maritbet girişmaritbet
Cebeci Residence'tan sonra sıra Kartal ve Kurtköy'de!

Cebeci Residence'tan sonra sıra Kartal ve Kurtköy'de!

Cebeci Group, Pendik'teki Cebeci Residence projesinin hemen ardından Kartal ve Kurtköy'deki projeleri satışa açacak.

Pendik bölgesinin en önemli projeleri arasında yer alan Cebeci Residence'ta inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un en hızlı gelişen bölgeleri arasında yer alan Pendik'te faaliyetlerine devam eden Cebeci Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cebeci, emlaktasondakika'ya özel açıklamalarda bulundu.

İnşaatın yüzde 20'si tamam

Eşsiz manzarası ve dikkat çeken tasarımı ile ön plana çıkan projeyle ilgili önemli detaylar veren Yusuf Cebeci ‘Cebeci Residence, Pendik bölgesinde kendi arsamız üzerinde inşa ediliyor. Yaklaşık 10 yıl planladığımız projelerimizi 30 yıllık tecrübemizle üreteceğiz. Projemizde inşaatın yüzde 20'lik bölümü tamamladık' diye konuştu.

Dev ödül

Sign of The City Awards projesinde 199 firma arasında en iyi çok katlı konut projesi ödülünü alan Cebeci Residence, lüks malzemeleriyle farkını ortaya koyuyor. Yusuf Cebeci ‘Biz bu yatırımın fikir aşamasında üst segment 10 proje firması belirledik ve 5 şirkete konsept tasarım hazırlattık. 8 kriter koyduk, bu seçenekler çerçevesinde ise Cebeci Residence seçildi' dedi.

Değeri 10 bin dolar olmalı

Cebeci Residence'ta Türkiye'nin en iyi firmalarıyla çalıştıklarını dile getiren Yusuf Cebeci ‘Hızla gelişen bir bölge olan Pendik'le Cebeci Residence projesi uyum sağladı. Bu proje Ataşehir'de veya Nişantaşı'nda olsa farklı bir değer olurdu. Normalde bizim projemizin metrekaresi 10 bin dolar olan bir arsa üzerinde yükselmesi gerekiyor. Ancak Pendik çok hızlı gelişen bir bölge' dedi.

Sıra Kartal ve Kurtköy'de

Kendisinin de 30 yıldır Pendikli olduğunu belirten Cebeci ‘Firma olarak marka ve butik projeler üretmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki 5, 10 ve 20 yılda büyük işler üreteceğiz. Kat karşılığı sistemi değil kendi arsalarımız üzerinde çalışıyoruz. Kartal Dörtyol'da E5'e cepheli yeni bir proje hazırlığındayız. Kentsel dönüşüm içerisinde kalan projemiz 80 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak. Residenceların yer alacağı yeni yatırımda otele de yer verebiliriz. Ayrıca Kurtköy'de 20 bin metrekare arsa üzerinde konak tarzında proje üreteceğiz. Bu yatırım, konseptiyle ön plana çıkacak. Bu doğrultuda 2015'te bu projeyle bir yarışmaya katılabiliriz' diye konuştu.

Otel konseptine sahip

Cebeci Residence'ın 5 yıldızlı otel konseptinde hazırlandığını dile getiren Yusuf Cebeci ‘Dünyaca ünlü markalarla çalışıyoruz. Projenin otomasyon sistemini Almanya'da bir firmaya yaptırıyoruz. Kullandığımız ürünlerin tamamı A sınıf lüks konsepte sahip' dedi.

Yeşilköy neyse Pendik'te o

Pendik'in eskiden İstanbul' göre sayfiye bir bölge olduğunu, geçmiş yıllarda yazlık tarzında evlerin bulunduğunu söyleyen Cebeci ‘Havaalanıyla birlikte Pendik kabuk değiştirdi. Avrupa Yakası'nda Yeşilköy ne kadar kıymetliyse Anadolu Yakası'nın da Pendik o kadar önemli.

