ile reklam dünyasında kalplere dokunan ilk marka olduklarını açıklayan Elmor A.Ş. Şirket Müdürü Hakan Günderen, yeni başlattıkları sosyal sorumluluk projesi ile bir kez daha Türk halkının kalplerine gireceklerini ve orada büyüyeceklerini söyledi. 2013 yılı içerisinde çeşitli iletişim faaliyetleri ile tanıtımını gerçekleştirecekleri kurumsal sosyal sorumluk projesinin detayları hakkında bilgi veren Elmor A.Ş. Şirket Müdürü Hakan Günderen: “2013 yılı içerisindeki en büyük hedefimiz “E.C.A – SEREL markaları ile Kalplerde Büyümek” olacak. Bu anlamda başlattığımız “Benim Güvenli Banyom” projesinin uzun yıllar devam edecek bir proje olmasını hedefliyoruz. Her yıl banyoda yaşanan kazalarda, milyonlarca çocuğun ihmal ve bilinçsizlik nedeni ile sakatlandığı ülkemizde; 5 ile 7 yaş arasındaki çocukları ve ebeveynlerini banyo kazalarına karşı bilinçlendirmek, sağlığın ve hijyenin ne kadar önemli olduğunu aktarmak en önemli amacımız” dedi.

5 yılda 5 milyon çocuk Erdil Yaşaroğlu'nun çizgileri ile banyolarda yaşanan kaza ve yaralanmalara karşı bilinçlenecek

Hakan Günderen konuşmasına şöyle devam etti. “Çocukların banyoda güvenli yaşam için uymaları gereken kuralları, Erdil Yaşaroğlu tarafından özel olarak hazırlanan çizgi roman ile çocuklara iletip, kazalara karşı bilinç düzeylerinin arttırılmasını hedefliyoruz. Bu amaçla proje destekçimiz İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yönlendirmeleri ile önce İstanbul'daki, sonra da tüm Türkiye genelinde yüzlerce okula giderek çocuklarımızı banyo kazalarına karşı bilgilendirmek istiyoruz. Okulların yanı sıra farklı mecralarda düzenleyeceğimiz aktiviteler ile de çocukları ve ebeveynlerini bilgilendiriyor olacağız.”

Erdil Yaşaroğlu, projeyi ilk duyduğu anda heyecanlandığını ve çocuklar için bir şeyler üretmekten büyük keyif aldığını belirterek “Proje önümüzdeki dönemlerde farklı mecralarda sürecek” dedi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, çocuklarının gelişimi, eğitimi ve sağlığı ile ilgili bu tip projeleri desteklemekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Mert ve Maceracı Ayı AVM'lerde ve sokak etkinliklerinde çocuk ve aileleriyle buluştu

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında çocuklarını bilinçlendirmek için başlatılan etkinliklerin ilk adımı olan AVM etkinlikleri oldu. Bu etkinlikler kapsamında İstanbul'da çeşitli AVM'lerde hafta sonu gerçekleştirilen etkinliklerde binlerce çocuğa ve aileye ulaşıldı. AVM etkinliklerinde banyo kazaları konusunda aileler ve çocuklara bilgiler verilirken, çocuklar boyama kitapları ve öykü kitabının kahramanları Maceracı Ayı ve Mert ile keyifli vakit geçirdi.

Neden “Benim Güvenli Banyom” Projesi?

Dünya sağlık Örgütü ve UNICEF verilerine göre, dünyada gelişmiş ülkelerde  her yıl bir milyona yakın çocuk banyoda yaşanan kazaların yol açtığı yaralanmalar sonucu hayatını kaybediyor.

T.C. Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre Türkiye'de ölüm sıralamasında kaza sonucu ölümler 4.sırada yer alıyor.

Son 5 yılda 120 bin çocuk evlerinde yaşanan kazalar sonucu hastanelere müracaat etmiş ve 2 bini hayatını kaybetmiş.

Japonya'da 2012 yılında yapılan bir araştırmaya göre trafik kazalarında 4 bin 612 kişi ölürken banyo kazalarında ise her yıl 14 bin kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiş. ABD'de de  2006 yılında 28 bin 257 çocuk çeşitli kazalarda hayatını kaybederken, bunlardan 2 bin tanesinin banyoda öldüğü açıklandı.

Banyoda hangi kazalar yaşanıyor ?

-Elektrikle çalışan  aletlerin banyo suyuna teması ile ortaya çıkan elektrik çarpmaları
-Banyo prizlerinin ıslak elle teması sonucu elektrik çarpmaları
-Banyo içinde veya küvette kayma sonucu kafa ve gövdede yaşan kırıklar
-Küvette  düşerek boğulmalar
-Yüksek ısıya maruz kalarak oluşan cilt yanıkları
-Banyoda bulunan çamaşır suyu, deterjan, şampuan ve benzeri sıvıların içilmesi
-Banyoda bulunan aseton, parfüm gibi ve çeşitli makyaj malzemeleri ve kozmetik -ürünlerinin içilmesi veya yenmesi
-Klozete düşerek boğulmalar
-Çamaşır makinesinin içine girerek boğulmalar
-Likit ve tüp gazla çalışan şofbenlerde bakımsızlık nedeni ile oluşan sızıntılar ve zehirlenmeler
-Hijyen kurullarına uyulmayan banyolardan alınan mikrobik hastalıklar
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

E.C.A.’dan nem hazneli panel radyatör!
  • 16.04.2022 17:17

E.C.A.’dan nem hazneli panel radyatör!

İklimlendirme sektörünün güçlü markalarından E.C.A., panel radyatörüne eklediği ...

E.C.A. ile yüzde 70' e varan su tasarrufu!
  • 14.03.2022 17:33

E.C.A. ile yüzde 70' e varan su tasarrufu!

Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla doğal kaynakları koruma sorumluluğunu sürdüren ...

Doğalgazın olmadığı yerde çözüm E.C.A.’dan: Arceus Elektrikli Kombi!
  • 16.02.2022 09:25

Doğalgazın olmadığı yerde çözüm E.C.A.’dan: Arceus Elektrikli Kombi!

E.C.A., Arceus elektrikli kombi ile doğalgazın bulunmadığı bölgelere ideal ısıtm ...

E.C.A.’dan düşük emisyonlu çevre dostu şofben: Phoenix
  • 18.01.2022 16:25

E.C.A.’dan düşük emisyonlu çevre dostu şofben: Phoenix

İklimlendirme sektörüne çevre dostu çözümlerle öncülük eden E.C.A., yeni nesil h ...

E.C.A.’nın çevre dostu ürünleriyle maksimum enerji tasarrufu!
  • 11.01.2022 15:38

E.C.A.’nın çevre dostu ürünleriyle maksimum enerji tasarrufu!

Kullanıcı deneyimine çevreye duyarlı çözümlerle cevap veren ve iklimlendirme sek ...

E.C.A. Phoenix şofben ile sıcak suya güvenli erişim!
  • 23.12.2021 10:12

E.C.A. Phoenix şofben ile sıcak suya güvenli erişim!

E.C.A., yeni nesil hermetik şofbeni Phoenix ile sıcak suya her an kolay erişim i ...