maritbet girişmaritbet
Cem Boyner YKM’yi aldı, Benetton’ı bıraktı!

Cem Boyner YKM’yi aldı, Benetton’ı bıraktı!

Boyner Holding, Benetton Giyim’deki yüzde 50 hissesini, Benetton Group Spa’ya devretti. Boyner Holding Başkanı Cem Boyner, kararın karşılıklı alındığını belirterek, “YKM’nin alınması, kendi markalarımıza yatırım tercihi ve kontrolü tümüyle bizde olmayan işlerden çıkma isteğimiz nedeniyle hisselerimizi sattık” dedi

 

Boyner Holding, Benetton Giyim'de bulunan yüzde 50 hissesini, İtalyan Benetton Group Spa'ya devretme kararı aldı. Lisansörü Boyner Holding aracılığıyla 1985 yılından bu yana Türkiye'de kesintisiz faaliyet gösteren Benetton Group, bu anlaşmayla, United Colors of Benetton ve Sisley markalarının Türkiye'deki ticari faaliyetlerini üstlenen Boğaziçi Hazır Giyim şirketinin yüzde 50'sini satın aldı. Benetton Group bundan sonra Türkiye'deki faaliyetlerine tek başına devam edecek.
 
Kendi markasına yatırım
 
Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner kararın, iki şirketin kurumsal gelişme stratejilerini ve planlarını yeniden kurguladığı bir dönemde alındığını söyledi. Cem Boyner, Boyner Grubu olarak bundan sonra tümüyle kontrolü ellerinde bulundurdukları işlere odaklanacaklarını belirterek, “YKM'nin satın alınması, kendi markalarımıza yatırım yapma tercihi ve kontrolün tümüyle grupta olmayan giyim perakendeciliği ve mağazacılık işlerinden zaman içerisinde çıkma isteğimiz nedeniyle bu kararı aldık” dedi. 
 
Almanya'da da ayrıldı 
 
Benetton Spa ile karşılıklı alınan karara ilişkin açıklamasında Cem Boyner şunları kaydetti: “Benetton Spa ise, Türkiye'yle aynı yapıda faaliyet gösteren Almanya'da da  ortaklığı sona erdirerek, kendi şirketlerinin hisselerini geri toplamak üzere harekete geçti. Aynı zamana denk gelen bu talep ve beklentiler sonucu, satış işlemi gerçekleşti.” 
 
Cem Boyner, Benetton Spa ile 1985 yılından bu yana birlikte çok başarılı ve verimli işbirliğine imza attıklarını ifade ederek, “Ortağı olmaktan gurur duyduğumuz Benetton Group Spa'yla yakın ilişkilerimizin her zaman devam edecek” diye konuştu. 
 
121 mağazası bulunuyor
 
Cem Boyner hisselerin satış fiyatıyla ilgili bir değerlendirmede bulunmazken, holdingden yapılan açıklamada, Rekabet Kurulu'nun onayını takiben geçerli olacak karar uyarınca, Türkiye'deki Benetton mağazaları Benetton Spa bünyesinde faaliyetine devam edecek. Benetton Giyim'in, Türk Cumhuriyetleri ve KKTC genelinde 121 mağazası bulunuyor. Benetton Türkiye; üretim, perakende ve işletmecilik alanlarında 3 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor.
 
Benetton: Türkiye'de büyümek istiyoruz
 
BENETTON Group ise yaptığı açıklamada 1985 yılından bu yana faaliyette bulundukları Türkiye pazarına ilk giren yabancı yatırımcı olduklarını hatırlatarak şunları kaydetti: “120'den fazla ülkede faaliyetteyiz. Türkiye bizim en başarılı olduğumuz ana pazarlarımızdan biri. Türkiye'deki iş modelimizi birçok ülkeye taşıdık. Türkiye de Benetton gibi çok renkli ve ilham veren bir ülke.”  Benetton, Boyner Grubu'yla ortaklığın sona ermesinin nedenlerini ise şöyle açıkladı: “Karşılıklı alınan bu karar, iki grubun kendi geleceklerinde farklı stratejiler benimsemesinden kaynaklandı. Bizim için güçlü bir pazar olan Türkiye'de daha fazla büyüme ve yatırım yapmaya niyetliydik ancak Boyner Grubu farklı bir stratejiyle ortaya çıktı. Dolayısıyla gelecekten farklı beklenti ve taleplerimiz nedeniyle ortaklığımızı sona erdirdik. Benetton markası Türkiye'de hem global bir marka olarak hem de lokal bir marka olarak faaliyet yürütüyor. Türkiye'de lokal üretimimiz var. 27 yıllık Türkiye deneyimimizle birlikte bu pazarda daha uzun süre var olmayı istiyoruz.”
 
İlk yabancı markalardan
 
TÜRKİYE'deki üretim ve dağıtım hakkını, 1985 yılında Altınyıldız Grubu'na vererek piyasaya giren United Colors of Benetton, Türkiye'ye ilk giren uluslararası markalardan biriydi. 1991'in Eylül ayında, İtalya Benetton ve adını Boyner Holding olarak değiştiren Altınyıldız Grubu, yüzde 50'lik paylarla, Boğaziçi Hazır Giyim adında yeni bir şirket kurdu. Benetton Group, kendi lisansıyla üretim yapan 2 şirketten biri olan Boğaziçi Hazır Giyim'i 1992 yılında, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'ndeki mağazalar zincirini kurmakla görevlendirdi. Benetton Group ve Boyner Holding, 2005 yılı Mayıs ayında, Benetton markalarının Türkiye ve bölgedeki ticari faaliyetlerinin yönetimi ve geliştirilmesi için ortaklık anlaşması imzaladı. 
 
Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...