maritbet girişmaritbet
DYO, Turgutlu'da toz boya fabrikası açtı

DYO, Turgutlu'da toz boya fabrikası açtı

DYO Boyaları Fabrika A.Ş., Turgutlu organize sanayi bölgesinde 25 Milyon liralık dev bir yatırıma imza atarak DYO toz boya fabrikasını hizmete açtı

Turgutlu OSB'deki DYO toz boya fabrikası görkemli bir açılış töreniyle kapılarını açtı. Açılış törenine Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding Boya Grup Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, DYO Boya Fabrikası Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Serdar Oran, Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Dr.Mehmet Aktaş, Turgutlu Belediye Başkanı Av.Turgay Şirin katıldı. Toz boya üretiminde Türkiye'nin yıllık 75 bin ton ile Avrupa'da üçüncü sırada yer aldığı ifade eden DYO boya fabrikası Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Serdar Oran, DYO olarak hedeflerinin Türkiye'de var olan diğer üreticiler ilk 3.'de yer almak olduğunu ifade etti. Oran, toz boya üretiminin müşteri talebi üzerine hayata geçirildiği dile getirirken ürünün tamamlayıcı bir ürün olduğunu açıkladı. 

Oran, gün geçtikçe büyüyen ve Ar-Ge çalışmalarıyla çağın gereklerine cevap veren bir marka olduklarını ifade ederek, "Uzun yıllardır siz değerli sanayicilerimize yaş boyayla hizmet verdik ve bu süreçten sonra sizlere toz boyayla da hizmet vereceğiz, bundan dolayı ülkenin katma değerine katkı sağlamış olmak bizleri mutlu ediyor. Toz boya üretimindeki Türkiye'ye 75 bin ton kapasitesiyle Avrupa'da üçüncü sırada ve büyüme bu şekilde artarak devam ederse 2020 yılında Türkiye, Avrupa'nın toz boya üretimi konusunda 1'nci sırasında yer alacak. Gördüğünüz gibi biz alt yapımızı, teknolojiyi ve insan kaynaklarımızı bir araya getirdik ve artık hazırız. Global ekonomik arenada kendi sektörümüzün ortalaması alındığında son 5 yılda ortalamanın üzerinde büyüyen bir firmayız. Büyümeyle birlikte ürün çeşitliliği ve yeni yatırımlar yapma konusunda ürettiğimiz projelerle fırsatları değerlendiriyoruz. Siz değerli müşterilerimize bundan önce ve bugün olduğu gibi iyi hizmetler vereceğiz" dedi.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı ise yaptığı konuşmada, "DYO, Yaşar Topluluğunun temelini oluşturan bir kuruluş. DYO, Türk Sanayi tarihinde 60'nci yılını kutlayan bir marka. Türkiye boya sanayisinin kurucusu DYO üretimi, kapasitesi ve cirosu ile boya sanayinin lideri olmayı sürdürüyor. İnşaat boyalarından mobilya boyalarına, sanayi boyalarına ve her çeşit boya üretimiyle müşterilerine hizmet etmeye devam ediyor. 60 yıldır beraber olduğumuz yöneticilerimiz, çalışanlarımız, tedarikçilerimiz ile biz büyük bir aileyiz. Her türlü ekonomik durumda artan üretimi ve gücüyle DYO markasıyla gurur duyuyoruz. DYO ailesi bugün Türkiye'de 1525 kişiye istihdam sağlayan bir firma. DYO Türkiye'nin 13 Bin nalburuna ve 300 direkt müşteriye hizmet sunuyor. Boya ve yenilik denildiğinde DYO akla geliyor. DYO artan kapasitesi, ürün çeşitliliği ile sektöre yön veren bir kuruluştur. DYO Türkiye'nin ilk ve en büyük AR-GE merkezine sahip olan bir kurumdur. Sanayi sektöründe müşterilerimizin isteklerine cevap verebilmek için toz boya üretimine başladık. Bizleri toz boya üretim konusunda destekleyen siz değerli müşterilerimize teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de, " Turgutlu'muz ve Organize Sanayi Bölgemiz büyümeye devam ediyor ve Türkiye'nin dünyaya açılan kapıları olan önemli firmalarının yatırımlarıyla gelişimini sürdürüyor. DYO, Yaşar Holding'in gözbebeği bir firma. Sektörde önemli isimleri bünyesinde barındırarak yerel ve ulusal istihdama destek veriyor. Yaşar Holding ve DYO firmasına Turgutlu Organize Sanayi Bölgemize yaptıkları yatırımlardan dolayı şahsım ve Turgutlulu vatandaşlar adına teşekkür ederim" dedi. Kurdele kesiminin ardından yetkililer açılışa katılan iş adamlarına tesisi gezdirdi ve üretim hakkında detaylı bilgiler aldı. Tesisi dolaşan ve yetkililerden detaylı bilgiler alan Turgay Şirin toz boyanın üretim safhası hakkında teknik personelden bilgiler aldı.

DYO bayilerinden Halil İbrahim Sayar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı'na üzerinde Kuran-ı Kerim yazısı ile “Bismillahirahmanirahim” yazılı bir tablo hediye etti. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu'ya yaptıkları yatırımdan dolayı Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar'a bir şilt takdim ederek teşekkür etti. Selçuk Yaşar ise Şirin'e nazar boncuklu özel bir tespih hediye etti. Yaklaşık 10 dönümlük bir alana kurulan tesis için 10 milyon TL'lik yatırım yapıldı. Yatırımların 2017 yılında 25 milyon TL seviyesine ulaşacağı açıklandı. İlk aşamada 30 kişinin istihdam edileceği tesiste 2017 yılına kadar hem üretim kapasitesinin arttırılacağı hem de istihdam noktasında sayının 120 kişiye ulaşacağı yetkililer tarafından açıklandı.

İlker Uyar/İHA

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DYO, Turgutlu'da toz boya fabrikası açtı
  • 26.04.2014 11:19

DYO, Turgutlu'da toz boya fabrikası açtı

DYO Boyaları Fabrika A.Ş., Turgutlu organize sanayi bölgesinde 25 Milyon liralık ...

Çocuğumun odasını nasıl boyamalıyım?
  • 20.02.2012 11:38

Çocuğumun odasını nasıl boyamalıyım?

Çocuklar için en önemli mekanlardan biri hiç şüphesiz odalarıdır. ...

Yeni renklerle eviniz de havanız da değişsin
  • 10.01.2012 11:14

Yeni renklerle eviniz de havanız da değişsin

Yepyeni bir yıla daha adım attık. Bu yıl, tazelenmek ve evine biraz hareket katm ...