maritbet girişmaritbet
Çimsa'nın İstanbul Swissotel'deki 40. kuruluş yıldönümünde Candan Erçetin sahne aldı!

Çimsa'nın İstanbul Swissotel'deki 40. kuruluş yıldönümünde Candan Erçetin sahne aldı!

Çimsa 40. kuruluş yıldönümünü İstanbul Swissotel'de düzenlediği özel gecede kutladı

Etkinlikte bir konuşma yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, " Sabancı Holding olarak başarılarla dolu bir 40 yılı geride bırakan Çimsa'nın, emin adımlarla ilerlediğini görmekten gurur duyuyoruz. " dedi. Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkâmiloğlu ise, "40 yaşın insanın hâlâ kendini genç hissettiği, aynı zamanda birçok tecrübe kazandığı bir yaş olduğunu" hatırlatarak, bugüne dek birçok başarıya ve ilke imza atan Çimsa'nın Türkiye'nin en iyi çimento şirketi olduğunu vurguladı. Birbirinden güzel parçalarını seslendiren Candan Erçetingeceye renk kattı.

1972 yılında faaliyetlerine başlayan, yüksek kaliteli ve yenilikçi ürünleriyle Türkiye çimento ve beton sektörüne damgasını vuran Çimsa 40. kuruluş yıldönümünü özel bir etkinlikle kutladı.
 
20 Aralık Perşembe akşamı İstanbul Swiss Hotel'de yapılan Çimsa 40. Yıl gecesine Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serra Sabancı, Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkâmiloğlu, iş dünyasının temsilcileri ve diğer davetliler katıldı.
 
Çimsa 40. yıl tanıtımfilminin gösterildiği gecede Güler Sabancı'ya Çimsa'nın ilk hisse senedi hatıra olarak verilirken, Çimsa'nın eski yöneticilerine, çalışanlarına ve bayilerine 40. yıl anı plaketleri verildi.
 
Etkinlikte bir konuşma yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı şunları söyledi:
 
" Sabancı Holding olarak başarılarla dolu bir 40 yılı geridebırakan Çimsa'nın, Türkiye'ninen değerli çimento ve hazır beton şirketi olma vizyonu doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini görmekten gurur duyuyoruz. İhracat alanında da Çimsa heryıl sektörüne öncülük ediyor. Bu, şirketimizin ürün geliştirme ve kaliteli üretim becerisi kadar, yeni pazarlar oluşturma ve bunları büyüterek korumaanlamındaki gücünü de gösteriyor."
 
Daha sonra söz alan Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkâmiloğlu ise "40 yaşın insanın hâlâ kendini gençhissettiği, aynı zamanda önemli tecrübe kazandığı bir yaş olduğunu hatırlatarak" Çimsa'nın da kendini genç hissettiğini vurguladı.
 
Hacıkâmiloğlu şöyle devam etti:
 
"Her yıl ülkemizde iş dünyamızla ilgili pek çok kamuoyu araştırması yapılır. Bu araştırmalarda Sabancı Topluluğu her zaman en çok güvenilen şirketler arasındadır. Çimsa bu güvenin mirasçılarından ve yaratıcılarından biridir. Belki Türkiye'nin en büyük şirketi değiliz, ama iddia ediyoruz ki, ülkemizin en iyi çimento üreticisiyiz. Varlığımızın yegâne sebebi olan müşterilerimize her zaman daha iyi ürünler ve hizmetler sunmaya çalışıyoruz. Bayilerimize, tedarikçilerimize yani iş ortaklarımıza ve çalışanlarımıza yıllardır "emin ellerdesiniz" diyoruz. Bizi diri tutan ve rekabetçi olmamızı sağlayan rakiplerimize adil rekabet sözü veriyoruz. Türkiye'ye fayda sağlamadan hiçbir işi yapmamaya özen gösteriyoruz. Sadece ekonominin değil, çevrenin korunmasına ve toplumun gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz."
 
Konuşmaların tamamlanması ardından sahneye çıkan Candan Erçetin en beğenilen parçalarını seslendirerek geceye katılanlara renkli vekeyifli anlar yaşattı.
 
