maritbet girişmaritbet
Dome Partners'ın Namangan Tema Park projesine tam not!

Dome Partners'ın Namangan Tema Park projesine tam not!

Özbekistan'da Namangan Tema Park projesine imza tan Dome Partners'a tam not geldi.

Kanal İstanbul'un çevresinde oluşacak Yeni Şehir projesinin mimarlarından biri olan Dome Partner's Mimarlık, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in beğenisini kazandı, yeni projeler için sinyal verdi. Şirketin geçtiğimiz yıl, ülkenin 2'nci büyük şehri Namangan'da 100 hektarlık bir alanda başlattığı Namangan Tema Park projesi, Mirziyoyev'den tam not aldı. Projeyi yerinde inceleyen Cumhurbaşkanı, Dome Partner's Mimarlık Kurucu Ortağı Murat Yılmaz'a “Ülkemizin diğer şehirlerinin de böyle projelere ihtiyacı var. Diğer şehirlerimiz için de sizinle görüşmeyi isteriz” dedi.

1997 yılından günümüze yurtiçinde ve yurtdışında konuttan AVM'ye, otelden hastaneye kadar birçok projeye imzasını atan, son olarak Kanal İstanbul projesi etrafında oluşturulacak Yeni şehir projesiyle de sektörde elde ettiği deneyimi yatırımcılarla buluşturmaya hazırlanan Dome Partner's Mimarlık, kentlerin ticari ve sosyal hayatını tamamen değiştiren projeleriyle dikkat çekiyor. Özbekistan'ın Namangan şehrinin yenilenmesine yönelik geçtiğimiz yıl Namangan Tema Park projesine başlayan şirket, şehirde 100 hektarlık bir alanda şehir ve sosyal merkezi inşa ediyor. Bu yönüyle de kentin yeniden dönüşümünün mimarı olarak ülkeye değer kazandırıyor.

Namangan Tema Park ile şehrin ticari hayatı değişecek

İlk etapta AVM, tema park, kapalı ve açık aqua park, ikinci etapta otel ve eğlence alanlarından oluşan projeyi “Projemiz şehir için 50 yıllık bir dönüşüm. Şehrin tamamını etkileyerek, ticari hayatını değiştirecek çok büyük bir çalışma” olarak tanımlayan Dome Partner's Mimarlık Kurucu Ortağı Murat Yılmaz, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in ziyaretiyle ilgili şunları söyledi:

“Ülkenin genel olarak şehirleşme ve mimari ölçeğinde yenilenmeye ihtiyacı var. Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev bu ihtiyacın en iyi projelerle karşılanmasını istiyor. Kendisi ziyaretinde projemizi tüm yönleriyle çok beğendi. Ve ülkenin Namangan Tema Park türü projelere ihtiyacı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı'nın bu beklentisini karşılamak için tüm gücümüzle biz de çalışmaya hazırız.”

İlk etabı 21 Mart 2019'da açılacak

Ayrıca 150 milyon dolarlık yatırımla, “Özbekistan'ın EuroDisney”i olarak tasarlanan Namangan Tema Park'ın AVM, tema park, kapalı ve açık aqua parktan oluşan ilk etabı 21 Mart 2019'da açılacak. Projenin ikinci etabında ise otel ve eğlence alanları yer alacak.

Türkiye'nin komple açık tek AVM'sine Dome Partner's imzası

Tüm projelerinde ilklere imza atan Dome Partner's Mimarlık, İzmir'de gerçekleştirdiği Westpark Outlet projesi de Türkiye'nin komple açık tek AVM'si olarak dikkat çekiyor. Outlet konseptte alışveriş caddesi olarak tasarlanan proje, alışveriş merkezlerinin dönüşümüne örnek proje olarak liderlik edecek. Hiç bir koridorunda klima olmayan, üst üste sokaklardan oluşan bir konsepte sahip proje, bilinen alışveriş merkezi mimarisine farklı bir bakış açısı kazandırıyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Murat Yılmaz, Expo Turkey by Qatar'da ESD'ye konuştu
  • 20.04.2017 15:28

Murat Yılmaz, Expo Turkey by Qatar'da ESD'ye konuştu

Dome Partners Kurucusu Murat Yılmaz, Expo Turkey by Qatar Fuarı'nı Emlaktasondak ...

Dome Partners'ın Namangan Tema Park projesine tam not!
  • 01.06.2018 17:34

Dome Partners'ın Namangan Tema Park projesine tam not!

Özbekistan'da Namangan Tema Park projesine imza tan Dome Partners'a tam not geld ...

Dome Partners, 10 farklı ülkede ofis açmayı planlıyor!
  • 20.04.2017 15:48

Dome Partners, 10 farklı ülkede ofis açmayı planlıyor!

Dome Partners Kurucusu Murat Yılmaz, Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda Emlaktasonda ...