maritbet girişmaritbet
CarrefourSA Reysaş Lojistik işbirliği ile yedinci deposunu İzmir'de açtı!

CarrefourSA Reysaş Lojistik işbirliği ile yedinci deposunu İzmir'de açtı!

Türkiye’nin en büyük parekende zincirlerinden CarrefourSA, Reysaş Lojistik işbirliği ile Türkiye’deki yedinci deposunu İzmir’de açtı

 

Türkiye'nin en büyük parekende zincirlerinden CarrefourSA, Reysaş Lojistik işbirliği ile Türkiye'deki yedinci deposunu İzmir'de açtı.Akdeniz, Ege ve güney Marmara bölgelerinde yaklaşık 50 mağazaya hizmet verecek olan deponun açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptı.
 
Reysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, 2 bin metrekare soğuk alana sahip 11 bin metrekarelik depo alanında 150 kişi istihdam edileceğini söyledi. CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume de Colonges, Türk üreticiler tarafından üretilen Carrefour marka ürünlerin Irak ve Gürcistan'a ihraç edildiğini söyledi.
 
SİZİN DUANIZA TALİBİZ
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, seçimleri değil 2023'ü hedeflediklerini belirterek, "Biz sadece sizin duanıza talibiz. Siz zaten kime oy vereceğinizi çok iyi biliyorsunuz. Kentsel dönüşümü de başlatacağız" dedi.
 
SON BİR YILDIR İZMİR KENDİNE GELDİ
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, lojistiğin milli gelirdeki palının yüzde 15'e çıktığını belirterek, Reysaş'ın yöneticilerini işçileri Torbalı'dan almasını istedi. Yıldırım, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
"Bugün Torbalı'da İzmir için Reysaş'ın lojiktik merkezi ilimiz ve Torbalı için çok şey ifade ediyor. Eskiden ticaret ve ihracat yaparken limana götürürdük oradan gemiye yükler gideceği yere gönderirdik. Ticaret yapma kabiliyetimiz çok sınırlıydı. Bugün Türkiye artık dünyanın her tarafıyla ticaret yapıyor. Ama daha yolun başındayız. 2023 en yakın hedef. Ondan sonra 2025 ondan sonra 2050. 2023'te ne olacak? 10 yıl önce neydi şimdi ne oldu? Türkiye üç kat daha fazla zenginleşti. Sadece ihracat dört kat daha arttı. Bu tesisi yaptı bununla da yetinmiyor buraya yeni işçi alacak. Durmuş bey, çalışanları buradan alacaksın. Torbalı'dan Ödemiş'ten, Kaymakçı'dan alacaksın. Burada iş yapıyorsan buradaki işsizlerden işçi alacaksın."
 
"Son bir yıldır İzmir kendine geldi" diyen Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:
 
"İzmir, gücünü fark etti. İzmir'de artık hizmet zamanıdır. Hizmetin nasıl yapıldığını da İzmirliler en iyi şekilde biliyor. Havalimanından 'İZBAN'ı Torbalı'ya kadar uzatacağız' dedik. 'Bakan abartıyor' dediler. Başladık mı, yüzde 80'i bitti mi? İşte böyle, laf yok iş var. İzmir kilometrelerce laf edip bir arpa boyu iş yapmayanları çok gördü. İzmir'e bir arpa boyu laf edip kilometrelerce yol yapan insanlar lazım. Bölünmüş yolları yaptıktan sonra araç sayısı iki kat attı. 2002 yılında 4 bin vatandaş ölüyordu, şu an 3 bin 800. Ama seyahat de 50 milyar kilometreye ulaştı. Yüzde 100 arttı ama kazalarda artış olmadı. Neden? Bölünmüş yollardan dolayı."
 
Lojistik sektörünün atılım yaptığını söyleyen Bakan Yıldırım, "Lojistik bir taşımacılık değil, tedarik zinciri. Paketlemesi istiflemesi, nakliyesi var. Cumhuriyet'in kuruluşunun, bu milletin bağımsızlığının sembolü olan İzmir'de böyle bir mekanı açtıkları için Reysaş'a teşekkür ediyorum."
 
Retail News

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak
  • 17.01.2024 11:25

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak

2024 Yılı Yatırım Programı'na göre, söz konusu ulaştırma ve haberleşme sektörü y ...

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...