Çimsa'nın 40 yıllık başarı öyküsü
 
Çimsa 1972'den bu yana önemli başarılara imza attı. İşte bunlardan bazıları:
 
o   Uzun yıllardır kurumlar vergisi sıralamasında Türkiye'nin ilk 100 şirketi arasındayer alıyor.
 
o   1990'lardan bu yanaçimento sektöründe Türkiye'nin en büyük küresel oyuncusu olan Çimsa bugün 50'den fazla ülkeye ihracat yapıyor.
 
o   2008 yılında ISIDAÇ 40'ın Altın Çekül ödülünü, geçen yıl CEM IV ürünü ile Alman Yapı ve Çevre Enstitüsü'nden yeşil sertifikasını alan; Altın Yaka ödüllerinde 2 yılda 4birincilik ve 2 mansiyon kazanan Çimsa her zaman yeniyi ve kaliteliyi arıyor.
 
o   Çimsa'nın hazır beton tesisleri ve fabrikaları iş güvenliği alanında birincilik ödülleri kazandı.
 
o   Çimsa beyaz çimentoüretiminde dünya üçüncüsü konumuna sahiptir.
 
Çimsa Hakkında:
 
1972 yılında Mersin'de kurulan ve 1975'te ilk çimento fabrikasıyla Mersin'de faaliyete başlayan Çimsa'nın Mersin, Kayseri, Eskişehir, Niğde, Afyon ve Ankara'da bulunan fabrikalarının klinker üretim kapasitesi 5,5 milyon tona ulaşmıştır.
 
Çimsa, gri çimentonun yanisıra beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel çimentolar üreterek inovasyon konusunda Türk çimento ve hazırbeton sektörüne öncülük etmektedir.
 
1988 yılında hazır beton üreticisi olan Çimsa, Adana, Mersin, Kayseri, Osmaniye, Kahramanmaraş, Nevşehir, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Konya, Karaman, Aksaray, Sakarya, Bilecik ve Denizli illerinde hizmet sunmaktadır.
 
Agrega sektöründe de büyümeyi hedefleyen Çimsa, 5 agrega tesisi ile bu sektörde defaaliyet göstermektedir.
 
Beyaz çimento alanında dünyanın ilk üç markasından biri olan Çimsa, Sevilla (İspanya), Alicante (İspanya), Emden (Almanya), Köstence (Romanya), Trieste (İtalya), Novorossisk (Rusya) ve Gazi Magosa'da (KKTC) bulunan terminalleriyle uluslararası bir çimento üreticisidir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çimsa’nın varlık satışı 110 milyon euro karşılığı 2 milyar TL bedelle tamamlandı
  • 29.07.2022 10:40

Çimsa’nın varlık satışı 110 milyon euro karşılığı 2 milyar TL bedelle tamamlandı

Sabancı iştiraki Çimsa’nın Kayseri ve Niğde Fabrikaları ile Ankara Öğütme Tesisi ...

Çimsa'dan 52 milyon TL'lik güneş enerjisi yatırımı!
  • 25.06.2022 00:36

Çimsa'dan 52 milyon TL'lik güneş enerjisi yatırımı!

Sabancı Topluluğu’nun global markası Çimsa, Afyon Fabrikası’nda çimento sektörün ...

Çimsa yılın ilk çeyreğinde cirosunu 1.355 milyon TL’ye çıkardı!
  • 11.05.2022 16:55

Çimsa yılın ilk çeyreğinde cirosunu 1.355 milyon TL’ye çıkardı!

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine g ...

Çimsa, sektöründe Türkiye'nin en mutlu işyeri seçildi!
  • 01.04.2022 17:25

Çimsa, sektöründe Türkiye'nin en mutlu işyeri seçildi!

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, Türkiye’nin En Mutlu İșyerleri Araștırması’nda T ...

Çimsa’nın cirosu %80 artışla 3,7 milyar TL’ye ulaştı
  • 23.02.2022 11:33

Çimsa’nın cirosu %80 artışla 3,7 milyar TL’ye ulaştı

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, geçen yıla göre cirosunu yüzde 80 artırarak 2 mi ...

Afyon Çimento’nun cirosu %53 artışla 413 milyon TL’ye yükseldi
  • 21.02.2022 16:37

Afyon Çimento’nun cirosu %53 artışla 413 milyon TL’ye yükseldi

Çimsa iştiraki Afyon Çimento, cirosunu geçen yıla göre %53 artırarak 270 milyon ...