maritbet girişmaritbet
Doğtaş, perakende sektöründe öncü yaklaşımını sürdürüyor

Doğtaş, perakende sektöründe öncü yaklaşımını sürdürüyor

Doğtaş Mobilya, Türkiye mobilya sektöründe görmeye alışık olmadığımız uygulamalarla perakendede de öncü yaklaşımını sürdürüyor

Bu uygulamalarla, şirketin hizmet kalitesinin ve müşteri memnuniyetinin artırılması, çalışan performanslarının yükseltilmesi, ticari kararların etkinliğinin ölçülmesi ve Doğtaş'ın tüm perakende sektörüne örnek olması hedefleniyor. 

Çanakkale'de doğan ve bugün 65 ülkeye ihracat yapan Doğtaş, mobilya sektöründe hayata geçirdiği ilklerle tüm perakende sektörünü geliştirmek için harekete geçiyor. Teknolojinin verdiği güçle hayata geçen uygulamalar:

Tüm mağazalarda tablet kullanımı ile hataya son

Doğtaş, tüm mağazalarında müşterilerini tabletle karşılıyor, tüm sorulara tablet sayesinde hızlı bir şekilde yanıt veriyor. Siparişler tablet uygulamasıyla anında alınarak, mobilya sektöründe ilk defa Doğtaş tarafından uygulanan bu sistem sayesinde sorunsuz sipariş girişi yapılıyor ve siparişler kolayca takip ediliyor. Hizmet kalitesini de artıran bu sistemle müşterilere yanlış veya eksik ürün teslim etme gibi sorunlar ortadan kalkıyor. 

Mobilyayı almadan önce evinizde nasıl duracağını görmek mümkün

Özellikle mobilya sektörünün ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan oda planlama yazılımı tüm Doğtaş mağazalarında müşterilerin hizmetine sunuluyor. pCon adlı yazılım; basit komutlarla, müşterinin almayı düşündüğü ürünleri, ölçülerini verdiği odasında çok hızlı bir şekilde görmesini sağlıyor. Uygulama sayesinde farklı renkler, desenler, malzemeler ve dokuları da mobilya üzerine uygulamak mümkün. 

Gizli bilgiler anında yönetim katında

Doğtaş, Sensormatic ile işbirliği yaparak mağazalara kişi sayma sistemleri kurdu. Pazarlama stratejilerinin ve ticari kararların etkinliği hakkında önemli bilgiler sunan kişi sayıları, servis sağlayıcı firmalarla paylaşmaya gerek kalmadan, anında yöneticilere iletiliyor. Perakendeciler için önem ve gizlilik derecesi yüksek olan bu veriler sayesinde, pazarlama stratejilerinin etkinliği analiz edilerek kaynak kullanımının iyileştirilmesi hedefleniyor. 

Doğtaş Akademi eğitim maratonu devam ediyor

Tüm Doğtaş çalışanlarının bilgi ve becerilerinin artırılması, markanın bilinçli bir şekilde temsil edilmesi, müşteri memnuniyetinin ön planda tutulması ve bunun yaşatılması amacıyla kurulan Doğtaş Akademi, 41 yıllık geçmişe sahip Doğtaş'ın eğitime verdiği önemin en büyük göstergesi. 

Doğtaş her alanda olduğu gibi, eğitim dalında da Türkiye'de bir ilke imza atarak, dev bir eğitim programına başladı. Yurt içi ve yurt dışında tüm Doğtaş çalışanlarına uygulanmaya başlayan eğitim maratonunda 2013 yılı içerisinde 900 kişi eğitim alarak Uzmanlık Sertifikası sahibi oldu. Bu sayı yılsonuna kadar 1.350'ye ulaşacak. 2014 yılı hedefi ise 2.200 kişiyi kapsayan yüklü bir program. Bu sayede Doğtaş bünyesinde Uzmanlık Sertifikası almayan çalışan kalmayacak. 

Mağazalarda gizli müşteriler var

Doğtaş mağazaları yıl içerisinde düzenli olarak gizli müşteri denetimlerinden geçiyor. Gizli müşteri uygulaması ile Doğtaş mağazalarının kurumsal kimlik bütünlüğünün sağlanması, müşteri memnuniyeti ve hizmet anlayışının en üst düzeyde tutulması amaçlanıyor. 

Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su ve aynı zamanda Türkiye Mobilya Sektörü Meclisi Başkanı olan Davut Doğan bu yeniliklerle ilgili “Doğtaş olarak 41 yıldır yeniliklerin peşindeyiz. Yaptığımız çalışmaları da sadece kendi markamız için değil tüm sektöre faydası olması için gerçekleştiriyoruz. Doğtaş'taki yeni uygulamalar, mobilya sektörünün ve dahası tüm perakende sektörünün gelişmesi için örnek olacaktır.” dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğtaş'ta en çok satan ürünler aksesuar ve berjerler!
  • 11.03.2021 07:45

Doğtaş'ta en çok satan ürünler aksesuar ve berjerler!

Mobilya sektörünün öncü markası Doğtaş 2021 yılına da hızlı başladı. Kategoriler ...

Doğtaş’tan bir ilk: Mobilyada hibrit teknolojisi!
  • 16.02.2021 14:00

Doğtaş’tan bir ilk: Mobilyada hibrit teknolojisi!

Doğtaş, yaşam alanlarında ekstra konfor sunan hibrit teknolojisini koleksiyonlar ...

Doğtaş Mobilya'da temassız alışveriş dönemi başladı!
  • 12.12.2020 09:35

Doğtaş Mobilya'da temassız alışveriş dönemi başladı!

Doğtaş Mobilya, pandemi sürecinde yeni nesil teknolojilerle temassız alışveriş d ...

Doğtaş'tan tüm indirimlere ek %20 indirim fırsatı!
  • 10.12.2020 09:31

Doğtaş'tan tüm indirimlere ek %20 indirim fırsatı!

Doğtaş, 9-21 Aralık tarihlerinde seçili ürünlerde tüm indirimlere ek yüzde 20 in ...

Doğtaş koltuk takımlarıyla evlerde şıklık ve ferahlık!
  • 03.12.2020 09:38

Doğtaş koltuk takımlarıyla evlerde şıklık ve ferahlık!

Doğtaş, Matilda koltuk takımı, Tiera ve Logan berjerler, rahatlığı, rafine bir t ...