maritbet girişmaritbet
Dinç İklimlendirme, Çukurova’daki yeni otel yatırımlarına göz dikti!

Dinç İklimlendirme, Çukurova’daki yeni otel yatırımlarına göz dikti!

Dinç İklimlendirme, sağlık turizmi bölgesi olması beklenen Çukurova'da artan otel yatırımlarını hedef aldı

 

Dinç İklimlendirme, sağlık turizmi bölgesi olması beklenen Çukurova'da artan otel yatırımlarını hedef aldı.

Spiro kenetli havalandırma kanalı, kare hava kanalı, menfez, panjur ve kontrol kapağı üretimi yapan Dinç İklimlendirme, gerçekleştirdiği 1.5 milyon TL'lik makine yatırımıyla seri üretime geçerek kapasitesini yüzde 60 oranında artırdı.

2013 yılında kanal ve menfez grubu üretimini ayırmak için yeni bir fabrika yatırımı yapmayı planlayan firma, Çukurova'nın sağlık turizmi bölgesi olması ile birlikte artan otel yatırımlarını da hedef aldı. Gelişmeleri yakından takip eden firma, havalandırma üzerine hastane ve otel ekipmanları üretimi yapacak.

2006 yılında Ahmet Faruk Dinç tarafından kurulan firmalarını, artan iş hacmi ve üretim odaklı yatırımlar sonucu 2010 yılında Dinç İklimlendirme Ekipmanları San. ve Tic. Limited Şirketi unvanı ile sektördeki faaliyetlerine devam ettiğini belirten Genel Müdür Yardımcısı Kemal Yalçın, "Sektörümüzde bölgenin öncü firmaları arasında yer alıyoruz. Yenilenen teknolojimiz ve 50 kişilik uzman kadromuz ile 2 bin 500 metrekare kapalı alanda; spiro kenetli havalandırma kanalı, kare hava kanalı, menfez, panjur ve kontrol kapağı üretimi yapıyor ve montaj hizmeti veriyoruz" diye konuştu.

Adana merkezde kurdukları 'İklimlendirme Market' ile sektöre yeni bir soluk getirdiklerini dile getiren Yalçın, "Dinç İklimlendirme, kendi ürettiği ürünler haricinde bölgenin havalandırma ekipmanları, doğalgaz bacası, izolasyon ve sarf malzemelerinin lider tedarikçisi konumuna geldi" dedi.

Bu yıl Ar-Ge mühendisleri tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı'na sundukları proje ile 500 bin TL destek aldıklarını hatırlatan Yalçın, toplamda 1.5 milyon TL'lik makine yatırımı yaptıklarını anlatarak, "2011 yılı sonunda gerçekleştirdiğimiz makine yatırımı ile CNC lazer kesim makinesi aldık. Bu yatırımla üretim sistemimizi değiştirdik.

Tamamen otomasyona bağlı bir sistem geliştirdik. Bütün ürünlerimiz barkodlu bir şekilde çıkıyor. Böylece üretim kapasitemizi yüzde 60 civarında artırdık. Aylık 10 bin metrekare kanal üretebiliyoruz. Bu çok iyi bir rakam. Bu yatırımlarla bölgede seri üretim yapan bir fabrika haline geldik. Son 2 yılda çok hızlı büyüdük. Artık çok büyük projelere çok rahat girebiliyoruz.

Adana haricinde yakın bölgelerde tercih edilir olduk. Kahramanmaraş'ta Optimum, Adana'da Sheraton ve Ramada Oteli, Gaziantep'te Forum AVM'nin işlerini yaptık. Bölgede kendi sektörümüzde lider konumdayız. Gerek üretim kapasitesi gerek üretim şekli gerek kalite bakımından çok öndeyiz" şeklinde konuştu.

