maritbet girişmaritbet
Doğuş Grubu, IMG ile Türkiye'de spor okulu kuracak!

Doğuş Grubu, IMG ile Türkiye'de spor okulu kuracak!

Doğuş Grubu, spor, moda ve eğlence şirketi IMG Worldwide ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Doğuş Grubu, spor, moda ve eğlence şirketi IMG Worldwide ile ortaklık anlaşması imzaladı. Nadal, Federer, Sharapova gibi sporcuların temsil haklarını elinde bulunduran IMG'nin Başkanı Michael Dolan, “Türkiye spor, moda ve eğlence sektörlerinde yatırım için 1 numaralı ülke oldu. İlk etapta spor okulları kurabiliriz” dedi.

Doğuş Grubu, spor, moda ve eğlence şirketi IMG Worldwide ile ortaklık anlaşması imzaladı. İki grup arasında ortaklık yüzde 50-50 olacak. Şirketin adı ise IMG Doğuş olarak belirlendi. Nadal, Federer, Sharapova gibi dünyaca ünlü sporcuların temsil haklarını elinde bulunduran IMG'nin Başkanı Michael Dolan, “Hindistan'dan sonra Türkiye bizim için çok önemliydi. Danışmanlarda bu ülkeyi işaret etti. Türkiye spor, moda ve eğlence sektörlerinde yatırım için 1 numaralı ülke oldu” dedi.

Türkiye'de fırsat var

İstanbul'da düzenlenen törende konuşan IMG Başkanı Michael Dolan, şunları söyledi: “Çok istekliyiz, çok heyecanlıyız. Ortaklığı TV yayın haklarıyla Türkiye'nin en başarılı şirketlerinden biriyle gerçekleştirmek istiyoruz. Spora karşı dünyada da çok büyük bir iştah artışı var. Türkiye'de de çok büyük fırsatlar olduğunu düşünüyorum. Burada bir akademi kurabiliriz. Biz bu fırsattan mutluluk duyuyoruz. Sporda hedefimiz Türkiye'de de yüksek profilli organizasyonlar oluşturmak.”

Yeni kapı açacağız

Türkiye ekonomisine maksimum fayda sağlayabilecek bir projenin imzasını attıklarını dile getiren Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, şöyle konuştu: “Doğuş her zaman yenilikçi yaklaşım benimseyerek, dünya lideri gruplarla işbirliği yaparak mevcut duruşunu güçlendirdi. IMG ile imzalanan anlaşma da Doğuş geleneğinin devamı niteliğindedir. Spor ve moda alanındaki her projesi başarı hikayesi olan IMG ile ortaklığımız Türkiye için önemli. Ortaklık yeni bir renk katacak sektörün başlangıcı oluyor. Birçok spor projesine, kulübe yaptığımız desteğlerle Türk sporuna yeni bir kapı açmak istiyoruz. Türkiye'nin her bölgesinden sporcular yetiştirilmesi konusunda tam teçhizatlı bir spor okulu kurmayı hedefliyoruz. Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil edebilecek yepyeni bir yapıyı IMG ortaklığıyla oluşturmayı hedefliyoruz.”

Spor programı üretiyor

Doğuş-IMG ortaklığının Türkiye'nin sosyo-ekonomik önemini vurgulaması açısından da dikkat çekici olduğunu belirten Şahenk, “IMG'nin Brezilya, Hindistan ve Çin'in yanı sıra Türkiye'de grubumuzla işbirliği yapması gurur verici. IMG bugün Türkiye'ye geliyorsa, niye 10-15 yıl önce gelmemiş bunu iyi irdelememiz lazım. IMG 80'den fazla ülkede spor, moda ve medya alanında faaliyet gösteren şirket. IMG College denilen pazarlama ve medya hakları konusunda lider şirket. Hindistan'da, Brezilya'da, Çin'de ortaklıkları var. IMG Medya dünyanın en büyük spor programı üreten kurum. Florida'da 400 bin metrekare alanda müthiş spor akademileri var. 60 tenis kortu, 6 futbol sahası, sporcu yetiştiren merkeziyle, oteliyle inanılmaz bir kompleks. Niye bu Türkiye'de olmasın. Türkiye'nin etrafındaki komşuların da çocuklarını göndereceği ve sporcu yetiştireceği bir mekanı da açacağız” dedi.

IMG'nin yaptığı bazı çalışmalar

FA Cup organizasyonu

Wembley Stadı'nın pazarlaması

Fashion Week etkinlikleri

Rafael Nadal, Roger Federer, Maria Sharapova'nın temsil hakkı.

Wimbledon turnuvası

5 bin çocuğa test yapacağız

TÜRKİYE'deki sporcu potansi-yelinin altını çizen Ferit Şahenk, şunları anlattı: “Ayhan Şahenk Vakfı'yla beraber bir-iki sene içinde 7-14 yaşındaki 5 bin çocuğu testlere tabi tutacağız. Başarılı olabilecekleri sporu belirleyip gelişimlerine destek olacağız.”

Yüzlerce Arda çıkabilir

FERİT Şahenk, “4 milyon Türk'ün yaşadığı Almanya'da yetişen üç Türk Real Madrid'de forma giyiyor. 75 milyon nüfusun yarısı 29 yaşın altında. Arda Türk bayrağıyla kupayı kaldırırken gözlerim yaşardı, yüzlerce Arda'lar olsun” diye konuştu.

Önemli turnuvalar olacak

Ferit Şahenk, “Türkiye'de yapılacak turnuvaların televizyon haklarını alacağız. Nasıl dizilerimiz satılıyorsa, Türkiye'nin turnuvalarını, sportif faaliyetlerini de yurtdışına satmayı planlıyoruz” dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğuş Grubu, IMG ile Türkiye'de spor okulu kuracak!
  • 22.05.2012 08:16

Doğuş Grubu, IMG ile Türkiye'de spor okulu kuracak!

Doğuş Grubu, spor, moda ve eğlence şirketi IMG Worldwide ile ortaklık anlaşması ...

Doğuş Grubu IMG ile ortak oluyor!
  • 21.05.2012 14:15

Doğuş Grubu IMG ile ortak oluyor!

Doğuş Grubu, global spor, moda ve eğlence şirketi IMG ile Türkiye’de, yüzde 50’ ...