maritbet girişmaritbet
Doğuş Grubu ile SK Group stratejik ortaklık kurdu!

Doğuş Grubu ile SK Group stratejik ortaklık kurdu!

Doğuş Grubu, Güney Kore’nin en büyük gruplarından SK Group ile Ocak ayında Davos’ta başlayan işbirliğini genişleterek, stratejik ortaklığa dönüştürüyor

Doğuş Grubu, Güney Kore'nin en büyük gruplarından SK Group ile Ocak ayında Davos'ta başlayan işbirliğini genişleterek, stratejik ortaklığa dönüştürüyor. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, SK Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Chey Tae-won, Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, SK Holding Başkanı Yu Jeong-joon ve diğer üst düzey yöneticilerin katıldığı imza töreninde, iki şirket arasında Stratejik Ortaklık ve İşbirliği Anlaşması ve Girişim Sermayesi Fonu kurulmasına ilişkin anlaşma imzalandı. 50'şer milyon dolarlık sermaye taahhüdüyle oluşturulan fonun, Doğuş Grubu ve SK Group'un yurtiçi ve yurtdışından sağlayacağı üçüncü taraf yatırımcılarla 500 milyon dolar büyüklüğe ulaşabileceği belirtildi. Törende ayrıca, SK Group iştiraklerinden SK Planet ile Ocak ayında Davos'ta, internet sektöründe yenilikçi hizmetler geliştirmek amacıyla imzalanan mutabakat anlaşması da E-ticaret Ortaklık Anlaşması'na dönüştürüldü.

Finans, otomotiv, inşaat, medya, turizm ve hizmetler, gayrimenkul ve enerji olmak üzere yedi sektörde 126 şirketiyle faaliyet gösteren Doğuş Grubu, Güney Kore'nin en büyük gruplarından biri olan SK Group ile Ocak ayında Davos'ta başlayan işbirliğini stratejik ortaklığa dönüştürüyor.

Bilişim teknolojileri konusunda dünya liderleri arasında yer alan SK Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Chey Tae-won ile Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, SK Holding Başkanı Yu Jeong-joon ve diğer üst düzey yöneticiler, iki grup arasında kapsamlı bir stratejik işbirliği sağlayacak olan üç anlaşmayı imzalamak üzere İstanbul'da bir araya geldi.

Törende, başta Stratejik Ortaklık ve İşbirliği Anlaşması olmak üzere, E-ticaret Ortaklık Anlaşması ve her iki şirketin ortak bir girişim sermayesi fonu kurmasını sağlayacak anlaşmaya imza atıldı.

Stratejik Ortaklık ve İşbirliği Anlaşması'yla, Doğuş Grubu ve SK Group'un mevcut durumda faaliyette oldukları sektörlerde olası işbirliği fırsatları değerlendirilirken, yine bu ortaklık kapsamında ağırlıklı olarak Türkiye'de büyüme potansiyeli olan şirketlere girişim sermayesi yatırımı yapılması öngörülüyor. Her iki grubun, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerdeki yatırım fırsatlarını dikkate alarak geliştirecekleri ortak girişimler için belirlediği sektörler ise; teknoloji ve telekomünikasyon, enerji altyapısı, doğal kaynaklar, altyapı hizmetleri, medya, turizm ve tüketici ürün ve hizmetleri olarak ifade edildi. SK Group'un faaliyet gösterdiği sektörlerdeki tecrübesini ve gücünü, Doğuş Grubu'nun bilgi birikimi, yerel ve bölgesel tecrübesi ve gücüyle birleştirecek olan taraflar, yabancı sermaye desteğiyle Türk şirketlerini desteklemeyi ve ülkenin büyüme ve kalkınma sürecine katkı sağlamayı amaçlıyorlar.

Her iki tarafın 50'şer milyon dolarlık sermaye taahhüdüyle oluşturduğu girişim sermayesi fonunun ise, Doğuş Grubu ile SK Group'un yurtiçi ve yurtdışından temin edeceği üçüncü taraf yatırımcı desteğiyle 500 milyon dolara kadar çıkması hedefleniyor.

