maritbet girişmaritbet
DHL'den Anadolu'ya 7 yeni ofis!

DHL'den Anadolu'ya 7 yeni ofis!

Dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden Alman DHL, gelişen pazarlarda büyüme stratejisi doğrultusunda Türkiye'deki yatırımlarını artırıyor.

Şirket, yatırımda öncelikli 11 pazarından biri olan Türkiye'de 2020 yılına kadar 100 milyon euro yatırım planlıyor. Geçtiğimiz aylarda 60 milyon euroluk yatırımla 3. havalimanını ekspres kargoda bölgesel hub yapacağını duyuran şirket, uluslararası karayolu taşımacılığında da Türkiye'yi bölgenin merkezi yapacağını açıkladı. Avrupa'dan karayoluyla gelecek yükler, BDT ve Ortadoğu'ya Türkiye üzerinden taşınacak. DHL Freight Güneydoğu Avrupa Bölge Direktörü Selçuk Boztepe, "DHL Freight Türkiye olarak 2.0'a, yani yeni bir versiyona geçiyoruz. Yeni pazarlara açılma hedefi doğrultusunda Türkiye'yi bölgesel hub yapıyoruz" dedi. 

2014'te 56 milyar euronun üzerine ciro yapan Alman posta ve lojistik devi Deutsche Post DHL 325 bin çalışanı ile 220 ülkede faaliyet gösteriyor. Grubun, yıllık 500 milyon euro ciroya ulaştığı Türkiye'de 4 şirketi bulunuyor. DHL Ekspres, DHL Supply Chain ve DHL Global Forwarding'den sonra 2004 yılında DHL Freight Türkiye'yi kuran grup, 1000 kişilik istihdam sağladığı bu şirketi ile bine yakın müşteriye hizmet sunuyor. Selçuk Boztepe, kısa zamanda önemli bir başarı sağladıkları Türkiye'de yüzde 10 pazar payına ulaştıklarını söyledi. 

Taşımalarının yüzde 90'ını Türkiye ile Avrupa arasında yapan DHL Freight Türkiye'nin coğrafi genişlemeye odaklandığını ve yeni bölgelere açılmayı planladığını vurgulayan Boztepe, önümüzdeki dönemde BDT ve Ortadoğu pazarlarına odaklanacağını açıkladı. Boztepe, bu çerçevede Türkiye'yi uluslararası karayolu taşımacılığında bölgesel hub yapacaklarına dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Bu coğrafi genişleme bizim için çok stratejik bir genişleme olacak DHL Freight Türkiye olarak 2.0'a geçiyoruz. Bu pazarda belli bir büyüklüğe ulaştık. İlk 10 yılımızda Avrupa'ya ve Avrupa'dan Türkiye'ye yönelik taşımalara odaklandık. Ancak uluslararası pazarlara baktığımız zaman Türkiye'den 1 milyon 70 bin TIR çıkmış. Bunun yaklaşık 570 bini de Irak'a, önemli bir kısmı BDT ülkelerine gitmiş. Bizim artık Avrupa'ya çalışma lüksümüz yok. Önümüzdeki yıllarda Ortadoğu BDT ülkelerine odaklanacağız. DHL Freight Türkiye'nin geçtiğimiz yıllardaki başarısını kullanarak örneğin Avrupa'dan Türkmenistan'a veya Kazakistan'a bir taşıma yapılacağı zaman operasyonu biz düzenleyeceğiz. Oradan TIR'la buraya buradan da belki başka bir TIR'la Türkmenistan'a götüreceğiz. Günün sonunda bir katma değer oluşturmuş olacağız. DHL Freight Türkiye'yi Ortadoğu ve BDT için hub yapacağız." 

Anadolu'daki firmalara destek 

Selçuk Boztepe'nin altını çizdiği konulardan biri de DHL Freight Türkiye olarak sadece Türk firmaları ile çalışıyor olmaları.

Boztepe, "Biz Avrupa- Türkiye arasında taşıma yaparken sadece Türk firmaları ile çalışıyoruz. Çünkü DHL olarak bulunduğumuz ülkeye her türlü katkıda bulunmayı istiyoruz. Avrupa'dan Türkiye'ye taşıma yaparken sadece Türk nakliyecisi ile taşıma yapacağız. Hem oradan buraya Türk nakliyecisi ile getireceğiz hem de buradan Ortadoğu ve BDT ülkelerine Türk nakliyecisi ile göndereceğiz. Böylece iki tarafl ı katma değer oluşturmuş olacağız. Biz bu transit yükleri Türkiye üzerinden getirdiğimizde pazar da büyüycek" diye konuştu. Bölgedeki ülkelere açılma planları doğrultusunda Güney'de, Güneydoğu'da ve İç Anadolu'da ofisler açacaklarını belirten Boztepe, "Şu anda İstanbul, Ankara ve İzmir'de olmak üzere 3 ofisimiz var. Bu sayıyı 2016 sonuna kadar 10'a çıkaracağız" dedi. Şirket, önemli sayıda istihdam sağlayacak. Boztepe, Anadolu'ya açılırken o bölgelerdeki firmaların gelişimine de katkı sağlamak amacıyla düzenli workshoplar düzenleyeceklerini, ayrıca masalar kurarak ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceklerinin de altını çizdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DHL'den Anadolu'ya 7 yeni ofis!
  • 01.06.2015 10:08

DHL'den Anadolu'ya 7 yeni ofis!

Dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden Alman DHL, gelişen pazarlarda büyüme s ...