maritbet girişmaritbet
Cemal Tekin: Avrupa, Asya ve Amerika’da ofisler farklı karakteristik özellikler taşıyor!

Cemal Tekin: Avrupa, Asya ve Amerika’da ofisler farklı karakteristik özellikler taşıyor!

Mobilya tercihinde Amerikalılar ‘ın modern tarzları tercih ederken, Avrupalı’nın ofislerini daha klasik, Asyalılar’ın ise minimalist ürünlerle donattıkları bildirildi

Mobilya tercihinde Amerikalılar ‘ın modern tarzları tercih ederken, Avrupalı'nın ofislerini daha klasik, Asyalılar'ın ise minimalist ürünlerle donattıkları bildirildi.

Tasarladığı ürünlerle sektörün önde gelen kuruluşlarından Ofis Tekin'in Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Tekin, mobilya üretiminde tüm olumsuzluklara karşın Ankara'nın sektörde lider il olmaya devam ettiğini, ağırlıklı olarak Siteler'de 5 bin 361 firmada 30 bin 62 çalışan  bulunduğunu kaydetti. Tekin, firma sayısı bakımından Ankara'yı 6 bin 458 firma ve 35 bin 633 çalışan sayısı ile İstanbul'un geçtiğini belirtti.

Kaliteli üretime karşın ihracatta Türkiye'nin özellikle de Ankara'nın hak ettiği payı alamadığını anlatan Tekin, şöyle devam etti:

‘'Dünya ticaret hacminde mobilya sektörü çok yüksek rakamlarla ifade edilmesine karşın, Türkiye'nin pastadan aldığı pay çok düşük. Toplam üretimin sadece yüzde 15'ini ihraç edebiliyoruz. Dünya pazarındaki payımız ise sadece ve sadece yüzde 1,5. Buna karşın Çin'in payı yüzde 48,4. Dünya mobilya ticaretinde ne yazık ki çok gerilerdeyiz. Kaliteli buna karşın daha düşük maliyetli ürünlerimizi, ülkelerin tercihleri doğrultusunda tasarlayarak ihracatımızı ciddi rakamlara ulaştırabiliriz. Ancak bunun için önce dünya piyasasını iyi etüt etmemiz, hedef pazarlara göre üretimimizi şekillendirmemiz gerekiyor.”

 Ofis Tekin olarak yaptıkları çalışmada dünya ofis mobilyalarının sanılanın aksine değişkenlik gösterdiğini tespit ettiklerini ifade eden Tekin, şöyle devam etti:

“Avrupa, Asya ve Amerika'da ofisler farklı karakteristik özellikler taşıyor. Yaşanılan coğrafya ve kültür, ofis mobilyasının tarzını belirlemede önemli bir faktör. Amerikalılar  daha modern tarzda, Avrupalı daha klasik ve Asyalılar daha minimalist ofis mobilyalarını tercih ediyor. Arapların tercihleri ise, göz dolduran ve ihtişamlı mobilyalar oluyor. Ağırlıklı altın kaplamalı mobilyalar tercih edilerek 'saray havası' iş yerlerine yansıtılıyor.''

 Mobilya seçimi ile birlikte kullanım standartlarının da değiştiğini söyleyen Tekin; şöyle devam etti:

‘'Avrupa'da, kullanım standartları biraz daha farklı. Mesela Alman yumuşak koltukta oturmaz, sert koltuk kullanır, Amerikalı ise içinde kaybolacağı, yumuşak koltukta oturmayı sever, konfor düşkünüdür. Ruslara düz bir şeyi mümkün değil sevdiremezsiniz, mutlaka o ünlü saraylarındaki gibi gösterişli mobilyaları tercih ederler. Türkler'de ise Osmanlı'dan bu yana süregelen bir lüks tutkusu var. Son yıllarda trend modern tasarımları ön plana çıkarıyor. Ancak geçmişten gelen oymalar, kakmalar ve varaklar da unutulmuyor. Ülkemizdeki ofis mobilyaları tercihlerinde de modern çizgi ile geleneksel kullanımlar en iyi şekilde bütünleşebiliyor.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ofiste akıllı mobilya dönemi başladı!
  • 20.04.2015 13:29

Ofiste akıllı mobilya dönemi başladı!

Günün büyük kısmının geçirildiği ofislerde tercih, kolay kullanım sunan ve sağlı ...

Ofis mobilyalarında özel tasarımlar her geçen yıl artıyor!
  • 27.10.2014 11:26

Ofis mobilyalarında özel tasarımlar her geçen yıl artıyor!

Ofis mobilya sektörü, Başkent’te çok sayıda plazanın peşpeşe hizmete girmesiyle ...

Cemal Tekin, ‘Ergonomi nerede, verimli çalışma orada sağlanır’
  • 16.06.2014 11:34

Cemal Tekin, ‘Ergonomi nerede, verimli çalışma orada sağlanır’

Ofis Tekin Exclusive Yönetim Kurulu Başkanı Tekin, ofislerde kullanılan mobilyal ...

İş dünyası, Ankara Ofis Tekin Exclusive'de buluştu
  • 10.05.2014 15:04

İş dünyası, Ankara Ofis Tekin Exclusive'de buluştu

Ankara'da modern ofis donatısında büyük bir boşluğu dolduran Ofis Tekin Exclusiv ...

Ofis Tekin iş yoğunluğunun artmasına paralel ofis mobilyaları tasarlıyor
  • 07.02.2014 11:16

Ofis Tekin iş yoğunluğunun artmasına paralel ofis mobilyaları tasarlıyor

Ofis Tekin Ankara Siteler’de kendine özgü tasarım ofis mobilyaları ile dikkat çe ...

Cemal Tekin ‘Yeni yılda sevdiklerinizin ofisine renk katın’
  • 23.12.2013 11:26

Cemal Tekin ‘Yeni yılda sevdiklerinizin ofisine renk katın’

Yılbaşı hediyeleri artık, günün büyük bölümünü geçirdiğimiz ofisleri renklendire ...