maritbet girişmaritbet
Dumankaya Engelsiz Yaşam İçin Kolları Sıvadı

Dumankaya Engelsiz Yaşam İçin Kolları Sıvadı

Dumankaya İnşaat, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ile işbirliğine giderek projelerinde engellilere yönelik uygulamaların kapsamını genişletiyor ve “ Dumankaya ile Engelsiz Yaşam” sloganıyla sosyal yaşam kalitesine yeni bir boyut getiriyor

İstanbul, Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dumankaya İnşaat, Dumankaya Plaza'da Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ile işbirliği sözleşmesi imzaladı. AYDER ile yapılan işbirliği ile birlikte Dumankaya İnşaat geliştireceği projelerde “Dumankaya ile Engelsiz Yaşam” sloganıyla engellilere yönelik unsurları projelerinde genişletme kararı aldı.

Dumankaya İnşaat, European Design For All'un Türkiye Temsilciliğini de yürüten AYDER ile yaptığı işbirliği çerçevesinde engelliler başta olmak üzere tüm fiziksel dezavantajlı gruplar, özel ihtiyaç sahibi müşterileri ve yaşlılara yönelik uluslar arası standartlarda hem evrensel hem yerel dokuyu taşıyan bütünlüklü çözümlere projelerinde yer verecek.
 
İmza töreninde “Dumankaya ile Engelsiz Yaşam” konsepti ile ilgili görüşlerini belirten Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya; “Her türlü yaşam fırsatından ve ortamından eşit ve tam olarak yararlanabilmek herkesin hakkıdır. AYDER ile yaptığımız bu işbirliği ile farklılıklara saygı göstermek ve özel ihtiyaç sahibi bireylere uluslar arası standartlara uygun, yenilikçi çözümler üretmeyi Dumankaya'nın öncelikleri arasına alıyoruz” dedi.
 
Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya ise; “Tekerlekli sandalye, baston, koltuk değneği, walker vb. yardımcı araç kullandığı veya yaşlandığı için hareket kısıtlığı olan müşterilerimizin hiçbir engele takılmadan aktif yaşamlarını sürdürebilecekleri bir konsepti AYDER ile birlikte projelerimize taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra geliştirdiğimiz tüm projelerde engelsiz yaşam için gerekli olan çözümleri projelerimize dahil ederek engelli müşterilerimizin yaşam kalitesine olumlu katkılar sağlamak istiyoruz” dedi.
 
“Dumankaya ile Engelsiz Yaşam” konseptinin önemine değinen AYDER Başkanı Ercan Tutal ise Dumankaya ile yaptığımız bu işbirliği ile Türkiye'de göz ardı edilen bir sorunun çözümüne yönelik önemli bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Tutal,  “ Bugün Türkiye'de 10 milyona yaklaşan engelli vatandaşımız bulunuyor ve maalesef ülkemiz gelişmiş ülkelerin aksine bu vatandaşlarımızın yaşam kalitesini önemseyen uygulamalar konusunda çok geride. Dumankaya'ya bu konuyu önemsedikleri ve geliştirecekleri projelerde engellileri önemseyen girişimlerde bulunarak bu işin bir tarafından tuttukları için teşekkür etmek istiyorum ve Dumankaya'nın bu konuda gösterdiği hassasiyetin ve vizyoner yaklaşımın örnek teşkil edeceğini düşünüyorum.” dedi.
 
Dumankaya, AYDER ile yaptığı işbirliği kapsamında Dumankaya projelerinden konut satın alan engelli müşterilerinin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik daire içi çözümlerini ücretsiz olarak sağlarken satın almalarda indirim avantajları da sunuyor. Bunun yanı sıra Dumankaya, yeni projelerdeki ortak sosyal donatı alanlarını da engelliler ve özel ihtiyaç sahibi bireylerin gereksinimlerini de göz önüne alarak geliştirecek. Ayrıca AYDER, Dumankaya'nın tahsis edeceği özel donanımlı bir minibüs ile engellilere yönelik faaliyetlerinde standartlara uygun taşımacılık hizmeti de verebilecek.
  • Etiketler:

Yorum Yaz