Doğuş Grubu ile Güney Koreli SK Group arasında kurulan bu güçlü stratejik ortaklık ve işbirliğinin yanı sıra e-ticaret tarafındaki ortaklık anlaşmasıyla da kurulacak olan şirketin strateji ve ön hazırlık süreçleri tamamlandı. Gerçekleştirilen imza töreninde, SK Group iştiraklerinden SK Planet ile Ocak ayında Davos'ta internet sektöründe yenilikçi hizmetler geliştirmek amacıyla imzalanan mutabakat anlaşması, e-ticaret ortaklık anlaşmasına dönüştürüldü.

Şahenk: E-ticarette çok yakın zamanda sektörde lider konuma gelmeyi hedefliyoruz

İmza töreninde konuşan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, SK Group ile ortaklıklarının Doğuş Grubu iş stratejilerinin yanı sıra ülke ekonomisine de önemli katkılarda bulunacağını belirterek, “SK Group ile kuracağımız ortak girişim sermayesi fonu ile çeşitli sektörlerdeki Türk şirketlerine sermaye ve yönetim desteği sağlanmasına imkân yaratmayı hedefliyoruz” dedi. Şahenk ayrıca, törende imzalanan e-ticaret ortaklık anlaşmasıyla kısa bir süre içerisinde internet sektöründe yenilikçi hizmetler konusunda öncü olmayı ve sektörde lider konuma gelmeyi amaçladıklarını vurguladı. Şahenk, Türkiye'nin gerek avantajlı demografik yapısı, gerek hızla artan gelir düzeyi ve gerekse yeni teknolojilere hızlı adaptasyonu sonucu e-ticaret sektörünün ülkemizde büyük bir hızla büyümekte olduğunu sözlerine ekledi.

SK Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Chey Tae-won: Her iki tarafın da kazanacağı bir ortaklık kuracağız

SK Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Chey Tae-won imza töreninde yaptığı konuşmada, “SK, kurulduğu günden bu yana, büyümesini kesintisiz olarak sürdürmüş ve alanında dünyanın önde gelen kurumlarından biri olmuştur. Bugün, enerjiden petrokimyaya, telekomünikasyondan yarı-iletkenlere, çok geniş bir yelpazede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Büyüme ve inovasyon konusundaki tecrübemizi Doğuş Grubu ve tüm Türk halkıyla paylaşmak istiyoruz. Bugün, e-ticaret ve yatırım fonları üzerine gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği ile ortaklığımızın çok kısa zamanda büyüyeceğine ve küresel bir noktaya ulaşacağına inanıyorum. Doğuş Grubu'nun finans ve medya alanındaki tecrübesi ile SK'nın enerji ve telekomünikasyon alanındaki birikimini bir araya getirip her iki tarafın da kazanacağı bir ortaklık kuracağız.” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ferih Şahenk Galataport'u anlatıyor
  • 27.08.2019 11:09

Ferih Şahenk Galataport'u anlatıyor

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit F. Şahenk, 2020'nin ikinci çe ...

Koronavirüs 'hava filtresi'ne talebi arttırdı
  • 01.01.2021 08:56

Koronavirüs 'hava filtresi'ne talebi arttırdı

Koronavirüs sebebiyle hastane, alışveriş merkezi ve fabrika gibi mekanlarda hava ...

Veysel Eroğlu Barajı tam kapasite üretime başladı!
  • 25.12.2020 17:28

Veysel Eroğlu Barajı tam kapasite üretime başladı!

Türkiye'nin en büyük 4'üncü hidroelektrik santrali olan Ilısu Prof. Dr. Veysel E ...

Sur Yapı, JCR'den geçer not aldı!
  • 19.09.2020 07:30

Sur Yapı, JCR'den geçer not aldı!

Sur Yapı ve Sur Enerji, JCR-Eurasia Rating’den yatırım yapılabilir notu aldı. ...

Ferit Şahenk, Atina'daki 6 katlı apartmanını sattı
  • 23.01.2019 16:33

Ferit Şahenk, Atina'daki 6 katlı apartmanını sattı

Türkiye’deki yatırımlarını azaltan ve mal varlıklarını satan Doğuş Grubu Yönetim ...

 Mahall Bomonti İzmir, Bomontiada'yı İzmirlilerle buluşturuyor
  • 13.07.2018 14:37

Mahall Bomonti İzmir, Bomontiada'yı İzmirlilerle buluşturuyor

Bomontiada, İstanbul’dan sonra ilk defa Mahall Bomonti İzmir’de hayat bularak şe ...