maritbet girişmaritbet
Doğuş Grubu, Kitchenette’yi almak için teklif verdi!

Doğuş Grubu, Kitchenette’yi almak için teklif verdi!

Doğuş Holding, lüks restoran zinciri Doors (kapılar) Group’un satışta olan hisselerini almak için resmi teklif verdi

 

Doğuş Holding, lüks restoran zinciri Doors (kapılar) Group'un satışta olan hisselerini almak için resmi teklif verdi. Teklifi doğrulayan Doors Group Yönetim Kurulu Üyesi Levent Büyükuğur, “Son bir kaç haftadır görüşüyoruz. Görüştüğümüz bir de yabancı fon var” dedi.

YEME-içme sektörüne hızlı bir giriş yapan Doğuş Holding, bu alandaki yatırımlarını artırmak için çalışmalarına devam ediyor. Ağustos ayında Kahve Dünyası'na hissedar olan Doğuş Holding, lüks restoran zinciri İstanbul Doors Group'un satışta olan hisselerini almak için de resmen görüşüyor. Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk'in İstanbul Doors Group'u beğendiğini ifade etmesinin ardından satın alacağına yönelik söylentiler çıkmış ancak resmi bir teklif götürülmemişti. Doğuş Holding ile görüşme halinde olduklarını doğrulayan Doors Group Yönetim Kurulu Üyesi Levent Büyükuğur, “Son bir kaç haftadır görüşme halindeyiz. Görüştüğümüz yabancı bir fon daha var. İki tarafın da niyeti var ancak henüz net bir anlaşmamız yok” dedi.

Yabancılarla ileri seviyede

İstanbul Doors'un yüzde 38.5'ini dört yıl önce satın alan ve Lehman Brothers'ın yönettiği fonların sahip olduğu International Restaurants Group, bu hisseleri satışa çıkardı. Hisselerin satış döneminin yaklaşmasıyla özellikle yabancı fonların ilgisini çeken İstanbul Doors Group'a Doğuş Holding'in talip olduğu belirtilmiş ancak resmi bir teklif yapılmamıştı. Doors Group Yönetim Kurulu Üyesi Levent Büyükuğur, şu anda Doğuş Holding ve çok uluslu bir fon ile görüştüklerini ifade ederek, “Çok daha fazla yabancı fon ile görüşme halindeydik ancak görüştüğümüz kuruluş sayısı ikiye indi. Şu anda Doğuş ve bir fon ile görüşmelerimiz sürüyor. Yabancı yatırımcılarla daha ileri seviyedeyiz. Doğuş Holding ile de son haftalarda görüşmelerimiz başladı.”

İki taraf da niyetli

İki tarafın da ayrı özellikleri, aynı tecrübeleri olduğuna dikkati çeken Levent Büyükuğur, “İki tarafın da niyeti var. Görüşmelerimiz sürüyor ancak bunların sonucunda bir anlaşma olmaya da bilir. Şu anda netleşmiş bir durum yok. Bir aydan önce de netleşebileceğini düşünmüyorum” diye konuştu.

Yılda 3.5 milyon kişi

Bünyesinde Vogue, Gina, Zuma, Da Mario, Anjelique gibi 18 markayı barındıran ve Türkiye'nin dışında İngiltere, Rusya ve Azerbaycan'ı da içeren 40 lokasyonda faaliyet gösteren İstanbul Doors Group, 1993 yılında İstanbul'un ilk İtalyan restoranı Da Mario'yu açarak sektöre adım attı. Hisseleri Levent, Rıza, Bülent Büyükuğur kardeşler ve Berk Ekşioğlu'na ait olan İstanbul Doors Group, 2011 yılında Tom Aikens Group'u bünyesine kattı ve London Doors'u kurdu. Geçen yılı 120 milyon liralık ciro ile kapatan grup, 1300 çalışana istihdam yaratıyor. Grubun restoranlarında yılda 3.5 milyon kişiye hizmet veriliyor.

Bu yıl yüzde 20 büyüyecek

DOORS Group Yönetim Kurulu Üyesi Levent Büyükuğur, bu yılı yüzde 20 büyüme ile kapatacaklarını belirterek şu bilgileri verdi:

“2-3 Kitchenette daha açacağız.Bunlardan biri Moskova'ya açılacak. Carlotta markamızın restoran sayısını artırıyoruz. Kalamış'ta Da Mario açılacak. Tom's Kitchen'ın ikincisi de açılıyor.”

Türk restoranı Raika geliyor

ŞU anda 18 markasıyla faaliyet gösteren İstanbul Doors Group, 19'uncu markası Raika ile Türk mutfağına da giriyor. Yaklaşık 10 aydır bu marka üzerinde çalıştıklarını söyleyen Doors Group Yönetim Kurulu Üyesi Levent Büyükuğur, “Önümüzdeki hafta İstanbul Taksim'deki The Marmara Otel'de, yeni bir konseptle yeni markamızın ilk restoranını açacağız. Bu marka için yaklaşık 2 milyon dolar yatırım yaptık. Türk mutfağını bu marka ile ilerleyen dönemlerde Londra, New York'a da götürme hayalimiz var” diye konuştu.

Doğuş'un gıda yatırımları

· Nusr-Et

· Lacivert

· Kiva

· Emporio Armani Ristorante

· Kahve Dünyası

Meltem Kara/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ferih Şahenk Galataport'u anlatıyor
  • 27.08.2019 11:09

Ferih Şahenk Galataport'u anlatıyor

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit F. Şahenk, 2020'nin ikinci çe ...

Koronavirüs 'hava filtresi'ne talebi arttırdı
  • 01.01.2021 08:56

Koronavirüs 'hava filtresi'ne talebi arttırdı

Koronavirüs sebebiyle hastane, alışveriş merkezi ve fabrika gibi mekanlarda hava ...

Veysel Eroğlu Barajı tam kapasite üretime başladı!
  • 25.12.2020 17:28

Veysel Eroğlu Barajı tam kapasite üretime başladı!

Türkiye'nin en büyük 4'üncü hidroelektrik santrali olan Ilısu Prof. Dr. Veysel E ...

Sur Yapı, JCR'den geçer not aldı!
  • 19.09.2020 07:30

Sur Yapı, JCR'den geçer not aldı!

Sur Yapı ve Sur Enerji, JCR-Eurasia Rating’den yatırım yapılabilir notu aldı. ...

Ferit Şahenk, Atina'daki 6 katlı apartmanını sattı
  • 23.01.2019 16:33

Ferit Şahenk, Atina'daki 6 katlı apartmanını sattı

Türkiye’deki yatırımlarını azaltan ve mal varlıklarını satan Doğuş Grubu Yönetim ...

 Mahall Bomonti İzmir, Bomontiada'yı İzmirlilerle buluşturuyor
  • 13.07.2018 14:37

Mahall Bomonti İzmir, Bomontiada'yı İzmirlilerle buluşturuyor

Bomontiada, İstanbul’dan sonra ilk defa Mahall Bomonti İzmir’de hayat bularak şe ...