Yeni fabrika kurma hazırlığında

Mevcut üretim alanlarının kendilerine yetmediğini söyleyen Kemal Yalçın, ocak ayında yeni bir fabrika kuracaklarını ifade etti. Yalçın, menfez ve metal işleme grubunu ayırarak yeni fabrikalarında üretimine devam edeceklerini vurgularken, yeni aldıkları lazer kesim makinesiyle otomotiv, gemi sanayi, tarım makineleri, reklamcılık gibi metal ile ilgili sektörlere hizmet vereceklerini aktardı.

Yalçın, "Metal sektörü için parça kesimi yapacağız. Kendi tasarımlarımızı oluşturup Türkiye'nin her yerine göndereceğiz. Çok kapsamlı bir yatırım olacak. Metal ile ilgili bütün çalışmaları yapabileceğiz. Projelerimizde kullandığımız bazı ürünleri dışarıdan satın alıyorduk. Bu parçaların üretimini artık kendimiz yapacağız ve bölgeye katkısı da büyük olacak.

Ayrıca ihracat yapmayı da planlıyoruz. Dünyanın her yerine ürünlerimizi göndermek istiyoruz. Piyasada en iyi teknolojiyi kullanacağız. Fiber kesime sahibiz. 2 bin metrekare alanda kurulu olacak bu fabrikanın aylık cirosu 250 bin TL civarında olacak" bilgisini verdi. Yalçın, 2013'ün sonunda ise yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alana taşınarak bütün üretimlerini bir yerde toplamayı düşündüklerini aktardı.

2013 hedefi 15 milyon TL ciro

Son iki yılda büyük atak yaptıklarını ve yüzde 200 büyüme kaydettiklerini aktaran Kemal Yalçın, 2011 yılını 7.5 milyon TL ciro ile kapattıklarını, 2012 sonunda 12 milyon TL'lik bir ciro beklediklerini, 2013 hedefinin ise 15 milyon TL olduğunu vurguladı.

2013'te Ar-Ge çalışması için büyük bir yatırım yapacaklarını ve yeni aldıkları makinelerle ilgili spesifik ürünler üretecekleri belirten Yalçın, "2014-2015 yılları bu bölge için çok önemli.

Çukurova bölgesi Ortadoğu'nun sağlık turizmi merkezi olacak; otel konusunda büyük gelişme yaşanmasını bekliyoruz. Biz de bu gelişmeleri takip ederek bu sektöre yönelik seri üretim yapmayı hedefliyoruz. Hastane ve otel ekipmanları üretimi yapacağız. Genelde krom malzemeden üretim yapılıyor. Bununla ilgili fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Ar-Ge çalışmasını bitirince seri üretime geçeceğiz. Ar-Ge'ye yıllık ortalama yüzde 25 civarında bir pay ayırabiliyoruz" dedi.

Kurumsal kimlikleri ve insan kaynakları sosyal sorumluluk projesi kapsamında Adana İşkur İl Müdürlüğü ile Dinç İklimlendirme Okulları adı altında kurs ve mesleki eğitim düzenlediklerini aktaran Yalçın, hem bölgenin işsiz gençlerine meslek edindirdiklerini hem de iklimlendirme sektöründeki istihdam sorunlarına katkıda bulunduklarını anlattı. Geçen yıl 20 olan çalışan sayısını bu yıl 50'ye çıkardıklarını ifade eden Yalçın, 2013'te yaklaşık 80 kişi olmayı planladıklarını kaydetti.

İşte Kobi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dinç İklimlendirme, yeni fabrika kurma hazırlığında!
  • 09.12.2012 13:58

Dinç İklimlendirme, yeni fabrika kurma hazırlığında!

Dinç İklimlendirme, sağlık turizmi bölgesi olması beklenen Çukurova’da artan ote ...

Dinç İklimlendirme, Çukurova’daki yeni otel yatırımlarına göz dikti!
  • 07.12.2012 14:55

Dinç İklimlendirme, Çukurova’daki yeni otel yatırımlarına göz dikti!

Dinç İklimlendirme, sağlık turizmi bölgesi olması beklenen Çukurova'da artan ote ...