Planlı semtler olmalı

Sanayi, petrol gibi sektörlerde de bulunduğunu belirten Yusuf Cebeci ‘Bugün Türkiye'nin ihracatının yüzde 85'i sanayi mamülleri. Bu katma değer ürettiğimiz anlamına geliyor. İnşaatta Türkiye'nin lokomotifidir. Geçmişte yabancılara mülk satışının sorun olacağını dile getirdiler. Ben 30 yıllık tecrübemle söylüyorum ki arsalarımız üzerine iyi planlama yaparsak metrekaresi 1000 lira olan arsayı 50 bin liraya getirme fırsatımız var. Ataköy, Ataşehir, Kurtköy ve Kocaeli Gebze'deki Mutlukent bölgeleri çok hızlı gelişti. Çünkü buralarda planlar daha önce yapıldı ve o planları kimse bozmadı, girişiminde dahi bulunmadı' diye konuştu.

Yabancıların önü daha da açılmalı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın plansız alan bırakmamayı hedeflediğini ve bu doğrultuda çalıştığını dile getiren Cebeci ‘Astana'nın neredeyse tamamını Türk müteahhitler inşa etti. Çünkü planlı alanlar hazırdı. Müteahhitlik alanında Çin'den sonra dünyada ikinciyiz. Yerel belediyeler dahi tüm alanlar için plan düzenliyor. Planları bitmiş alanlarda yapılan konutlar ekonomiye büyük değer katacaktır. Almanlar, Türk çalışanların Türkiye'de her yıl 30 milyar dolarlık alımı engellemek için kendi ülkelerinde fırsatlar sundu. Kontrol sizde olduğu sürece yabancıların gayrimenkul sahibi olmasının hiçbir olumsuz yanı yok' dedi.

Yüksek yoğunluk İstanbul'u olumsuz etkiler

Fikirtepe'de önce 4 emsal verildiğini ancak İstanbul'un çok yüksek emsal yoğunluğunu kaldıramayacağını belirten Cebeci ‘Nüfusu ana arterlerin kenarına taşıyabiliriz. Ancak yüksek yoğunluklar, bugün yıkmaya çalıştığımız binaların 20 yıl sonra yeniden ortaya çıkmasına neden olacaktır' dedi.

FED büyümeyi engelliyor

Global dünyada inişli çıkışlı dönemlerin olduğunu belirten Cebeci ‘2006'da başlayan gayrimenkul hareketi 2010'dan itibaren aşağıya inmeye başladı. Dip dönemlerde bir birikim oluyor ancak bu sayede önümüzdeki dönemde bir sıçrama yaşanıyor. FED, faizleri bir yıl sonra arttıracağını şimdiden söylüyor. Bu herkesi durdurmak anlamına geliyor. Faizin Türkiye'de kesinlikle düşmesi gerekiyor. Beni dolarla mal alıp TL ile sattıktan sonra zarar yazmış birisiyim. Ülkemizde faiz düştüğünde ekonomi büyüyor. Çünkü yatırımcılar bu doğrultuda harekete geçip katma değer üretiyor' şeklinde konuştu.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yusuf Cebeci, 2015 projelerini anlattı!
  • 07.03.2015 14:31

Yusuf Cebeci, 2015 projelerini anlattı!

Cebeci Group Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cebeci, Cebeci Residence ve 2015 yılın ...

Cebeci Residence'ın satış ofisi açıldı!
  • 27.02.2015 16:44

Cebeci Residence'ın satış ofisi açıldı!

Pendik'te hayata geçirilmekte olan Cebeci Residence projesinin satış ofisi hizme ...

Cebeci Residence’ta teslimler ağustosta başlıyor
  • 24.02.2018 12:15

Cebeci Residence’ta teslimler ağustosta başlıyor

Cebeci Group tarafından Pendik’te hayata geçirile Cebeci Residence projesinde da ...

Konutun değeri ikinci eldeki gücüyle pekişiyor
  • 23.03.2015 09:38

Konutun değeri ikinci eldeki gücüyle pekişiyor

Tüketicilerin konut alırken firmaları araştırmalarını isteyen Cebeci Group Yönet ...

Cebeci Group lojistiğe 500 milyon dolar yönlendiriyor
  • 23.03.2015 09:33

Cebeci Group lojistiğe 500 milyon dolar yönlendiriyor

İstanbul’da sorunsuz ve geniş arsa arayışı sırasında lojistik sektörü ile tanışa ...

Yusuf Cebeci, “Konut alırken firmayı araştırın”
  • 21.03.2015 15:57

Yusuf Cebeci, “Konut alırken firmayı araştırın”

Cebeci Group Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cebeci, İstanbul’da konut alırken dikk ...